Inlägg från: Livet är orättvist |Visa alla inlägg
  • Livet är orättvist

    Graviditets mola / druvbörd

    Hej! 


    Hade en mola okt 2019 som upptäcktes i ca v11. Hade mått jätteilla i 12 dagar och gått ner 12kg. Åker till gynakuten där dom gör ultraljud och ser direkt att det är en komplett mola. Hcg ligger på 1 miljon. Då detta är så ovanligt så är dom inte så kunniga men blir inlagd direkt. Dom vill vänta med att operera då det kan blöda mycket och det var kväll. Dagen efter vill dom att jag börjar dricka jod droppar för att få ner sköldkörtel värden. dom försöker samtidigt få tag på en specialist som säger att det bara är att operera så snabbt som möjligt för minska spridning. Blir opererad, molan är 11x12x13cm. Blir även skickad på lungröntgen direkt efter där dom kan se att det har spridit sig. får även en hjärnröntgen och bukröntgen som är u.a. 


    Blkr kvar totalt 8dagar från inläggning. kommer hem och hinner ta 2 blodprov innan värdena går upp och måste börja med cellgifter i form av sprutor, dessa funkar i 3 mån. biverkning illamående, stickningar, vallningar. 
    nästa steg är starkare cellgifter intravenöst via en picc line, och detta får jag också i ca 3mån. Biverkning illamående, trötthet, tunnhårig, stickningar, fick ta kortison tabletter som gör en svullen. 
    Fick sedan gravidförbud i 1år och kommer har kontroller och ta blodprov i upp till 5år. 

    Nu 2.5 år efter att det upptäcktes är jag gravid i v 37 med en frisk liten bebis! 

    hur tufft det än har varit så är den här lilla krabaten värt det alla dagar i veckan. 


    lycka till! 

  • Livet är orättvist

    Beklagar verkligen! förstår att du kanske aldrig kommer njuta eller uppskatta en graviditet någonsin igen utan att vara orolig genom hela och det finns väl egentligen ingenting jag kan säga för att din sorg eller smärta ska försvinna mer än att jag önskar dig all lycka och hoppas att allt gått bra för dig med molan. 

    Jag ska inte säga att den här graviditeten har varit en dans på rosor psykiskt men har verkligen försökt njuta och bara ta det som det kommer. Nu har min lilla prins kommit och är 8v på söndag! 


    mvh 

Svar på tråden Graviditets mola / druvbörd