Inlägg från: Cat's eye |Visa alla inlägg
  • Cat's eye

    Hur har era föräldras skillsmässa/relationer påverkat er?

    Att dina föräldrar skiljde sig var ju bara bra om förhållandet inte funkade. Däremot borde de såklart inte ha snackat skit om varandra till dig.

    Mina föräldrar separerade när jag var runt ett till två år. Jag är nu 21 år. Jag var ju så liten då så jag minns ju ingenting. Jag kan inte ens förställa mig mina två föräldrar tillsammans. Det känns så konstigt och overkligt så det finns inte. Det har ju alltid varit såhär så jag vet inget annat.

    Mina föräldrar har också snackat skit om varandra till mig, även när jag var liten. De har inte haft så god kommunikation och har väl inte varit överens om allt. Det finns nog (eller har i alla fall funnits) gammalt groll mellan dem. Det märks på olika sätt.

    Jag vet att när jag var liten och min pappa ville prata med min mamma om saker som gällde mig så brukade hon inte svara på hans samtal. Samarbetet har väl inte varit så bra och de har varit oense om saker och ting.

    De har ingen kontakt och de träffas inte heller. Det finns som ingen vänskap mellan dem, mest bara agg och de stör sig på varandra så det är lika bra.

    Min barndom har varit rätt jobbig till och från men det är inget som jag skulle säga har att göra med mina föräldrars separation. Jag har dock bråkat extremt mycket med min mamma (vilket har varit otroligt jobbigt) och min pappa misshandlade mig psykiskt när jag var liten. Så det är väl detta som har påverkat mig, inte att mina föräldrar separerade.

    Relationer är inget som ska eller bör stressas fram. I en relation så måste man både ge och ta. Kanske du ska jobba på dig själv och bli trygg i dig själv och trivas med dig själv innan du går in i en relation? Tillit är ju självklart något som måste finnas i ett förhållande men det byggs ju upp med tiden. Jag tänker såhär, att man får lita på personen tills motsatsen är bevisad. Ska man gå runt och misstro sin partner hela tiden så kommer det aldrig funka.

    Att många gör slut i vår ålder och byter partner lättvindigt är ju inte jättekonstigt. Man är osäker och vill testa sig fram. Dessutom är det ju oftast inte så att man hittar rätt på andra eller första försöket. Många blandar också ihop äkta kärlek med förälskelse men det beror ju på brist på erfarenhet.

Svar på tråden Hur har era föräldras skillsmässa/relationer påverkat er?