• Bubbelio

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    AndreaBD skrev 2022-01-28 17:11:50 följande:
    Ahhh... Förstår hur du tänker, men det är ändå tyvärr fel tänkt. 

    Det ena är ju att man inte hade så mycket fakta om just detta virus i början. Därför kunde man inte förutsäga exakt hur den skulle sprida sig, hur den skulle mutera, hur smittsam den är och fler detaljer. Om just detta virus! Vi vet mycket mer än i början, men tyvärr så gör viruset en del skador, och att hitta läkemedel som kurererar en ny sjukdom tar längre tid än att skapa vaccin. 

    Däremot är det inte som om vi först nu har upptäckt att det finns virus och hur de fungerar generellt. Det har vi vetat i 100 år ungefär. Därför visste vi också många generella saker om vad ett virus gör. Det är inte som vi går till häxdoktorn eller tror att det beror på dålig luft, som folk gjorde förr i tiden. Och vi vet att det hjälper att isolera sig, att tvätta händerna, m.m. 

    Samma sak med vaccinationer. Vi har haft vaccinationer ännu längre, ungefär 200 år. Vi kan grunderna och då finns det ingen större risk att några farliga biverkningar skulle dyka upp. Däremot varierar det ganska mycket hur pass bra de fungerar - nya vaccin. Den nya rMNA-metoden verkar inte innebära några speciella risker, den gör bara samma jobb lite smidigare. Den är bara transport-medel ändå. Och den liknar andra metoder i medicin som inte är farliga.
    Du verkar påläst. Då vet du också att de vacciner du pratar om har testats i 10 år innan man börjar vaccinera hej vilt. 

    Varför kan inte människor som du låta folk få bestämma vad som är bäst för dem? Skillnaden med covid och andra sjukdomar är att covid slår hej vilt. Människor som är friska kan slås ut, dö, men också gå igenom en covidinfektion utan att ens begripa att det är covid de har. Precis detsatmma gäller covidvaccinerna i den fas de befinner sig i nu. Visa lie ödmjukhet och acceptera att var och en får avgöra själva i det här skedet, eftersom "faktan hela tiden förändras".

    Jag vet inte varför du anser dig ha större kunskaper kring rMNA metoden än Robert Malone, som är en av grundarna av metoden och som nu avråder människor å det starkaste, framför allt barn, att inte rusa och ta vaccinet. Men, jag vet att för mig är han en större auktoritet än en random vaccinivrare på ett anonymt forum. 
  • Bubbelio
    klyban skrev 2022-01-28 17:59:30 följande:

    mRNA-vaccinen har över 20år på nacken. och visat sig ge extremt få svåra bivkerningar.

    Intressant att du pratar om fakta i en process i att hantera en pandemi, och tror det går applicera på nått om vaccinen som är idag så extremt beprövat, både med den långa tid som de är gjorde och extremt få svåra biverkningar och antalet som är på 10MILJARDER doser.


    Och Roberts Malone´s desinformation ändrar inget, då detta är väldokumenterat med mRNA vaccin och de studier och de 9 patent som ligger bakom och som granskats i decennier nu.


     


    Nu blandar du nog ihop olika inlägg. Du finner det "intressant att jag pratar om fakta" när det är precis det jag inte gör, jag pratar om en ovisshet som skapar ett underlag för tvivel. Som bör respekteras.  Anonyma forumsutövare utgör tyvärr ingen auktoritet, hur mycket du än skriver så att tangentbordet glöder,  Klyban. 
  • Bubbelio
    AndreaBD skrev 2022-01-28 18:23:59 följande:
    Den mannen måste ha blivit psykiskt sjuk. Han har vänt 180 grader och sprider numera bara desinformation. Det är känt. Eller så får han jävligt bra betalt för att göra så. 
    Tror i och för sig att han tjänar väldigt mycket mer pengar på att vara en välbetald, välrenommerad forskare än en frilansande debattör som går emot hela den industri han verkar inom, men men, vad vet jag.
    Vad bra att det är "känt" att han sprider desinformation, då kan du även hänvisa till en trovärdig källa att så är fallet antar jag? 

    För tydlighetens skull; Att Neil Young plockar bort sin musik från Spotify för att Joe Rogan, som b.la. intervjuar Robert Malone huserar där, duger inte som källa.  
  • Bubbelio
    klyban skrev 2022-01-28 19:29:47 följande:

    Är du medveten om att inget du skriver styrker nått du sagt?
    Kanske du inte glömmer av det nästa gång du skriver nått.


    kulturenskaleva skrev 2022-01-28 18:36:24 följande:
    Precis som det var fastställt av Anders Tegnél att man inte ska använda munskydd?

    För mig är det skillnad på fakta och fakta. Till exempel att jorden är rund och och att det blir natt och dag är fakta som är lika sant idag som för 1000 år sen. Fakta som kan vara sann en dag och falsk nästa dag värderar jag betydligt högre. Vaccinet bromsade smittan ja. Men vi ska se sen hur mycket permanenta skador det blivit av det när läkemedelsverket gjort sin bedömning. Vaccinskadorna på svininfluensavaccinet blev uppdagades flera år efteråt. Så vi har inte hört det sista gällande detta.

    FHM har berättat att munskydd ska användas i situationer där avstånd är svårt att hålla, och detta av fakta.
    Vilka permanenta skador, för fakta berättar att de svåra biverkningarna är mycket sällsynta.


    Och Panderix så kom skadan av en dålig batch tidigt, sen kom fakta och att även de var väldigt få.
    Du verkar inte gilla fakta alls.
    Och inget med Panderix betyder nått om COVID-19 vaccinen, då dessa berättar nått mer och inget om Panderix.
    Verkar som du inte ville veta av detta, men fakta är fakta, så du ska nu prata om annat fakta som inte har nått med COVID-19 vaccinen?


    Nope, rekommendationer och restriktioner, har hela tiden varit i effekt.
    Varför ger du desinformation som är så enkel att avfärda?


    Bubbelio skrev 2022-01-28 19:16:54 följande:
    Tror i och för sig att han tjänar väldigt mycket mer pengar på att vara en välbetald, välrenommerad forskare än en frilansande debattör som går emot hela den industri han verkar inom, men men, vad vet jag.
    Vad bra att det är "känt" att han sprider desinformation, då kan du även hänvisa till en trovärdig källa att så är fallet antar jag? 

    För tydlighetens skull; Att Neil Young plockar bort sin musik från Spotify för att Joe Rogan, som b.la. intervjuar Robert Malone huserar där, duger inte som källa.  

    Hans desinformation är tydlig, och är nått som går slänga i papperskorgen som just desinformation.


     


    Och sen styrker du vad vi säger, och ger mer som ger desinformation, tack!!!


    Nej, jag är inte medveten om att "inget jag skriver styrker något jag sagt". 

    Men skriv du gärna några meningar till med ordet "fakta" utan några källhänvisningar, det kan ju alltid finnas någon som tycker att ordet i sig automatiskt gör dig till en större auktoritet.  
  • Bubbelio
    klyban skrev 2022-01-28 19:44:32 följande:

    Och ändå finns inte ens ett ord som berättar nått att styrka dina påståenden.
    Är inte det intressant?
    För det tycker jag!


     


    Det är du som påstår saker som inte kvantifieras, så kommer det ta lång tid innan detta sker?


    Men Klyban, är du säker på att du inte blandar ihop inläggen? Om du läser lite noggrant nu? 

    Jag har skrivit att Robert Malone är en större auktoritet än anonyma vaccinivrare för mig. Vad är det du vill att jag ska belägga och kvantifiera med det? 
  • Bubbelio
    klyban skrev 2022-01-28 20:14:20 följande:

    Vi alla vet redan vad Robert är, och en som ger desinformation.
    Men lycka till!!!


    Anonym (jamenendonej) skrev 2022-01-28 20:11:05 följande:
    Ojdå brukar du bli arg och hatisk bara för andra inte tycker som dig? Jag fick lära mig i skolan, att man bör byta åsikter på ett trevligt sätt. Men du kanske missade den delen? Kanske var upptagen med att springa runt och mobba som den översitter du uppenbarligen är .

    Varför blir just vaccers så fruktansvärt arga  så fort man inte tycker som dom?

    Nej det jag avbryter här . Vägrar diskutera mot nån som inte kan uppföra sig översittare med jätte egon har jag inte mycket för 

    Vad jag lärde mig i skolan, det är den som inte är saklig inte har nått att säga.
    Så vill du försöka igen med saklighet?


    Ok Mr "Fakta", vi säger så ;). 
  • Bubbelio
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 20:42:00 följande:
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.
    Håller helt med dig. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?