• Anonym (Rädd)
  Lör 8 maj 2021 15:50
  119477 visningar
  6368 svar
  -15 +11
  6368
  119477

  Vågar ni vaccinera er mot covid?

  Jag fick Astras vaccin innan stoppet och blev otroligt sjuk väldigt länge och fick söka akutvård, kan ibland nu tänka att det faktiskt kunde ha gått väldigt illa för mig.

  Är nu så rädd att ta vaccin även av annat märke. Är i 30-årsåldern och helt frisk.

  Vill hjälpa till och stoppa pandemin, vill kunna resa osv. Måste jag verkligen vaccinera mig som frisk och ung?

  Vad tänker ni kring vaccinering?

 • Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?
 • Sön 9 jan 19:14
  Tow2Mater skrev 2022-01-09 17:49:55 följande:
  Vaccinera, eller demonstrera, vilket väljer du? Låter ju riktigt snärtigt! :)
  Ja, antivaxxrörelsen är ju knäpp, tydligen ska de sammanstråla på Stortorget kl. 13.30 på torsdag för demonstration, och alla ska tydligen ta med vattenballonger med texten Nu Vaxx, Strax Död, och man kan få info på FBsidan VaxKrax. 
  Men det är inte så att jag uppmuntrar till deltagande i demonstrationen, trots att de säger att de representerar folk som tänker själva och inte är indoktrinerade av staten. Välj att tänka eller demonstrera, typ.  
 • Sön 9 jan 19:16
  FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-09 19:14:52 följande:
  Ja, antivaxxrörelsen är ju knäpp, tydligen ska de sammanstråla på Stortorget kl. 13.30 på torsdag för demonstration, och alla ska tydligen ta med vattenballonger med texten Nu Vaxx, Strax Död, och man kan få info på FBsidan VaxKrax. 
  Men det är inte så att jag uppmuntrar till deltagande i demonstrationen, trots att de säger att de representerar folk som tänker själva och inte är indoktrinerade av staten. Välj att tänka eller demonstrera, typ.  
  Välj att inte tänka eller demonstrera, typ - skulle det ju vara.
 • Sön 9 jan 23:00
  Anonym (SysterFrida) skrev 2022-01-09 15:08:50 följande:
  Mm men nu råder det ju liksom delade meningar om hur man skyddar sig bäst. Det är upp till var och en.

  Intressant att du drar upp hotellnäringen som något väldigt relevant i detta.

  Du kan inte jämföra samhället med hur det såg ut under tiden för spanska sjukan med hur det ser ut idag.
  Det är enormt många som helst pratar om pandemin svininfluensan som inte blev en pandemi.

  Jag tycker det är väldigt tråkigt att du inte är läskunnig det står så här: "Upp till 13 miljoner människor är nu förbjudna att lämna sina hem, utom i akutlägen eller när de söker att inhandla livsnödvändiga förnödenheter. Bara en person från varje hushåll är varannan dag tillåten att gå ut och handla, skriver utländska medier.
  Alla icke nödvändiga affärsrörelser är även stängda, liksom hotell- och turistnäring.
  Också resor in till stadskärnan kräver godkännande från myndigheter. Den ledande partisekreteraren Sun Chunlan rapporteras ha rest till regionen för att se till att nedstängningen efterlevs.

  13 miljoner människor i karantän i Kina | SvD -

  Jag tycker du istället kan kontakta SvD (Svenska Dagbladet eller någon annan stor dagstidning) Det finns kurser i lått läst  svenska som du kan gå innan du söker in på Folkhögskola
 • Sön 9 jan 23:42


  Vetenskapsradion Nyheter


   


  OMIKRONVARIANTEN


   


  Publicerat fredag 7 januari kl 06.00


  Nya uppdaterade vaccin mot omikronvarianten av coronaviruset kan komma tidigast i april, enligt Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.


   


  Men frågan är om de då kommer att börja användas i Sverige eftersom andra länder kan vara i större behov av dem.


   


  På södra halvklotet börjar vintersäsongen i juni och kanske kanske är det där man bör satsa med nya, uppdaterade vaccin nu i vår.


   


  Uppdaterade vaccin kan komma tidigast i april - Vetenskapsradion Nyheter | Sveriges Radio


   

 • Sön 9 jan 23:56

  Broderbob, varför känner du dig föranledd att publicera ett stort antal nyhetsartiklar på FL, tror du att folk inte kan läsa nyheter på egen hand?

 • Mån 10 jan 00:54
  FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-09 23:56:26 följande:

  Broderbob, varför känner du dig föranledd att publicera ett stort antal nyhetsartiklar på FL, tror du att folk inte kan läsa nyheter på egen hand?


  Somliga verkar inte vara läskunniga då är det bra för dom att öva
 • Mån 10 jan 01:27
  broderbob skrev 2022-01-10 00:54:04 följande:
  Somliga verkar inte vara läskunniga då är det bra för dom att öva
  Ok, så du erbjuder läsövning för icke läskunniga, så snällt!
 • Mån 10 jan 06:45

  Verkligen otäckt så sjuk man kan bli av vaccinet men att bli inlagd med andnöd mm och nästan dö är väl inget så många vill heller, så jag har tagit 3 doser nu och hade tur då det gick bra.

 • Mån 10 jan 13:00
  Forumdeltagaren skrev 2022-01-10 06:45:06 följande:
  Verkligen otäckt så sjuk man kan bli av vaccinet men att bli inlagd med andnöd mm och nästan dö är väl inget så många vill heller, så jag har tagit 3 doser nu och hade tur då det gick bra.

  Det du nu pratar om är en extrem sällsynt biverkning.


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • Mån 10 jan 16:00
  +1
  Fler åtgärder införs mot den ökade smittspridningen av covid-19

   


  Fler behöver vaccinera sig

  I regionerna pågår ett intensivt arbete för att nå ut med vaccinationerna till de som ännu inte vaccinerat sig, och till alla som behöver en påfyllnad med dos tre. I dagsläget har 80 procent av befolkningen över 65 år fått tre vaccindoser, men det är fortfarande fler än 1,3 miljoner personer över 12 år som inte har någon vaccindos alls.


  ? Det är av yttersta vikt att de som ännu inte vaccinerat sig gör det snarast. Fler behöver vaccinera sig eftersom vaccinerna ger ett mycket gott skydd mot allvarlig sjukdom och död. Vi är i ett läge där smittspridningen ökar kraftigt, och den nya virusvarianten omikron har visat sig vara mycket smittsam också för de som är vaccinerade med två doser även om den då hos de allra flesta ger en mycket mild sjukdom. För att bromsa smittspridningen behöver därför kontakterna i hela befolkningen minska, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.


  Åtgärder under en begränsad tid

  Åtgärderna införs med avsikten att de ska gälla under en begränsad tid, för att vaccinationsinsatserna ska hinna komma längre. Åtgärderna bedöms i nuläget behöva kvarstå fram till mitten av februari, men kommer att omprövas var 14:e dag. Målet är att avveckla åtgärderna så snart skyddet i befolkningen ökat, och situationen inom hälso- och sjukvården stabiliserat sig.


   


  Åtgärderna som Folkhälsomyndigheten vidtar

  Hemställan har lämnats in till regeringen om följande förändringar:


  Privata sammankomster. Sänkt tak till 20 personer. Avser uthyrning av lokaler.


  Allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och mässor inomhus. Maxtak på 500 personer, även med vaccinationsbevis.


  Inresor. Kravet på att utländska medborgare över 12 år ska uppvisa ett max 48 timmar gammalt negativt covidtest vid inresa till Sverige tas bort, men covidpass återinförs som krav för inresa från 18-års ålder.


  Övriga nya åtgärder som gäller från den 12 januari, genom beslutade ändringar i Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd samt rekommendationer:


  Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.


  Mässor. För mässor med fler än 50 deltagare kommer vaccinationsbevis att krävas. Dessutom finns krav på en yta på minst 10 kvm per person.


  Serveringsställen. Krav om max åtta personer per sällskap, 1 meter mellan sällskapen och bara sittande gäster. Stängning senast kl 23.


  Vuxna personer. Råd tillkommer om att alla vuxna uppmanas att begränsa antalet nära kontakter inomhus genom att avstå från större middagar och fester samt liknande sociala sammanhang. Tidigare allmänna råd om att undvika trängsel, hålla avstånd, arbeta hemifrån, resa vid andra tider än rusningstrafik kvarstår.


  Cuper och läger inomhus. Avrådan förlängs med omprövning den 31 januari. Träningar och tävlingar i ordinarie seriespel kan däremot genomföras med riskreducerande åtgärder.


  Vuxenutbildningar och lärosäten. För lärosäten utvecklas rekommendationen om delvis distansundervisning för att glesa ut i undervisningslokalerna, men ska inte gälla som en heltidsåtgärd. Praktiska moment, som exempelvis examinationer, samt övrig vuxenutbildning bör fortsatt genomföras med riskreducerande åtgärder på plats.   


  Fler åtgärder införs mot den ökade smittspridningen av covid-19 ? Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?
Logga in
Bli medlem