Forum Familjejuridik-Vårdnadstvist - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur bevisa för rätten om bristande abstrakt föräldraförmåga?

  Tis 25 maj 13:18 Läst 0 gånger Totalt 17 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Att välja sina strider) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Att välja sina stride­r)
  Återställ
  Tis 25 maj 13:18 #10

  I vårdnadstvister kommer massa information upp och gällande umgänge gäller det ju precis som du säger att bevisa det du hävdar.

  Samtidigt fungerar det ju inte så att du trots detta kommer då igenom dina önskemål och önskningar. Min erfarenhet är att folk behöver prata med sitt ombud och faktiskt ha tålamod i processen.

  Att tro att du automatiskt kommer få igenom ditt förslag på umgänge är naivt utifrån det du tar upp. För att du som mamma ser att din föredetta ej möter barnets känslomässiga behov är ju inte samma sak som att andra vuxna reagerar.

  Sen tycker jag du också ska fundera på vad varannan helg och lov betyder. Tänkte du att pappan ska ha Alla påsklov, alla sportlov, sommarlovet och sommarlovet? Eller menar du varannat lov? Och ingår isåfall sommarlovet framöver?

 • Anonym (Att välja sina stride­r)
  Återställ
  Tis 25 maj 13:41 #13
  Anonym (TS) skrev 2021-05-25 12:58:42 följande:

  Vad är annan grövre misskötsel för dig? Handlar det endast om fysisk brist i föräldraskapet? Det psykiska då? Kan mab psykiskt missköta sina barn?


  Man kan absolut psykiskt missköta sina barn och det är förstås inte ok. Tyvärr blir det också så att du genom att tvista om umgänget också inte samarbetar, vilket är oerhört viktigt om du ska få fram det du önskar i en vårdnadstvist. Att inte sammarbeta kring barnet är också negativt för att få ha boende på ett bra sätt.

  Genom att driva frågan om varannan helg får du barnets farföräldrar emot dig och pappan får inte en chans att steppa upp och visa att han faktiskt klarar, eller inte klarar ta hand om ert barn.

  Jag tror du kommer ha svårt att övertyga rätten om att det är så illa som du berättar. Och att detta berättigar såpass lite umgänge som du föreslår. För på pappans tid ska han ju hinna både vara förälder och att umgås med sin familj tillsammans med barnet.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll