• Wed 5 May 2021 07:34
    1107 visningar
    50 svar
    50
    1107

    Kompis som inte verkar tro på mig när jag berättar att mitt ex dömts för att ha misshandlat mig

    Håller med Enkelt. Hon beter sig inte som en vän

  • Wed 5 May 2021 11:56
    #21
    +1

    Tycker inte du ska serva henne med att begära ut domen. Det kan hon gott pyssla med själv om hon är intresserad.

    Förstår inte ens vad hon har för intresse i om han är dömd eller inte. Det ligger i det förflutna och du har blivit utsatt.

    Förstår inte heller vad hon menar med att komma åt honom. Om något kan du ju fråga henne vad hon menar med det annars tycker jag att du ska låta allt vara.

    Ledsamt att du inte blir trodd av din familj trots att han är dömd. Det är ju som sagt inte det lättaste att fälla någon för brott i nära relationer då bevisläget ofta är svårt.

  • Wed 5 May 2021 14:06
    #24
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 12:06:27 följande:

    Det är därför jag kände mig ifrågasatt. Jag vet inte om man kan läsa hela domar på lexbase eller om man bara kan se om en person är dömd. Om man bara kan se att han är dömd förstår jag inte varför hon kollade upp det. 

    Blev misstrodd av dom flesta. Han är utåt sett en väldigt vettig, trevlig och charmig person. Dessutom gav hans flickvän, numera ex, alibi åt honom vid ett tillfälle. Han började utsätta henne för saker och hon lyckades avsluta och flytta. Önskar att hon hade anmält för då hade jag blivit trodd kanske.


    Jag tror man kan köpa domar via Lexbase (utöver att det syns/brukar synas) om man är dömd eller om man är inblandad i ett mål. Har aldrig fattat poängen iom att det är gratis att begära ut från domstolen.

    Angående det här att hon kanske skulle sprida vidare att du ljuger om att ditt ex är dömd för brott: i så fall är hon verkligen ingen du vill ha i din närhet.
  • Wed 5 May 2021 17:00
    #28
    Anonym (sådär) skrev 2021-05-05 15:26:16 följande:

    Stämmer säkert men missar inte vi poängen lite här... ska man verkligen behöva bevisa sig själv för vänner?

    Hade någon av mina vänner sagt nåt sånt så hade jag fullkomligen skitit i att bevisa någonting. Dels vet jag inte om jag skulle kalla personer som tror att jag ljuger för dem för vänner och dels tycker jag det är upp till dem själva att kolla upp det om de inte vill tro mig.

    Jag hade sagt, "du får tro vafan du vill, jag bryr mig inte det minsta!"


    Precis, som jag skrev i tidigare inlägg.
Svar på tråden Kompis som inte verkar tro på mig när jag berättar att mitt ex dömts för att ha misshandlat mig