• minst

    Jag älskar henne men....

    Jag älskar henne men... jag bryr mig mer om vad mina kompisar tycker!

    Nu kan jag ju bara utgå ifrån det du skriver i din trådstart men på det jag läser så verkar din flickvän vara en toppentjej. Hon har varit stark nog att till slut lämna en farlig relation, hon har ordnat det fint i sin hyreslägenhet, hon pluggar och jobbar samtidigt (som jag har tolkat det i alla fall), hon kämpar med att bli av med den skulder som hennes galna ex har tagit i hennes namn. Hon verkar mycket klokare och starkare än många jag känner! Trots alla motgångar har hon tid och ork över för en ny pojkvän.

    Det som jag reagerat starkast över är att det dina vänner gnäller över är hennes brist på ytliga saker, kläder, körkort, bil, dvs på yta. Allt det kan man skaffa sig om man vill. Hur kommer det sig att dina vänner vet om att hon har skulder? Har du berättat det för dem? Har någon av dina vänner klagat på något av hennes personlighetdrag? Att hon är elak eller svartsjuk eller att hon verkar psyko på något sätt som du inte har upptäckt ännu?Då är det bra att lyssna på kompisarna för ibland blir man blind av kärlek. De personlighetsdrag du har räknat upp verkar ju helt fantastiska och du tycker fortfarande likadant efter fyra år tillsammans. Det är inte alla förunnat att känna så. Är dina vänner lyckliga "på riktigt" med sina snygga, solbrända tjejer med snygga kläder och förstorade läppar? Eller är dina vänner avundsjuka på dig?

     Vet du hur hennes avbetalningsplan ser ut? Kommer hon att få ett fast jobb med bättre lön när hon har pluggat klar så att hon kan betala av lånet i snabbare takt. Kan du stötta din tjej på något sätt så att hon kan betala av sin skuld lite snabbare om du har så mycket pengar. Kan du stå för gemensamma nöjen och kanske en matkasse i veckan till henne om hon betalar av lånet lite snabbare? Det låter ju inte som om det vore så mycket pengar för dig men för henne är det kanske hur mycket som helst. Kan ni flytta ihop på prov så att du kan stötta med  halva hyran så kan hon betala av ännu mer? Kan du övningsköra med henne privat så kanske hon kommer ännu ett steg närmare körkort (som tydligen betyder så mycket för dina vänner!)

    Det är du, och inte dina vänner, som ska vakna upp bredvid henne varje morgon och känna dig älskad!

    Och en sak till, vilken tur att hon inte är som alla andra i hennes ålder, det vill säga gift och har barn, för då skulle hon inte välja dig!

Svar på tråden Jag älskar henne men....