• Fri 7 May 2021 13:20
    3331 visningar
    8 svar
    8
    3331

    Graviditets mola / druvbörd

    Hej, detta är första gången jag söker mig till familjeliv men jag letar efter någon som varit med om samma sak.

    På KUBen i tisdags fick vi det extremt jobba beskedet att det inte fanns någon bebis där inne utan en mola. Jag blev remitterad till ultraljudsspecialist i Malmö och sen vidare till akutgyn där jag fick tid till ?skrapning? dagen efter. Detta var igår.

    Jag fick en fantastisk läkare som förklarade så fint för mig och som skickat vidare molan till snabbanalys. Jag hoppas så på en partiell mola och inte komplett. Något gott besked i det hela vill jag gärna få...

    Nu väntar en tid med blodprov gravidförbud och att psykiskt komma över allt som hänt.

    Någon här som varit med om samma sak? Eller som kanske tillomed går igenom det nu?

  • Svar på tråden Graviditets mola / druvbörd
  • Tue 11 May 2021 14:48
    #1

    Ingen?

  • Fri 28 May 2021 20:35
    #3
    Jaybeee skrev 2021-05-15 14:47:07 följande:

    Går igenom samma sak just nu. Var på KUB i måndags där dom gav besked att hjärtat inte slog. Fostret hade dött i ca v10. Blev skickad till en känslolös, kall läkare som gjorde ytterligare ett ultraljud och sa att det såg ut som en partiell mola. Hon vägrade dock ge mer information om vad en mola är innan analyssvar från skrapning kommit. Har fått leta reda på information själv på internet. Fick tid för kirurgisk abort i tisdags. Där är jag nu, går och väntar på analyssvar. Ringde kvinnokliniken och bad om att en läkare skulle ge mig mer information om vad mola är och vad som händer nu. Den snälla sköterskan skulle prata med läkaren och be henne ringa mig. Det slutade med att sjuksköterskan själv ringde tillbaka och sa att läkaren fortfarande inte vill ge mer information innan analysen är klar. Sköterskan informerade iaf mig så gott hon kunde och har bokat in en telefontid med en annan läkare nästa vecka, han som gjorde själva skrapningen. Jag fick mäta hcg innan skrapningen, 95 000, men har inte fått göra något nytt prov.

    Har du fått tid för nytt blodprov trots att svar från analys inte kommit? Vad hade du för hcg värden? Har du fått göra några andra undersökningar? Har du fått svar på analysen än? Här sa dom att det kunde ta upp till 3-4 veckor!


    Jag hade 260 000 innan skrapning, ner på drygt 17000 efter fyra dagar och sen 7000 efter två veckor.. analys har inte kommit mer än en bekräftelse på att det är mola, men det syntes ju tydligt redan på ultraljud. Vet fortfarande inte om den är partiell eller komplett. Återbesök nästa vecka, hoppas analysen kommit så.

    Hur går det för dig? <3
Svar på tråden Graviditets mola / druvbörd