• Anonym (K)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Nej, inte än.

  • Anonym (K)

    Dags att vaccinera sig, tänkte jag. Men något i mig är emot det. Inte frivilligt, det är något i mitt undermedvetna. Jag vill liksom inte.

    Kan någon lugna mig?

  • Anonym (K)

    Jag läser på om vaccinet och det står att det skyddar mot att man blir allvarligt sjuk. Men skyddar det inte mot att bli smittad överhuvudtaget?

  • Anonym (K)
    Anonym (M) skrev 2021-08-31 19:22:56 följande:

    Jo det gör det. Om du läser inlägg 4346 kan du se att i en av de första studierna för Moderna blev 196 personer sjuka. 185 var inte vaccinerade och 11 var vaccinerade.

    Därefter har vi i verkligheten sett att de flesta som läggs in på sjukhus numera är ovaccinerade. Det finns också självklart fler studier än den ovan, även för de andra vaccinerna, men jag har inte läst fler i detalj.


    Tack, jag ska kolla. Det i första stycket är ju relevant, men i andra stycket så är det ju det här med hur pass sjuk man blir. Jag har haft covid-19, för ett år sedan, och det var inte värre än en redig förkylning.
  • Anonym (K)
    klyban skrev 2021-08-31 20:26:16 följande:

    Jo, men den procentnivån är olika för olika vaccin och olika mutationer, och sen har vi en uppdatering av vaccinen som ger nya siffror.

    Men jo, det skyddar mot smitta och i en procentsats med 65-90% på Alpha, sen har man justeringar på andra mutationer, men vad alla de är vet jag inte exakt eller vad man finner alla dessa, för de är då många med 4 mutationer och ett gäng vaccin.


    Så det är värt att ta vaccinet även om man inte är ett dugg rädd för covid-19 för egen del?
  • Anonym (K)
    klyban skrev 2021-08-31 21:53:01 följande:

    Med faktan som kommer ut om vaccinering, så är det rätt svårt och säga något annat.

    Tänk på postcovid också, för det är inte bara döden som är jävligt med COVID-19, utan de skador det ger.

    En på jobbet känner fortfarande inte smakerna som h*n ska efter över ett år senare, men visst de börjar komma tillbaka sakta, men kommer nog ta år till om det fortsätter i den hastigheten.


    Jag vet, jag har varit med om samma. Men som sagt, det är inte för min egen skull jag kommer vaccinera mig. Därför jag undrar om det verkligen hjälper andra att jag gör det.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?