• Anonym (*)

    Min 21åring vill inget. Snälla inga påhopp. Mår så dåligt

    Förklara för honom att du inte kan försörja honom längre pga att du måste försörja din dotter (som ju är minderårig till skillnad från honom), samt att du har utmätning. Säg att du egentligen inte alls vill slänga ut honom, men att du kan bli tvungen för att få ekonomin att gå ihop. Egentligen skulle han så klart behöva höra att han är vuxen och måste ta eget ansvar för sitt liv, men det kommer nog inte att bita på honom. Han måste inse att ni kommer att gå under allihop om han inte antingen flyttar ut eller skaffar sig ett jobb. Om det är psykisk ohälsa som hindrar honom att ta sitt ansvar, så måste han söka hjälp. Men även det är hans ansvar att göra. Hur länge har han varit så här passiv och oföretagsam? Var han det även under uppväxten eller kom det först i vuxen ålder?

  • Anonym (*)
    Anonym (Vet inte hur jag ska göra?) skrev 2021-05-15 11:49:29 följande:
    I tonåren var han inte sån här. Han säger oxå han inte vill. Mamma fixar allt tänker han tror jag. Jag lagar mat, städar och tvättar. Och han verkar inte alls. Han städar inte ens efter sig när han lagar mat. Han gör i princip inget. Han vill inte jobba bara vara hemma och aedan har han epelipsi som han måste ha medicin för men jag har dåligt samvete för att jag inte kan betala den. Jag är så orolig lever med rädslan varje dag om att det skulle hända nåt när jag jobbar för hans anfall är inte små. Jag kommer ju ta hela skulden om det skulle hända nåt.
    Som sagt, förklara att din ekonomi kommer att krascha om han inte gör något. Då har han ingen som försörjer honom längre.
  • Anonym (*)
    Anonym (Vet inte hur jag ska göra?) skrev 2021-07-28 11:26:40 följande:

    Jag tjatar fortfarande på min son varje dag om jobb och allt annat men han rycker på axlarna och jag får svar som jaja. Han är överviktig väger över 100kg och är 169 lång. Jag har själv ansträngd ekonomi med utmätning och ensamstående med en dotter på 8år. Sonen har även Epelipsi och ska egentligen ta medecin för det men känner mig så dålig som inte kan betala den. Jag lagar mat och vi äter tillsammans men gör alltid för mycket mat som jag och dottern kan äta i några dagar i streck men som sonen äter upp det. Och då får jag stå där varje dag och göra nytt. Detta spelande oxå som han håller på med. Jag orkar snart inte. Det är precis som han skiter i allt och det är precis som han tänker:"mamma fixar allt"

    Jsg jobbar heltid och lever på exestensminimum. Snälla någon som har några råd? Och inte några taskiga kommentarer, tack!!


    Har du inte redan fått en massa råd i tråden?

    Anledningen till att han fortsätter så här är att du låter honom göra det. Du fortsätter försörja honom, laga mat åt honom, städa efter honom, curla honom. Han utnyttjar dig och du låter honom göra det. Du måste börja ställa krav. Kräv att han skriver in sig på Arbetsförmedlingen och börjar söka jobb, annars åker han ut. Jag vet att du inte vill det, men det är enda lösningen. Vi här på FL kan inte vifta med något trollspö så att han skärper till sig och börjar ta ansvar.
Svar på tråden Min 21åring vill inget. Snälla inga påhopp. Mår så dåligt