• Tobben

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Under den förra pandemin påstods det också att det var vaccinet som var räddningen. Då var det enbart vaccinet som skulle rädda oss, det var aldrig tal om avstånd eller restriktioner.

    Då som nu hade jag väldigt få i min omgivning som blev sjuka av viruset men flera som blev sängliggandes av vaccinet.

    När det sen visade sig att dödligheten pga av svininfluensa inte blev så massiv som det pratats om hänvisade man till ett lyckat vaccineringsprogram. Jämför dödligheten av svininfluensan mellan olika länder ser man att de som inte vaccinerade klarade sig lika bra som de som vaccinerade sig.

    Jag har tagit många vaccin under åren, men när det blir en propagandaapparat av stora mått som skrämmer upp folk helt i onödan, då blir jag skeptisk.

    Läkemedelsbolagen visar år efter år att de går över lik för att få sälja, därför finner jag det svårt att lita på de siffror som presenteras i media.

    Jag är inte det minsta rädd för covid och tänker inte vaccinera mig. De som vill vaccinera sig tycker jag ska göra drt om det känns rätt för dem. Dock är jag tveksam till att massvaccinering verkligen är den bästa ekonomiska investeringen, men det är en annan diskussion.

  • Tobben
    klyban skrev 2021-05-16 12:29:17 följande:

    Vaccin fungerar, och komiskt nog är COVID-19 farligt för vissa inte alla


    Så verkar det var när det gäller vaccin också, farligt för inte för andra.

    När det gäller just covid19 så är det så väldigt olika hur det slår. Därför tror jag att det hade varit bättre med en annan lösning än massvaccinering.
  • Tobben
    klyban skrev 2021-08-17 18:38:41 följande:

    Trodde först det inte var sant och att detta skulle vara en utbildad person.

    Och ja, vi får hoppas på åtal här, för detta är mycket MYCKET allvarligt tilltag.


    Åtal? För att ha uppmanat 30 personer att inte vaccinera sig?

    Jag hoppas rättsväsendet har viktigare saker att lägga resurser på.
  • Tobben
    klyban skrev 2021-08-17 19:31:39 följande:

    Jadu, det finns många sätt att se åtal på.

    Det är allvarligt att en anställd tar sig på att ta GIGANTISKA medicinska beslut och säger till 30st i regionen att vaccinen ändrar din DNA., och helt utan grund.

    Så ett åtal känns viktigt med detta bedrägeri, trolöshet mot huvudman och vad mer som kan vara aktuellt för ett brott som detta.

     

    Och även när den anställda sade upp sig direkt berättar att den anställa förstod hur allvarligt det var.

    Men var uppsägningen nog för inte bli polisanmäld, vi får se om de låter det vara.

    De borde inte göra, för det är allvarligt med de som sprider desinformation.


    Det finns betydligt allvarligare fall där patienter t ex blivit felmedicinerade eller fått fel diagnos och som därför dött utan att läkaren inte blivit åtalad.

    Skulle 30 antivaxbrev leda till åtal vore det rent av löjligt.
  • Tobben
    Anonym (arg) skrev 2021-08-17 19:42:22 följande:

    Nu hade personen utgett sig för att representera arbetsgivaren, bara det är allvarligt.

    På det nämner du inte att de 30 personer som det handlar om var BARN, man spred falsk information och lögner för att få föräldrarna att avstå från vaccinering.

    Den här antivaccinrörelsen och deras beteende börjar gå för långt, man förstör saker på stan, skriver hem till barns föräldrar och sprider falsk information.

    Rätt åt personen att denne blev polisanmäld och avstängd från jobbet.

    I Sverige har vi lagar och regler, att vissa tror sig stå över dessa eller tycker att rättsväsendet ska ägna sig åt andra saker ändrar inte på det


    Vad du tycker om BARN förändrar inte heller de lagar som finns i Sverige. Vad nu det skulle ha med saken att göra.

    Att personen blev avstängd från jobbet är helt självklart, det är knappast något att göra någon stor sak av.

    Personen ifråga mår troligen tillräckligt dåligt. Att dra igång en utredning skulle knappast vara till gagn för någon.
  • Tobben
    loowwwj skrev 2021-08-17 19:35:39 följande:

    Men du tycker alltså att polisen inte ska bry sig om att en sjuk människa sitter och skickar ut falsk information som kan påverka barns hälsa?

    Gäller det bara covidvaccinet eller hade du varit lika ok om hon skickat ut falsk information gällande mässlingsvaccin? Att hon hade sagt att det är dumt att gå till tandläkaren?

    Nej någon måtta får det vara och det är dags att man börjar ta i på allvar med dessa människor som faktiskt riskerar andras hälsa.


    Hon har uppmärksammats om att hon gått över gränsen, jag hoppas att det räcker så. Att blanda in polisen tror jag inte gör någon nytta alls. Brottet är för ringa för att hon skall kunna dömas till vård. Vad tror du straffet blir? Dagsböter? Blir hon friskare av det?

    Om någon sjuk människa sitter och hittar på historier om att det skulle vara farligt med vaccin, att 5G kommer att ta över våra hjärnor, eller som du nämner att det är dumt att gå till tandläkaren. Skulle det vara samhällsfarligt menar du? Tror folk på allt de läser?

    Är det så illa är det inte hon som skrivit breven somär problemet.

    Jag ska genast börjar göra massutskick om att den som inte swishar mig 2000kr inom 4 dagar löper hög risk att få lungsot. Sen skriver jag under som Dr Jekyll och räknar med att ingen kan tänka själv.

    Jag tycker att hon gjort fel som postat breven, särskilt med antydan om att det är hennes arbetsgivare som står bakom breven. Men jag står fast vid att det är en struntsak.
  • Tobben
    klyban skrev 2021-08-17 19:49:56 följande:

    Inte alls, det är samhällsfarlig information som är utsänt.

    Och kräver polisanmälan och har fått en polisanmälan, kanske Lex Maria är applicerbart här och att de är TVINGADE att anmäla.

    Det är bara löjligt för en desinformatör som vill lura folk inte vaccinera sig.

    Det är dock ett extremt allvarlig sak som gjorts och bland annat trolöshet mot huvudman och missbrukat sin ställning och vad mer för rubriceringar som kan vara aktuella.

    Personen tänker inte alls, utan det är antivaccer propaganda som personen bär, och personen är ointresserad att det är/kan vara ett brott.(Det ska ju också prövas först.)

     

    Och det är extremt allvarligt det som skett, och det förstod den anställda att det var och sprang åt andra hållet i hopp om att polisanmälan skulle försvinna.

    Men det gör den inte.

    Och ser stor möjlighet för en fällande dom här, och kanske det är mer än 30-40 brev också.

    För jag antar det är bara de som har undrat vad fan det är för foliehatt som skickar ut något som är så galet fel.


    Kanske blir hon även åtalad för trolöshet mot huvudman och vad mer hon nu kan tänkas åtalas för. Det vore inte alls orimligt.
  • Tobben
    klyban skrev 2021-08-17 21:17:46 följande:

    Personen har spridit samhällsfarliga information som leder till polisanmälan.

    Och var sjukt övertydligt man var tvingad att ta personen ur tjänst, och för sen insåg personen att h*n var tvungen att säga upp sig.

    Och ja, personen borde må dåligt över att sprida samhällsfarliga konspirationsteorier om att DNA ändrar sig av vaccinen.

    Polisen blandas alltid in när någon försöker skada en annan person och gör något som helt saknar grund.

    Felet är att h*n gjort något som är galet fel i sin yrkesutövning och nu är urtagen urtjänst och sagt upp sig själva pga h*n insett att det var ett brott och hoppas på att säga upp sig ska ändra något.

     

    Vi får se om det ändrar något, jag tror att det inte gör och att det blir en dom av detta.

    Men vi synes om 6-9 månader och ser om det skett och en dom.

    Dock är det en svårt brott att göra mot dessa föräldrar.

    Jag tror det blir ett åtal, sen får vi se om det leder till en dom.

    JAg tror det gör det, men de som lever få se det.

    Dock inte när en förvaltare eller liknade tar ett medicinskt beslut för en person som inte har förmågan att ta ett eget medicinskt livsviktigt beslut.


    Jag upplever det som något märkligt att tro att upprepning är ett sätt att argumentera. Men om det är det som är grejen gör jag ett försök.

    Jag tycker inte att det hon är gjort är särskilt allvarligt eftersom jag tror att de flesta har en hjärna att tänka med.

    T ex tror jag inte att alla som får ett brev från Jehovas vittnen omedelbart blir medlem i någon av deras församlingar. ( Nu drog jag en ny parallell, hoppas ni har överseeende med mitt ickeupprepande.)

    Om alla som får ett brev tror på det som står där, oavsett ämne eller avsändare så tycker inte jag att det är hon som skrivit de ovannämnda breven som är problemet.

    Är det så illa ska jag genast göra ett massutskick där jag skriver att alla som inte swishar mig 2000kr inom fyra dagar löper stor risk att drabbas lungsot. Jag undertecknar med Dr Jekyll och räknar med att alla tror mig och inväntar klirr i kassan.
  • Tobben
    klyban skrev 2021-08-18 08:11:22 följande:

    Det enda du berättar är att du inte förstår, och att du inte vill förstå heller.

    Och dina exempel styrker att du inte har en susning om vad du pratar om.

    Men vi andra som har lite koll, så är detta ett rätt allvarligt brott som skett.

    Och det ser man även på agerandet av arbetsgivaren.

     

    Vet inte vad den personen håller på med, men h*n berättar om och om igen nu att h*n inte har en susning om vad vi pratar om här.

    Och även den anställde insåg hur allvarligt det var och sade upp sig direkt.

    Ska bli intressant om detta leder till åtal, jag tror det och tror starkt på en dom också, men den får vi invänta.

    Finner detta väldigt konstigt faktiskt, och att de tror en förvaltare är en gråzon.

    Hade man kanske hävdat att de i gråzonen är de som inte har en förvaltare eller är diagnostiserade än, men nej då, där slog de ned stenhårt på, och sen berättade man aldrig mer om vad det skulle vara för gråzon.

    Ända tills epic trodde hade en genial idé och lägger in de under förvaltarskap, och som redan tappat sin förmåga ta egna livsviktiga beslut.

    Det är viktigt att påpeka att vi står på noll påvisade gråzoner fortfarande, men kanske dom dammar av min gråzon jag tillförde, men det skulle istället betyda att de säger jag har rätt och det vill dom inte det vet vi sedan innan.

    Även är det intressant att var gång vi kommer in på denna nästan, så berättar epic istället om hur man närmar sig en dement med en injektion och inbillar sig detta är samma som det beslut förvaltare eller liknande person redan tagit åt patienten.

     

    Som sagt vad, jag trodde när detta kom upp att det fanns en del i gråzon, men vi står här med noll fortfarande och det har förvånat mig.

    Men är det inte givet att vi särskiljer dementa och icke dementa?

    Eller är den bara en diskussionsteknik i att låtsas om att det är samma kanske.

    För det är ju stor skillnad på de två grupperna.


    Du fortsätter att upprepa dig och tror att du själv blir trovärdigare genom detta, jag upplever det som motsatsen.

    Jag fortsätter att ha min ståndpunkt oavsett hur många gånger du upprepar samma sak. Att du genom att upprepa dig utan att bemöta argument och därigenom drar slutsatsen att de som inte delar din åsikt inte har en susning om vad de talar om gör dig inte mer trovärdig.
  • Tobben
    klyban skrev 2021-08-18 16:38:34 följande:

    Saklighet är nyckel till upprepning för mig, och en korrekt saklighet på detta.


    Nu har du fått det i fel ordning igen. För dig är upprepning en nyckel till korrekt salighet.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?