Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?

    Det blir ofta enkel "barnmat".
    Köttbullar (pasta eller potatismos), falukorv i skivor eller korvstroganoff (ris), fiskpinnar, hamburgare, köttfärssås och spaghetti, tacos (mjuka bröd), tjockpannkaka eller tunna pannkakor eller plättar, bacon och stuvade makaroner, makaronilåda, kassler i skivor, nuggets med nudlar, färdig fryspaj (ost och skinka eller skaldjur), pizza, korv & bröd, prinskorv, omelett.

  • Anonym (Enkelt)

    Ni som säger att barn skall äta allt och bara blivit "borskämda" så att de är kräsna har inte barn som låter bli att äta även om de är hungriga, och får kräkskänslor och inte klarar allt.

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Q) skrev 2021-05-24 21:13:58 följande:
    Det här är så konstigt. Jag jobbar som förskollärare och har stött på så många barn där föräldrarna har berättat att de inte äter det ena efter det andra men sedan visar det sig att de äter i princip allt när de är på förskolan.

    Hade ett barn som verkligen älskade ALL mat vi serverade. H*n kunde äta 2-3 stora portioner. En dag berättade jag för mamman vad vi haft till lunch den dagen (spaghetti och köttfärssås) och hon grimaserar och sa "Ja... då kan han inte ha ätit mycket". Hemma så var h*n tydligen riktigt kräsen och åt nästan ingenting som bjöds.

    Jag har faktiskt inte stött på ett enda barn hittills som har varit riktigt kräset. Så jag tror faktiskt att mycket ligger i föräldrarna och att de helt enkelt uppmuntrar ett sådant beteende. Anledning? Enklare. Man orkar kanske inte ta fighten. Eller kanske av skuldkänslor. Man känner sig elak för att man sätter krav och väljer då att ge barnet det han/hon vill ha.

    Jag tror det sällan handlar om bortskämdhet utan mer om att man är en trött småbarnsförälder som bara vill att ens barn ska äta. Man orkar inte trillskas efter en lång arbetsdag. Det blir dock på bekostnad av ens barn inte får ett så stort variation gällande mat och blir då kräsnare ju äldre de blir.
    Jaha, ja min äldsta dotter (9 år) har ofta bara ätit ett par knäckebröd i skolan till lunch eftersom hon inte äter om hon inte gillar maten. Hon kräktes också som bebis om vi tex försökte få henne att äta fisk (och vissa andra rätter). Hon äter ändå ca 10-12 rätter så det funkar ok för oss. Vid viktkontroll i skolan för ett år sedan vägde hon för lite och vi fick börja ge henne mer mellanmål som hon lätt får i sig.
    Vår yngsta dotter (6 år) äter väldigt mycket mer, på ett helt annat sätt.
Svar på tråden Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?