• Anonym (Mh)

    Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?

    Men släpp alla stora krav på hushållet osv! Fattar inte hur folk orkar hålla på med sån skit. Inte konstigt att ni blir stressade, utbrända och skiljer er när allt måste vara perfekt jämt!

    I övrigt, det beror antagligen mycket på vilket barn man får (och har sedan innan) hur stor omställning det blir. I mitt fall märktes det knappt när andra barnet kom. Blev liksom ingen skillnad från innan.

  • Anonym (Mh)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-07 12:39:50 följande:

    Om det vore så enkelt att bara släppa så tror jag många hade gjort. Men man måste ju äta, ha rena kläder och bo i ett rent hem - speciellt för barnen. Det är inget som man bara kan "släppa".


    Jo man kan släppa mycket. Det gör inget om tvätten ramlar ur tvättkorgen pga full, det gör inget om det blir mackor till middag, det gör inget om det är dammigt i hörnen, det gör inget om det är rörigt och grejer lite överallt, det gör inget om disken ligger kvar tills imorgon, det gör inget om man inte är perfekt fru/make osv osv. Folk försöker upprätthålla någon sorts perfektion i allt och det funkar sällan om man inte vill leva som ett stressigt vrak. Anledningen till att folk inte ?bara släpper? är för att de har det i sitt huvud att allt måste vara på ett visst sätt/perfekt och är perfektionister, pedanter, mår dåligt för det inte är perfekt rent etc. Inte för att det är ett måste att leva med strävan efter perfektion.
Svar på tråden Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?