• Anonym (Hepp)
  Tor 6 jan 02:11
  110494 visningar
  6368 svar
  +1
  Inlägg från Anonym (Hepp) Visa alla inlägg
  6368
  110494

  Vågar ni vaccinera er mot covid?

  Anonym (Y) skrev 2022-01-06 01:49:32 följande:
  Men vad då tillåtas sprida smittan? Det finns ju fortfarande restriktioner, alla är inte heller sjuka. Sen är den viktigaste aspekten till att man tar vaccinet att man minskar risken för allvarlig sjukdom.

  Smitta sprider även vaccinerade, om än i något kortare tid. vaccinerade är också oftare helt asymtomatiska och sprider smittan därför.

  Alltså jag förstår inte hur det har blivit, vi är så splittrade och samhället har delats i två läger. Antingen är man med eller emot och det finns inga nyanser, antingen är man antivaxxer eller så tar man vaccinet.

  Det kan finnas många anledningar till varför man inte tar vaccinet, det är inte alla som är anti vaccin för det.

  Tycker detta behöver få ett slut snart, det leder till en spricka i samhället och en aggressivitet som har sin grund i rädsla, och när rädsla får styra så blir det riktigt farligt.
  Som jag ser det finns det tre grupper
  1 De som vaccinerat sig
  2.De som inte får/bör vaccinera sig på inrådan av läkare
  3.De som väljer bort vaccinet

  De som väljer bort vaccinet gör det av rädsla, protest eller egoistiska skäl.

  Av rädsla -
  Rädd för biverkningar (och får hellre covid??)

  Av egoistiska skäl -
  Jag är ung, frisk, stark och kommer ändå inte bli särskilt sjuk
  Covid är överdrivet
  Jag har antikroppar och är naturligt skyddad
  Jag träffar ändå inget folk (jo men tjena, bor du i vildmarken och är eremit?)

  Av protest -
  Tänker inte stödja girig läkemedelsbransch
  Ingen kan tvinga mig
  Viruset är överdrivet/hittepå
  Vaccinet skyddar ändå inte till 100%
  Det är vaccinerade som smittar mest flest bäst
  Litar inte på myndigheter, media, statistik, fakta 

  Sen kommer massa konspiratoriskt hokuspokus om att det skulle mörkas siffror om vaccinbiverkningar, att 5G är inblandat, Bill Gates, microship, att vaccinet inte är godkänt osv

  I grunden tror jag även antivaxxers  styrs av rädsla, men det kommer ut som aggression, motvals och galna konspirationsteorier
 • Anonym (Hepp)
  Tor 6 jan 02:53
  Tow2Mater skrev 2022-01-06 02:21:46 följande:
  Sen finns det de som t ex mår skit efter forsta dosen och inte vill ta fler. Det finns de som lever isolerat iallafall och inte behover vaccinet. Det finns de som anser två doser får vara nog och inte kommer ta fler. En del vill inte tvinga sina barn utan låta dem ta sina egna beslut. Etc. Att du ser allt så begränsat låter tragiskt och inskränkt.
  Kul att du kom på några grupper till, ber om ursäkt att jag var så begränsad och inskränkt.

  Jag ser inte de som tagit två doser som antivaxxare.
  Tror väldigt få yngre personer lever som eremiter och aldrig träffar någon, de flesta har någon form av socialt behov och jobb, skola, behöver handla, besöka släktingar, tandläkare osv.
  Sen finns det säkert många som hellre riskerar att få covid än tar spruta nr 2, då får de väl leva isolerat istället då.

  T o m fhm är skeptiska till att covidvaccinera barn under 12.
 • Anonym (Hepp)
  Tor 6 jan 11:09
  Tobben skrev 2022-01-06 10:41:18 följande:

  Många av mina bekanta som har vaccinerat sig har gjort det av egoistiska själ. Men det är jag som inte vaccinerat mig som pekas ut som egoistiskt, det tycker jag är lite märkligt.


  Märkligt pga av att ovaccinerade smittar mindre, lever som eremiter, har så bra grundsystem att de aldrig riskerar allvarlig sjukdom ändå, bidrar till att hålla smittan nere i samhället genom att avstå vaccinet?
  Som sagt, man ifrågasätter verkligen din bildning alltså.

  På vilket sätt skulle det vara bättre om flera lät bli att vaccinera sig? 
  Varför väljer du att tro på knäppgökar på alternativa sajter som tror allt mörkas och är konspirationer? Eller är du så rädd för ev biverkningar av sprutan?

  Är du emot läkemedel över lag eftersom de distribueras av den giriga läkemedelsbranschen? Dör hellre än att bli hjälpt av sjukvården som är i maskopi med läkemedelsbranschen? Den självläkande människan osv, står emot polio, mässling, rabies, stelkramp och allsköns bakterier?
  Även äldre läkemedel har en gång varit nya och obeprövade, hur menar du att framställningen av läkemedel ska gå till om ingen provar dom?
  Vi kanske inte ska läkemedel över huvud taget?

  Väldigt nyfiken på svar från dig men vet att det inte kommer något. Och kommer det något så är det motfrågor eller något kort konstaterande bara.
 • Anonym (Hepp)
  Tor 6 jan 22:46
  Anonym (Y) skrev 2022-01-06 22:27:41 följande:
  Jag tycker det är riktigt otäckt faktiskt och tror det kommer få riktigt stora konsekvenser. Jag själv vaccinerade mig efter många om och men och blev dålig och har bestående hjärtklappningar som jag nu får kolla upp regelbundet, jag mår riktigt dåligt. Jag hoppas det kommer fler vaccin i olika varianter med färre biverkningar och att man själv får välja vilket vaccin man får. Tänk om det blir tvångsvaccinering och många får svåra biverkningar eller dör, nej då måste vi få ett vaccin som är bättre där man får faktisk immunitet. Faktan om biverkningar finns på Läkemedelsverket för alla att ta del av.
  Långvarig stress kan också ge de där symtomen du har. Men eftersom du är rädd för sprutan så kopplar du det såklart till vaccinet och en självklar biverkning av vaccinet. Men det behöver det inte alls vara. Har själv fått en utredning gällande hjärtat och det var stress. 

  Det forskas nog febrilt efter mer och  effektivare vaccin, eftersom precis alla i hela världen vill komma ur den här pandemin.
  Så det är ju tragiskt att så många är skeptiska till vaccinet och vägrar befatta sig med det. För dessa antivaxxare spelar det nog ingen roll hur effektivt vaccinet är, det kommer inte godkänna det ändå, det kommer alltid vara obeprövat, ha miljoner biverkningar och göda den giriga läkemedelsbranschen
 • Anonym (Hepp)
  Lör 15 jan 00:21
  Anonym (SysterFrida) skrev 2022-01-15 00:05:52 följande:

  Hoppas verkligen att ni alla har munskydd även hemma dygnet runt? Varför tumma på säkerheten? Och inte utbyter något saliv med er sambo eller är i samma rum som barnen om man inte kan säkra minst 2 m avstånd?


  Varför hoppas du det? 
  Vaccinera istället, verkar jobbigt att vara en outsider som är så rädd för samhället.
 • Anonym (Hepp)
  Lör 15 jan 00:52
  Anonym (SysterFrida) skrev 2022-01-15 00:29:34 följande:
  Vem är det som är rädd här kan man fråga sig..

  Enligt fhm bör man ha munskydd. De skyddar tydligen mot smitta. Som jag skrev - varför tumma en millimeter på säkerheten? Menar du att du som vaccinerad då ska skita i alla restriktioner? Och hur gör du när vaccinationen börjar löpa ut efter sex månader - ska du då ta på dig en rymddräkt sista tiden innan nästa puff? För att skydda dig själv och andra/din familj bland annat som riskerar att annars hamna i respirator?
  Jag är inte rädd, jag är bara ordentligt trött på alla antivaxxare som har det ena dummare resonemanget än det andra. Helt världsfrånvända.
  Ni förvränger fakta, misstolkar och missuppfattar, rör ihop och snickrar ihop egna galna teorier. Det är giftsprutor och gud vet vad.
  zzzzzzzzzzzz
 • Anonym (Hepp)
  Lör 15 jan 01:25
  Maya84 skrev 2022-01-15 01:08:00 följande:
  Och vilka ar da dessa "dumma resonemang" ?

  Ar en av dem att man har haft tillgang till internet och tagit del av de manniskors upplysningar om vilka bieffekter de fatt efter att ha fatt en vaccinspruta, och dar de angrar att de aldrig gjort det, och inte vill hamna i samma situation? Piloten som fick en  kraftig stroke liknande attack efter han tagit vaccinet och inte kunde flyga ett plan dar 200 manniskor var ombord?

  Ar det ett dumt resonemang att upplysa sovande naiva manniskor som dig
  att det finns hundratals bevis pa att man har en innehallsfortackning pa vaccinet som du och jag far lasa, men att den fulla inehallsfortackningen med vad den inehaller ar inofficiell? 

  Ta din spruta, ta 85 sprutor om du vill. Lat de som ar lite mer vakna och vill bestamma sjalva over vad som ska skjutas in i kroppen och inte, gora vad de vill. Vad du kallar en antivaccer ar endast de som vill valja om de vill ta den eller inte, inte att vara emot vaccin i sig, om du inte visste det...
  Om du nu har tagit din spruta eller 3 eller 16 så ska val DU vara trygg? Varfor ens bry dig det minsta om andras val?
  för att det är ni antivaxxare som segar ner hela skiten och som gör att vi måste ha nya restriktioner hela tiden. För det är ni som riskerar bli sjuka och belasta vården, som sprider mer virus och som är jäkligt egoistiska. Det är jag jag jag, jag blir inte sjuk så därför vägrar jag hjälpa till och få slut på pandemin. Styrda av misstro mot samhället, tror att varenda land vill förgifta sin egen befolkning med sprutorna... 
 • Anonym (Hepp)
  Lör 15 jan 02:05
  Maya84 skrev 2022-01-15 01:49:37 följande:
  Du" blir inte sjuk och darfor vagrar du hjalpa till och fa slut pa pandemin", och kallar andra sjalviska..haha ok.

  Efterssom det ar ALLMANT KANT att vaccinerade smittar andra sa kanske en ide vore att alla dem stannar hemma sa dom slipper riskera att sprida smittan vidare?

  De som belastar varden med biverkningar, av vaccinet vill du saklart inte kommentera, som vanligt i dessa tradar!

  Om du inte vill se fler restriktioner, ta da fram ett vaccin som FUNGERAR!

  Borja ocksa och las om forskare som vittnat om att vaccinet ar till for att andra om i vart DNA, for att minska befolkningen inom ett visst antal ar!

  Hur naiv kan man bli! 
  Det är ovaccinerade som riskerar att belasta vården.

  Ingenstans på FHM, regionernas eller regeringens hemsida kan man läsa att vaccinationsbiverkningar belastar vården. Inte många uppsöker vård pga ont i armen och någon dags feber eller förkylningssymtom. De allvarliga biverkningar som rapporterats är få och påverkar inte rekommendationerna.
  Du kan få blodpropp av p-piller också, ändå används det av hundratusentals, varje dag.

  Skulle du ta ett nytt vaccin om det  fungerade 100%-igt mot smitta? Nä, tänkte väl det.

  På vilket sätt skulle ett vaccin kunna ändra om ditt DNA??? Inte en enda läkare eller forskare har uppmärksammat det, det skulle ju vara en världssensation i så fall, ett medicinsk omöjlighet lika trolig som att man skulle kunna väcka döda.

  Jag säger detsamma, hur naiv kan man vara?
  Dina resonemang avslöjar en enorm okunskap kring grundläggande medicinska kunskaper, inte konstigt att du tror på alla knasigheter du läser på alternativsidorna
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?
Logga in
Bli medlem