• Anonym (Rädd)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Jag fick Astras vaccin innan stoppet och blev otroligt sjuk väldigt länge och fick söka akutvård, kan ibland nu tänka att det faktiskt kunde ha gått väldigt illa för mig.

    Är nu så rädd att ta vaccin även av annat märke. Är i 30-årsåldern och helt frisk.

    Vill hjälpa till och stoppa pandemin, vill kunna resa osv. Måste jag verkligen vaccinera mig som frisk och ung?

    Vad tänker ni kring vaccinering?

  • Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?
  • AndreaBD
    Anonym (Snark) skrev 2022-01-30 18:41:39 följande:

    Tycker det är så roligt med alla provaxares lydiga propaganda och deras mantra om hur väl vaccinet fungerar. Ett vaccin ska liksom innebära att man inte blir smittad av den sjukdom man vaccineras mot. Inte "mild" eller "allvarlig" sjukdom, utan inte smittas alls. Eller ni har haft mild malaria eller mild polio? Nej, trodde inte det heller, ändå är det de vaccinerna ni hela tiden jämför med.

    Jag är inte vaccinerad och trots det har jag inte fått omikron, antagligen för att jag har naturlig immunitet efter mina väldigt milda covid infektion. Gå gärna i taket en stund över det nu, yla lite över hur egoistisk jag är som inte tänker på de övriga i samhället. Men ojdå, en norsk immunolog kom precis ut med en artikel om att massvaccinering INTE hjälper flockimmmunintet?! Hm hur ska jag nu fortsätta strida för läkemedelsbolaget chans till sjuk tillväxt så att aktien stiger? Hm, *tänk tänk*.


    Det finns inget som heter provaxare, det är väl alla normalfuntade människor överens om att vaccination generellt är en bra idé. 

    Men framför allt - varför raljerar du över något som det inte heller är så svårt att svara på. Vad är skillnaden mellan covid och t.ex. polio? Covid kan man få flera gånger, det finns många mutationer, polio kan man bara få en gång - sedan är man immun för resten av livet. Då håller förstås inte heller vaccinationen i längden, utan måste tas om. Om man inte lyckas hitta något som funkar mot alla mutationer.

    Varför kan man inte vaccinera mot förkylning? Jo, för att det finns en massa olika virus/mutationer. Jo, vaccinen fungerade (95 % vilket är bra för ett vaccin) - på alfa-mutationen. Det är samma sak med influensa - varje år en anpassad vaccin. 

    Dessutom verkar det vara så att det finns en extra svårighet med respiratoriska sjukdomar. Viruset kan lägga sig på slemhinnorna t.ex. i halsen eller näsan. Jag har inte hittat något än som förklarar hela sammanhanget, men jag tolkar det som att man då kan smitta andra med det, även om man själv inte blir sjuk. 
  • AndreaBD
    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 19:05:17 följande:
    Tror inte den gjort ett skvatt annat än att ge mig covid-light ett par dagar efter vaccinationstillfällena. Så pissed off just nu.
    Varför är du förvånad över det? Det är precis det jag skulle ha förväntat mig. Tredje sprutan har inte effekt än, det tar minst en vecka. Så den kan du inte räkna. Då hade du skyddet av två sprutor.

    Och andra sprutan var säkert ett tag sedan så du hade nog inga antikroppar kvar.
    Du har ett grundskydd mot svår sjukdom, och det funkade ju. Annars hade du nog fått lite värre symptom (det vet man förstås aldrig säkert). 
  • AndreaBD
    Pentra skrev 2022-01-30 22:44:33 följande:
    Som människa har man skyldighet att se om sin egen hälsa, och att man därför skall sätta sig in i ämnet själv; och alltså ta reda på hur vaccin samt hur Covid-19-injektionerna fungerar. Först då kan man bedöma vad som är rimligt. Det krävs bl.a. att man har grundläggande kunskaper i biologi, men dessa grundläggande kunskaper i biologi får man redan i grundskolan. Utöver detta så behövs även vissa kunskaper i kemi samt i kroppens kemi, men dessa är inte heller svåra för den normalbegåvade att fånga upp. 
    Varför agerar du inte på dina egna råd? Precis, man har lärt sig det i grundskolan eller kan lätt fräscha upp kunskapen. Nämligen att det inte spelar någon roll om man får en sjukdom eller om man vaccineras. I båda fallen reagerar immunsystemet med att bilda anti-kroppar. Immunsystemet kan inte skilja på det. Det kan finnas skillnader med detaljer, men det är i grunden samma sak.  
  • klyban
    Pentra skrev 2022-01-30 22:44:33 följande:
    Som människa har man skyldighet att se om sin egen hälsa, och att man därför skall sätta sig in i ämnet själv; och alltså ta reda på hur vaccin samt hur Covid-19-injektionerna fungerar. Först då kan man bedöma vad som är rimligt. Det krävs bl.a. att man har grundläggande kunskaper i biologi, men dessa grundläggande kunskaper i biologi får man redan i grundskolan. Utöver detta så behövs även vissa kunskaper i kemi samt i kroppens kemi, men dessa är inte heller svåra för den normalbegåvade att fånga upp. Det kan räcka med något så enkelt som ett samtal med professor Björn Hamnarskjöld eller att lyssna på de intervjuer och samtal med honom och andra gällande hälsa samt vaccin och Covid-19, som ligger ute på nätet på ocensurerade kanaler. smile1.gif  
     
    Att man har glömt lite av det som man lärt sig i skolan, det händer alla. Och det har även hänt mig. Men sådant ligger latent och går att snappa upp igen; för, man borde inse att något är skumt när ett sk vaccin tas fram så snabbt, och så mycket snabbare än normalt; och i detta fall 14 gånger snabbare än gentemot gängse metoder. Så, då bör man faktiskt haja till och läsa på lite grann hur det funkar generellt med vaccin. Och, för detta räcker tom. normalbegåvning långt. smile1.gif  
     
    Mvh,
    Pentra

    Ja, vi vet redan om att vaccinen är mycket effektiva och att det är den ovaccinerade som belastar sjukvården svårt.
    Vaccin har räddat massor av liv och har galet få svåra biverkningar, sånt som kallas för  FAKTA!!!


    AndreaBD skrev 2022-01-31 09:44:35 följande:
    Varför agerar du inte på dina egna råd? Precis, man har lärt sig det i grundskolan eller kan lätt fräscha upp kunskapen. Nämligen att det inte spelar någon roll om man får en sjukdom eller om man vaccineras. I båda fallen reagerar immunsystemet med att bilda anti-kroppar. Immunsystemet kan inte skilja på det. Det kan finnas skillnader med detaljer, men det är i grunden samma sak.  

    Ho*n berättar att du ska ha en massa kunskaper, men sen följer inte ett enda av dessa kunskaper själv.
    Undra hur fakta kan vara så svårt för vissa att ta in, och om nu man måste kolla upp saker, hur kommer det sig att de alltid missar den riktiga vetenskapen och fakta.
    Det måste väl vara helt medvetet, och redan där borde de själva förstå att oops, nu är nått allvarligt fel och när jag exkluderar större delen av vetenskapen.

    Men det är som alltid, dessa ifrågasätter allt som sker i verkligheten, men konspirationen är alltid sann och ifrågasätts ALDRIG.
    Även där borde en tänkande människa inse att nått är galet när det blir så.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • nattuw
    Pentra skrev 2022-01-30 22:44:33 följande:
    Som människa har man skyldighet att se om sin egen hälsa, och att man därför skall sätta sig in i ämnet själv; och alltså ta reda på hur vaccin samt hur Covid-19-injektionerna fungerar.
    Det finns ingen anledning att förstå hur ett vaccin fungerar. Det räcker med att titta på statistik. Risk för allvarliga konsekvenser gentemot risker för eventuella biverkningar. Din läkare skall kunna presentera dessa data och sedan ge råd baserat på erfarenhet och beprövad vetenskap. Givet då att det finns tillförlitlig statistik och erfarenhet. Vilket tidigare har saknats för Covid-19 då det varit ett "nytt" virus. Nu har det börjat komma lite data och om ett par år så har vi nog en relativt komplett bild av läget.
  • nattuw
    molly50 skrev 2022-01-31 09:22:18 följande:
    Du vet att de vaccinerade som ligger inlagda på sjukhus ofta rör sig om äldre med underliggande sjukdomar som inte klarat av att bygga upp antikroppar efter vaccinet?

    Ingen påstår att vaccinet skyddar till 100 % mot sjukdom. Men det skyddar mot svår sjukdom och död.
    Kan du backa upp det med data från en kontrollerad studie? Annars är det bara påståenden som inte är värda mer än påståenden från någon som hävdar motsatsen.
  • klyban
    nattuw skrev 2022-02-03 07:45:43 följande:
    Kan du backa upp det med data från en kontrollerad studie? Annars är det bara påståenden som inte är värda mer än påståenden från någon som hävdar motsatsen.

    Detta är erfarenhet efter flera decenniers vaccinationer, och denna kända att vissa äldre har kroppar som inte klarar av att ge immunrespons på vaccin.


    Annars berättar SIRI att den ovaccienrade totaldominerar IVA, och de andra rapporteringssystemen berättar samma inom sjukvården och att den ovaccinerade totaldominerar och belastar sjukvården svårast och detta fast än de endast är ~13,5% som inte ens tagit en dos.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • broderbob

    Hej! Från och med den 9 nästa vecka kommer de flesta av restriktionerna upphöra, själv tycker jag att det känns lite för tidigt (otäckt) då vi fortfarande har en hög smittspridning - många är klart glada för det men som en sjuksköterska sa i en intervju att hon nu var mer sorgsen till beslutet, då vi fortfarande har många inskrivna med Covid-19.

    Fortfarande rekommenderas en 3 tredje vaccin dos ---min fundering är väl nu mer att smittspridningen snabbt kommer att öka, - A Tegnell fick ju en fråga på det men tydligen så har de verktyg till att snabbt slå ner den igen och att regeringen  samtidigt kan skruva upp Covid-19 till samhällsfarlig igen ---för mig hade det känts bättre med att restriktionerna låg kvar månaden ut --men det är regeringen och Folkhälsomyndigheterna som nu bestämt detta, så man får lita på deras omdöme 

  • Tobben

    Nu restriktionerna upphävs så har jag förstått det som att provtagningen ska upphöra, om än inte helt.
    Detta är ett bra steg mot att minska smittspridningen. Ju färre som testas desto bättre. 

  • nattuw
    klyban skrev 2022-02-03 11:27:50 följande:

    Detta är erfarenhet efter flera decenniers vaccinationer, och denna kända att vissa äldre har kroppar som inte klarar av att ge immunrespons på vaccin.


    Annars berättar SIRI att den ovaccienrade totaldominerar IVA, och de andra rapporteringssystemen berättar samma inom sjukvården och att den ovaccinerade totaldominerar och belastar sjukvården svårast och detta fast än de endast är ~13,5% som inte ens tagit en dos.


    Återigen: "Kan du backa upp det med data från en kontrollerad studie? Annars är det bara påståenden som inte är värda mer än påståenden från någon som hävdar motsatsen."
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?