• Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 07:08
    1127 visningar
    50 svar
    50
    1127

    Kompis som inte verkar tro på mig när jag berättar att mitt ex dömts för att ha misshandlat mig

    Dumpa henne. Hon går bakom din rygg för att bevisa att du ljuger, och nu tror hon inte alls på dig. Du behöver inte bevisa ett skit!! Hon är en usel vän!

  • Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 09:07
    #10
    +1
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 08:59:11 följande:
    Limeblad skrev 2021-05-05 07:34:59 följande:

    Håller med Enkelt. Hon beter sig inte som en vän


    Det är så det känns men jag vet inte om det är rätt. Jag har själv inte lexbase så jag vet inte riktigt hur det funkar. Hon kanske ville läsa domen, ifall dom läggs upp där?Jag ska ringa tingsrätten och begära ut den idag  (jag inte kommer ihåg vart jag har den) och sen skicka hem den till henne. Känns jättejobbigt men jag mår jättedåligt av att bli misstrodd. Jag skrev även till henne att det är bara att kontakta tingsrätten och begära ut den, den är ju offentlig antar jag. 
    Anonym (Misstro) skrev 2021-05-05 08:07:28 följande:

    Nja, om en kompis ifrågasätter något betyder det inte automatiskt att kompisen är knasig och att bryta upp är rätt lösning. Vissa är inte speciellt tilllitsfulla och har erfarenheter av att bli lurade.

    Att bryta upp från vänskapen kan tolkas fel och risken blir att hon fortsatt tror att du hittat på och ljugit. Eftersom han är dömd kan det vara bra att ha domen tillgänglig för att visa upp.

    Vänner beter sig på olika sätt och någonting har uppenbarligen fått din vän att tveka. Det kan betyda att hon är knasig, men det kan också betyda att du gjort andra saker som fått henne att missförstå situationen och som har gjort henne misstänksam.

    Att bara bryta med en av sina bästa vänner, utan att försöka kommunicera kring vad som hänt är inte alltid det bästa.


    Jag tänker skicka hem domen till henne. Jag känner mig bara så otroligt sviken.
    Nej ts, du ska inte begära ut domen och skicka den till henne. Låt henne göra det om det är så viktigt för henne!
  • Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 09:12
    #12
    +1
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 09:09:41 följande:
    Men hon kanske inte gör det och fortsätter misstro mig och kanske sprida det till andra?
    Och?? Hon skämmer i så fall bara ut sig själv. Gör hon det och någon tror henne kan du tacka henne i ditt inre för att hon visar dig vilka dina verkliga vänner är.

    Du har inga skyldigheter mot henne. Varken att visa domen eller hålla på och försvara dig mot nåt så idiotiskt. Bryt kontakten direkt eller låt det rinna ut i sanden, men du är värd bättre vänner!
  • Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 09:13
    #13
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 09:09:41 följande:
    Men hon kanske inte gör det och fortsätter misstro mig och kanske sprida det till andra?
    Med tanke på hur du beskrev henne längre upp så vet nog andra redan vad hon går för dessutom.
  • Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 09:25
    #15
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 09:19:16 följande:
    Hon har många bra sidor också och vi har varit vänner länge. Jag är bara väldigt känslig att bli ifrågasatt gällande det här då jag känt mig så misstrodd av polis, socialtjänst och faktiskt fler i min familj. Alla tycker mitt ex är så trevlig och bra. Mitt liv är helt förstört efter allt som har hänt så jag kan inte förstå varför någon skulle misstro det egentligen. 
    Det spelar ingen roll om hon har fina sidor när hon beter sig så där. Tyvärr ts, påminner mig om alla kvinnor som skriver "Jo men förutom att han slår mig, och det är ändå jättesällan, så är han så fin med barnen och ger mig blommor på min födelsedag", typ. Poäng: även om en person har tusen goda sidor så kan en enda riktigt dålig fälla hela personligheten. Hon känns inte som en god vän när hon ifrågasätter dig på det här sättet, om något så känsligt dessutom, och nu ska det vara upp till dig att bevisa det för henne?? Aldrig!!

    Enda orsaken om du ska beställa hem den där domen är för att kasta i ansiktet på henne och be henne dra åt h-vete.
  • Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 11:10
    #19
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 09:58:55 följande:
    Det var inte så att hon skrev till mig att hon inte tror mig men hennes sätt var väldigt ifrågasättande. Min känsla är att hon inte trodde mig då jag inte förstår varför hon skulle vara så ifrågasättande. Hon skrev att han inte fanns på lexbase och att en annan person hon känner som är dömd för brott finns där. 

    Hennes svar var att det inte handlar om att hon skulle misstro mig utan att det vore lättare att komma åt honom om domen fanns så man kan läsa den. Förstår inte riktigt hur hon resonerar. Om jag hade varit i hennes sits och blivit missuppfattad så hade jag bekräftat att jag trodde på hens historia. 
    Men vadå "komma åt honom"?? Han är ju redan dömd!

    Jag missuppfattade hennes inställning i så fall men det är bara att rycka på axlarna åt att Lexbase inte visar allt.
  • Anonym (Enkel­t)
    Wed 5 May 2021 15:38
    #27
    Anonym (sådär) skrev 2021-05-05 15:26:16 följande:
    Anonym (Attunda) skrev 2021-05-05 15:13:14 följande:
    En fördel med Lexbase är väl att de söker på samtliga domstolar. (Men vet man var personen är dömd finns inte det behovet.)

    Stämmer säkert men missar inte vi poängen lite här... ska man verkligen behöva bevisa sig själv för vänner?

    Hade någon av mina vänner sagt nåt sånt så hade jag fullkomligen skitit i att bevisa någonting. Dels vet jag inte om jag skulle kalla personer som tror att jag ljuger för dem för vänner och dels tycker jag det är upp till dem själva att kolla upp det om de inte vill tro mig.

    Jag hade sagt, "du får tro vafan du vill, jag bryr mig inte det minsta!"
    Plus Plus Plus Plus Plus
  • Anonym (Enkel­t)
    Sat 8 May 2021 18:46
    #41
    Anonym (.) skrev 2021-05-08 18:38:04 följande:
    Jag vet inte. Men hon har alltid varit lite skeptisk mot allt. Hon är väldigt ifrågasättande av sig och det blir jobbigt när man liksom bara vill prata om något man varit om. Hon han nu sagt att hon inte kan förstå hur någon som gör såna saker inte kan åka dit. 
    Vadå "inte kan åka dit", du sa ju förut att han är dömd..? Hur mkt skit ska du ta från henne? Även om hon generellt är misstänksam så finns det saker man bara inte tjafsar om!
Svar på tråden Kompis som inte verkar tro på mig när jag berättar att mitt ex dömts för att ha misshandlat mig