• Sat 8 May 2021 09:09
    35646 visningar
    840 svar
    +2
    840
    35646

    Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback

    Det är inte bara incels och galningar som skriver på flashback. Långt ifrån! Jag känner många helt vanliga män som skriver där.

    Det är inte bara i specifika trådar som handlar om kön som kvinnohatet frodas. Det kommer fram lika mycket i trådar som handlar om helt normala, vardagliga könsneutrala saker som friluftsliv, utbildning, trädgård, jakt, semestertips, bilar, träning osv. Uttryck som ?är du kvinna eller?? (när de verkligen vill trycka till och förnedra någon som skriver ett ?dumt? inlägg), eller ?det låter som nåt som bara mongoloider eller kvinnor skulle göra? osv

    Så jag tror att detta helt enkelt handlar om att de TYCKER att kvinnor är lägre stående.

    Vet många kvinnor som skriver där också, men har man mer än två hjärnceller lär man sig väldigt snabbt att ha ett manligt nick, om man inte vill drunkna i pm som skriker ?HORA HORA HORA!? från helt vanliga män som nyss skrev inlägg om vilken nationalpark de tycker är bäst lämpad för vandring med barn osv.

  • Sat 8 May 2021 11:29
    #19
    +2
    pyssel skrev 2021-05-08 10:52:13 följande:

    "Alla" stämmer förstås inte, men "en masse" skulle vara en passande beskrivning för hur många virtuella mansorgan, etniciteter och tillhyggen kvinnor på forumet eller i synnerhet kvinnor som omtalas, ska eller borde få våldsamt inkörda i alla kroppsöppningar. Förutom ovanstående, efter dessa mäns känsloutbrott, det mildare tilltalet hur känslosamma och ointelligenta kvinnor är när de yttrar en åsikt eller för all del, sin kunskap om något. Eftersom inget censureras så finns det förstås gott utrymme, som används, att lufta kvinnohat. Det har ju TS rätt i.


    Just på Flashback upplever jag att det är minst hat mot kvinnor på sexforumet, ironiskt nog. Där kan faktiskt ibland personer med kvinnligt nick skriva något utan att mötas av en hatstorm. I alla fall öppet, jag vet ju inte hur det ser ut i pm.
  • Sat 8 May 2021 16:40
    #24
    Anonym (Bajan) skrev 2021-05-08 15:56:32 följande:

    Föraktet mot kvinnor är minst lika påtagligt här på FL men tar sig i andra uttryck. Vet ej varför kvinnor är förtryckta. Kanske för att det som anses vara kvinnliga egenskaper inte ses som ett vinnande koncept utanför hemmets fyra väggar.


    Inte innanför hemmets fyra väggar heller.
  • Sat 8 May 2021 17:05
    #27
    -1 +4
    Anonym (Bajan) skrev 2021-05-08 16:47:57 följande:

    Hahahaha nää .. :/ men män brukar ge med sig till sist


    ?Brukar ge med sig? alltså, den manssynen är ju inte ett dugg bättre än alla de män som använder synonymer till kvinna som ett nedsättande pejorativ.

    Det handlar ju inte om att trycka ner män och få dem att ?ge sig?! De flesta kvinnor hade nog varit fullt nöjda med att bli betraktade som likvärdiga människor.
  • Sun 9 May 2021 08:46
    #48
    -1
    Anonym (K) skrev 2021-05-08 23:31:44 följande:

    Det intressanta med kvinnohat och manshat är att kvinnor som genuint hatar män håller sig borta från män. Försöker exkludera kontakt med män så gott det går. Män som hatar kvinnor vill tvärtom alltid ha en kvinna i sitt liv. Vilket är jävligt märkligt.... det mest logiska är att man håller sig undan det man avskyr... men logik kanske inte är dessa mäns starka sida. Kanske man bör begränsa deras rösträtt istället för att de uppenbart är för emotionella?


    Exakt så, ja.
  • Sun 9 May 2021 14:19
    #72
    Anonym (Bajan) skrev 2021-05-09 13:54:49 följande:

    Har svårt för kvinnor men skulle aldrig någonsin göra någon illa eller uttrycka mig på ett visst sätt om kvinnor. Som tur är arbetet det enbart män på min arbetsplats. Man kan faktiskt ignorera kvinnor helt så långt det går och inte ägna sig åt att sitta på något forum och skriva massa skit


    Ja,det låter som en vettig strategi. Tyvärr är alla inte lika kloka som du.
  • Sun 9 May 2021 15:03
    #79
    Friger skrev 2021-05-09 14:43:44 följande:

    Familjeliv har ju också sin nivå och är ganska extrem på många sätt. Exempelvis: "Gör slut", "Dumpa" är svaret på nästan varje relationsfråga. Objektivt är det en ganska radikal lösning som ofta borde vara den sista lösningen, inte den första.


    Det beror väl iofs på att de problem som tas upp ofta är ganska grava, har pågått länge och den som startar tråden i regel redan har försökt på massor av sätt under lång tid utan resultat. Så rådet ?dumpa? är ju inte ett förslag på en första lösning.
  • Sun 9 May 2021 15:54
    #87
    Friger skrev 2021-05-09 15:21:13 följande:

    Nja... Visst förekommer det extrema saker. Men rådet att göra slut kommer på nästan varje enskild händelse. Även struntsaker.

    Sen är det ju så... När du läser ett foruminlägg får du oftast se saken ur ett sugrörs perspektiv. Du ser bara en eller några få händelser ur ett perspektiv, säkert dramatiserat för att öka effekten. Inte helheten eller nödvändigtvis den absoluta sanningen.

    För något att bryta upp hela sitt liv. Tvinga sina barn att uppleva hur mamma och pappa splittras. Eventuellt byta skola och kompisar, leva fattigare och allt annat som kan komma med en separation.

    Är det råd som du på riktigt kan ge efter några få meningar? Finns ju en hel del hjärnskrynklare och annat löst folk som skulle bli arbetslösa om allt var så enkelt.


    Den som startar tråden tycker antagligen inte att det är en struntsak. Då hade de väl inte gjort sig besväret att starta tråden?

    Ibland räcker det med ett kort inlägg för att utan tvekan ge rådet ?lämna?. Ibland behöver man mer info, och ibland ändrar man sin åsikt varefter det framkommer mer information.

    Att bryta upp hela sitt liv behöver ju inte vara dåligt, det kan tvärtom vara en mycket bra idé om det är ett pissigt liv man har. Samma sak med att se sina föräldrar separera, det kan vara det bästa tänkbara för barnen i vissa fall, t ex om mamma är en misshandlande missbrukare som begår sexuella övergrepp på sin familj.
  • Mon 10 May 2021 08:01
    Anonym (Biologi) skrev 2021-05-10 07:33:39 följande:

    Annan forskning pekar på att mansöverskott leder till mer våld mot kvinnor oavsett var man tittar i världen (GP debatt 28/1 2016). " 

    www.gp.se/ledare/sonesson-de-barnl%C3%B6sa-singelm%C3%A4nnen-blir-allt-fler-i-sverige-1.9601867


    Nähä, verkligen? Vilken otroligt avancerad analys av de forskarna!

    De länder som har stort mansöverskott ska inte gnälla ett enda pip, för de har fått EXAKT vad de ville ha. T ex i Kina där de förbjöd folk att föda flickor, eller Indien där de rika väljer kön mha NIPT och PGD och de fattiga helt enkelt dränker nyfödda flickor. De har fått PRECIS som de vill, och då ska man fan inte gnälla.
  • Mon 10 May 2021 09:00
    EnAnonumius skrev 2021-05-10 08:25:54 följande:

    Kina har aldrig haft ett sådant förbud att föda flickor.

    Kina hade under många år förbud att föda mer än ett barn.

    Då man värdesatte pojkar mer än flickor så blev det att de som födde flickor gjorde sig av med dem och försökte igen för att det skulle få en pojke.. Men något formellt förbud att föda flickor har Kina adlig haft.


    Men i praktiken blev (är?) det precis så! Eftersom de inte gillar flickor och man bara fick ha ett barn så blev det ju flickorna som rök. Pojkar har de aldrig haft något emot.
Svar på tråden Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback