• Friger

    Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback

    Jag tror att tonen är något rå på Flashback för att det tillåts och det har blivit en "forumkultur".

    Sen att det hackas på kvinnor och invandrare kan hända med att det är tabu i samhället. Att prata om invandring och feminism och inte vara odelat positiv är att dansa på ett minfält. Det kan lätt rendera till ganska kraftiga och negativa konsekvenser för dig som människa. En ventil blir då flashback och eftersom folk är anonyma och den har en rå nivå så kommer språkbruket därefter.

    Familjeliv har ju också sin nivå och är ganska extrem på många sätt. Exempelvis: "Gör slut", "Dumpa" är svaret på nästan varje relationsfråga. Objektivt är det en ganska radikal lösning som ofta borde vara den sista lösningen, inte den första.

  • Friger
    Nomanisanisland skrev 2021-05-09 14:55:24 följande:
    Absolut men enorn skillnad på rå ton och vara så förmäten och inbilsk att man börjar jiddra om vilka som förtjänar att bli våldtagna eller mördade.
    Nåja, spelar du dataspel är det samma språkbruk. Ute på stan så är det många som uttrycker vad dom ska göra med någons mamma eller andra ord och uttryck som handlar om hur dom ska döda en.

    Oftast realiseras det inte däremot.

    Jag är också emot språkbruket även om jag inte tar det allt för allvarligt. Det är något folk säger utan att mena det allt för djupgående.

    Svordomar anser jag att man skulle kunna moderera bort på flashback. Åsikter. Exempelvis den om att hon förtjänade att bli våldtagen som är motbjudande, men den bör vara kvar. Det är nämligen ingen svordom, det är en åsikt.
  • Friger
    korngryn skrev 2021-05-09 15:03:56 följande:
    Det beror väl iofs på att de problem som tas upp ofta är ganska grava, har pågått länge och den som startar tråden i regel redan har försökt på massor av sätt under lång tid utan resultat. Så rådet ?dumpa? är ju inte ett förslag på en första lösning.
    Nja... Visst förekommer det extrema saker. Men rådet att göra slut kommer på nästan varje enskild händelse. Även struntsaker.

    Sen är det ju så... När du läser ett foruminlägg får du oftast se saken ur ett sugrörs perspektiv. Du ser bara en eller några få händelser ur ett perspektiv, säkert dramatiserat för att öka effekten. Inte helheten eller nödvändigtvis den absoluta sanningen.

    För något att bryta upp hela sitt liv. Tvinga sina barn att uppleva hur mamma och pappa splittras. Eventuellt byta skola och kompisar, leva fattigare och allt annat som kan komma med en separation.

    Är det råd som du på riktigt kan ge efter några få meningar? Finns ju en hel del hjärnskrynklare och annat löst folk som skulle bli arbetslösa om allt var så enkelt.


  • Friger
    korngryn skrev 2021-05-09 15:54:10 följande:
    Den som startar tråden tycker antagligen inte att det är en struntsak. Då hade de väl inte gjort sig besväret att starta tråden?

    Ibland räcker det med ett kort inlägg för att utan tvekan ge rådet ?lämna?. Ibland behöver man mer info, och ibland ändrar man sin åsikt varefter det framkommer mer information.

    Att bryta upp hela sitt liv behöver ju inte vara dåligt, det kan tvärtom vara en mycket bra idé om det är ett pissigt liv man har. Samma sak med att se sina föräldrar separera, det kan vara det bästa tänkbara för barnen i vissa fall, t ex om mamma är en misshandlande missbrukare som begår sexuella övergrepp på sin familj.
    Som ett normalt exempel anger du en misshandlande, missbrukande mamma som begår sexuella övergrepp på sin familj?

    Det var ett konstigt exempel du gav, men jag förstår vad du menar. Men det är inte det vanligaste exemplet. Syftet med mitt inlägg kvarstår. Rådet ges för ofta, nästan alltid. Detta på grundval av väldigt lite fakta. Inte av alla användare, men en hel del. Det är en del av forum-kulturen här på Familjeliv. Det var min poäng.

    Jag bryr mig egentligen inte så mycket om saken. Mest en iakttagelse. Kanske bidrar det till att så många barn får växa upp med bara en förälder idag? Allt för att den vuxne ska må helt bra och känna sig till freds, vilket många ändå inte gör.

    Man kan visst skriva ett inlägg utan att det är allvarligt egentligen. Det finns många som vill prata av sig. Gnälla ut så att dom kan vara normala sen. Man kan göra det med vänner. Med sin partner. Man kan göra det på ett forum. Jag brukar kalla det för "ventilera". Det är något bra. Istället för att bygga upp aggressioner.
  • Friger
    Lönnsirap skrev 2021-05-09 16:33:24 följande:
    Om du vill har svar på hur folk på Flashback resonerar får du naturligtvis fråga där.

    Har man varit där VET man dessutom att du ljuger i din grundläggande frågeställning ang. alla trådar är fyllda med kvinnohat.

    Jag tycker det är rimligt att man faktiskt är sanningsenlig i sin frågeställning och att du fått en del bra svar, utifrån hur du formulerat dig.
    Haha, tycker att alla dom här avslöjandena tidningarna kommer med bekräftar rätt många påståenden. Det är verkligen en hel del framgångsrika människor med utbildning, intelligens och makt som skriver många av inläggen! :P

    Jag tror det är "forumkultur". Det har helt enkelt kommit att bli språkbruket där.

    Sen att det negativt mot kvinnor handlar om den extremism just den frågan har i den offentliga debatten. Det blir en ventil för dom som har avvikande åsikter helt enkelt. Sen tror jag inte egentligen dom menar allt dom säger på flashback.

    Tror det mest handlar mest om frustration och dålig forumkultur.

    Många så kallade "incels" är ju egentligen kopior av dom drömkillar som tjejer beskriver att dom vill ha. Snälla, trevliga, hjälpsamma, städar och lagar mat. Inte hjälper det dom stackarna till damsällskap. Istället får dom år ut, och år in, se på hur dom "dumma" killarna får guppa på en den ena, och än den andre tjejen. Ibland samtidigt. Klart dom blir bittra! :D
  • Friger
    Lönnsirap skrev 2021-05-09 17:47:01 följande:
    Jag tror också att det handlar om kultur och man är blind för hur hårt vissa saker låter för andra. Jag tror att vissa på såväl Flashback som familjeliv blir lite blinda för vissa inlägg som man sållar bort eftersom de uppenbarligen är skrivna i affekt, eller av någon som inte mår bra, eller är frustrerad.

    Dessutom finns det ju åsikter som är svåra att framföra i vardagen som faktiskt kan luftas på FB vilket gör att de kommer fram där.

    Visst låter det grövre det språkbruk som förekommer i TS, men att förutsätta att alla som har förakt mot kvinnor är ofrivilliga singlar är att lura sig själv.

    Massa hat och grovhet är inte riktad mot EN grupp eller människa. Vissa människor är oerhört hatiska mot många.
    Jo, det är sant. Jag tror inte heller att alla ofrivilliga singlar hyser hat mot kvinnor. Tror inte ens att folk som skriver massa negativt på flashback är sådana egentligen. Tror det mest är forumkultur.

    Det ser så mycket värre ut för oinsatta eller utifrån sett. Det är ju som "fräckisar". Det gör sig bra på fest med liten grupp insatta vänner. Inte på fika med den äldre delen av släkten med barn och barnbarn.

    Jo...  vi är ju alla på olika humör från dag till dag. Det är inte alla inlägg i ens historik som var så där otroligt genomtänkta sett i backspegeln. Tyvärr så är det ju så att på internet finns skräpet kvar tills armagedon verkar det som. Hade varit bra om dom rensade efter ett tag.
Svar på tråden Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback