Inlägg från: Anonym (Konstigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstigt)

    Metoder/kosttillskott för att bli gravid

    Anonym (F.d endo.) skrev 2021-05-04 16:55:19 följande:

    Endometrios innebär livmoderslemhinna där den inte ska växa. Finns inget utöver operation och/eller hormoner som tar bort den.  Finns f.ö inga metoder eller hälsokost som öht gör det lättare bli gravid. Man blir gravid när förutsättningarna är de rätta- bra ägg, bra spermie, bra slemhinna. Att du tidigare kunnat bli gravid räknas som ett stort plus och visar att du mest troligt kan bli gravid igen. 


    Varför tar du ifrån kvinnor sin makt att kunna påverka sin hälsa?

    Ts, det finns massor av knep och metoder som kan påverka din fertila hälsa. Ett tips är att läsa vad Jenny Koos har att säga om ämnet, finns som Vulverine på sociala medier och hon har hjälpt ett stort antal personer att må bättre i sin Endometrios.
  • Anonym (Konstigt)

    Tillägg, det finns alltså väldigt mycket bra tips angående kost, motion, sömn, stress t.ex. som påverkar ägg- och spermiekvalitet. Bra äggkvalitet är liksom inte bara någonting som händer utan påverkas av vår livsstil, precis som allt annat i kroppen.

  • Anonym (Konstigt)

    Okej, så melatonin har ingen som helst påverkan på äggkvalitet menar du? Rekommenderar att du läser på själv istället för att blint lyssna på vården som dessutom inte kan säga varken bu eller bä utan att rejält med evidens. Och för att få denna evidens krävs enormt mycket studier för att något ska bli vedertaget och på det här området har det inte forskats i den omfattningen. I övrigt skriver du så mycket dumheter att jag inte vet var jag ska börja. Du tror inte äggkvalitet är en färskvara? I och med att ett nytt växer och mognar och släpper varje månad? Och vår livsstil kan påverka precis allt annat men inte vår fertilitet för den är magiskt frikopplad från alla andra system i kroppen? Cancer, arteroskleros, KOL, är det inte heller något som påverkas av vår livsstil? Medan männen mirakulöst kan påverka sin spermakvalitet. Det handlar inte om att skuldbelägga någon. Det handlar om att kvinnor ska kunna göra informerade val och inte bara vara ett offer för olika läkemedel och slaskdiagnoser utan att gå till grunden med vad som orsakat problemet från början.

    Till ts, läs hos Jenny Koos och bilda dig din egen uppfattning.

  • Anonym (Konstigt)

    Ja, det måste vara skönt att avsäga sig allt ansvar för sin hälsa och bara vara ett offer för omständigheterna. Istället för att läsa på om fysiologi och endokrinologi kan man bara luta sig tillbaka och äta medicin med hänvisning till att kvinnor inte får känna sig skambelagda.

Svar på tråden Metoder/kosttillskott för att bli gravid