• Anonym (Kim)

    Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?

    Personligen skulle jag inte anpassa mig efter om barnet är kräsen. Barnet får lära sig från början att äta allt och att allt man äter inte alltid är gott. Allt måste inte vara gott utan man behöver äta varierat och bra ändå och det har vi haft många och långa samtal om. Man dör inte av att något inte är supergott eller t o m ganska äckligt, man kan och behöver äta det ändå. Mycket sällsynt att få kräsna barn då. Sen finns det då enstaka saker som man absolut avskyr och då är det helt okej att slippa dessa, men allmänt kräsen och bara äta t ex korv och makaroner, köttbullar eller pizza, nej det kommer inte på fråga. Hur som helst, du frågade efter tips på enkla rätter så här kommer ett par Skrattande

    Köttbullar i tomatsås med spagetti- det kan gömmas finfördelade grönsaker i tomatsåsen

    Potatisgratäng allt-i-ett med t ex strimlad skinka eller bacon i. Samma här, det går att gömma finhackad lök och paprika i.

    Fiskgratäng m mos

    Tacopaj

    Hederlig pasta m köttfärssås - går utmärkt att gömma massor av grönsaker i den t ex finriven morot och selleri som kokar sönder om den får puttra länge, ger dessutom en godare och djupare smak.

    kasslergratäng - blanda ner strimlad kassler, paprika och svamp i pilaffris, massor med ost på. supergott och enkelt.

Svar på tråden Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?