• Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 13:58
    15254 visningar
    144 svar
    144
    15254

    Tappad vårdnad

    Du har väl en advokat som du kan ställa dess frågor till? Du får nog mer korrekta svar då än härinne. Även om någon kan ha erfarenhet av liknande så är varje fall unikt. 

    Ska du överklaga behöver något nytt ha tillkommit som du kan hän visa till skulle göra situationen annorlunda. Annars kan du starta en ny process om du vill men det är ju inte speciellt smart eller billigt. 

  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 14:55
    #9
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 14:40:14 följande:
    Jag har kvar umgängesrätten såklart.konflikterna beror inte bara på mig...

    Jag har inte haft något ombud och inte mamman heller.

    Så för att dottern vill att mamman ska ha vårdnaden då är det kört el vad?

    Kan tilläggas att jag inte heller har ett fungerande umgänge som det är nu och med handen på hjärtat har jag inte gjort nått för att ha en bra kontakt med min dotter.har gått 3 månader nu och jag har inte kontaktat henne,ja vet,jag skäms och vill ha en bra relation.men dottern hör inte av sig till mig heller.är det bara upp till mig?det har inte tillkommit något nytt men känner jag vill överklaga ändå.
    Det är upp till dig för att du är den vuxne.

    Varför har du/ni inte haft ombud? Det här är ganska svåra saker och det är lätt att missa detaljer som kan påverka resultatet. 

    Eftersom dottern är ganska gammal så är umgänget mycket upp till henne. Man tvingar inte så gamla barn till att umgås. Enligt lagen är det barnets rätt till umgänge med båda föräldrar som är kärnan, inte att en förälder vill träffa barnet. Vårdnaden däremot, ska inte barn bestämma runt så domaren måste tyckt att det var ett tydligt fall oavsett vad dottern sade. 

    Om du vill träffa barnet så måste du messa, ringa, visa att du längtar efter din dotter, tala om att du älskar henne och önskar att ni kan få en bättre relation osv. 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 15:07
    #16
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 14:49:40 följande:
    För att jag vill få en bättre relation med henne såklart och detta kommer inte göra att den blir bättre på något sätt.mamman har sagt hon kommer hålla mig uppdaterad ang skola,vård mm,erbjöd mig en insynsfullmakt men tackade nej.anser inte hin ska vara den enda som får fatta beslut gällande vår dotter.men de ska nog inre vara så svårt få igenom en överklagan tänker jag.
    Du tackar nej till insyn? Börjar tycka att du får skylla dig själv faktiskt.

    Relationen till dottern handlar om umgänget, inte vårdad. Vårda nu umgänget som steg ett. Jag har svarat så neutralt jag kunnat men jag börjar förstå varför ni inte drar jämnt. 

    Överklagan ÄR svårt att få igenom. Du skrev ju själv att du inte direkt hade något nytt att tillföra i en överklagan. Min mans ex överklagade när hon förlorade både vårdnad och boende men hennes överklagan lades ner just med hänvisning till att inget nytt fanns att tillföra. 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 15:09
    #17
    +1
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 14:59:41 följande:
    Jag slänger iväg en överklagan så får jag ich mamman ta det vidare i hovrätten.
    Du verkar inte veta hur det fungerar. Ni kommer inte automatiskt till Hovrätten för att någon överklagar. De kan lägga ner din överklagan, vilket de kommer göra om inget nytt finns att tillföra. Då kan inte rätten lägga en massa tid på ett fall de anser kommer sluta likadant som det första. 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 15:17
    #20
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 15:09:43 följande:

    Ja det är min rätt som pappa att vara med och bestämma.och jag kommer överklaga,det har alla rätt att göra.sen har jag läst att hovrätten ofta ändrar tingsrättens dom i vårdnadsmål.


    Du har givetvis rätt att överklaga. Men du frågade i TS om du hade någon chans att få tillbaka vårdnaden. Vi har svarat utifrån den info du har gett oss i tråden. Nu verkar du blir sur och tycker inte om de svar du fått, men vi kan ju inte sitta här och ljuga heller. Vi som har svarat gör det utifrån vad vi vet hur det går till och det ser inte så ljust ut för dig, så är det i alla fall. Just att du tänker lite bakvänt och inte satsar på umgänget i första hand utan är fokuserad på vårdadsfrågan säger en hel del (för du vill "vinna" över mamman". 

    Det är inte din rätt som pappa att vara med och bestämma när en tingsrätt just bestämt annorlunda. Min mans exfru kände likadant och hade lite svårt att anpassa sig först, men hon fick bita i det sura äpplet. Hon har insyn i skolan, är med på utvecklingssamtal (om barnen vill ha henne med) osv. Hon har inte insyn i barnens bankkonton, 1177 och ska inte skriva under blanketter från skolan.
    Skolorna skickar samma info till båda och hon kan hämta ut medicin på apotek till barnen. Hon är med på mailutskick från barnens idrottsföreningar mm. 

    Men absolut kan du skicka in en överklagan och så får du väl se om det blir avslag eller inte. 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 15:30
    #28
    +1
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 15:22:58 följande:

    Ja,jag ska skicka in till hovrätten.ska kontakta en advokat som får hjälpa mig.hovrätten kommer öndra domen det är jag övertygad om.hon ville ha ett id kort åt våran dotter men de anser jag inte hon behöver i 12 års ålder.och att dottern vilja beaktades vad gäller vårdnaden tycker jag är horribelt


    Men vad är det för fel på dig? Är detta en hittepåtråd? Alla som närmar sig högstadieålder behöver ett id-kort. Du skrev att hon är 13, nu skriver du 12 - vet du inte ens hur gammal din egen dotter är? 

    Varför vill du begränsa din dotter? 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 17:23
    #39
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 16:25:27 följande:
    Så för att din dotter har de,ska alla andra ha de?om min kommer och säger jag vill ha en liten tatuering,el piercing för kompisar har det.ska hon då ha det för att övriga har de?detta är sådant deras mamma skulle tillåta.men inte jag!
    Det här handlar uppenbarligen enbart om att du inte vill för att det var mammans ide med id-kort. Vet du inget om hur det fungera för tonåringar idag? De behöver tex bank-id för att när man är 13 år får inte föräldrar logga in på 1177 åt barnen längre. 
    Du kan behöva id-kort på butiker, t.o.m på bussen om du måste intyga att du har rätt ålder för de bussbiljetter man åker på osv. 

    Du tänker inte alls utifrån din dotters perspektiv. Att ha id-kort är näppeligen samma sak som att ha tatuering  eller piercing - det här är så korkat nu så jag svimmar snart ärligt talat. 

    Här kan du få ett sista råd av mig trots att jag vet att du inte kommer bry dig:
    PRIO ETT: bonda med dottern! Ring henne, bjud henne på fika, umgås! Visa att du ÄR den fins pappa som du antagligen vill vara. 

    Överklaga, absolut, gör det, men sitt inte på rumpan och var passiv medan du väntar på det beskedet. Använd tiden till att visa din dotter att du vill umgås med henne för hennes skull, för att du älskar henne - inte för att du vill knäppa mamman på näsan. 

    Det här argumenterandet du kör med i tråden - antar det är exakt det som gjorde att du förlorade i rätten eftersom det visar hur du hakar upp dig på saker och blir sur = kan inte samarbeta med mamman och tydligen drar in dottern in det. 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 17:25
    #40
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 17:20:38 följande:
    Jag har meddelat att jag tar kontakt när vårdnadstvisten är löst,och sa åt domaren att vår relation kommer bli ännu sämre om mamman får vårdnaden och nu har hon den tyvärr.jag ska setill att få tillbaka den i hovrätten,barn mår bäst av att ha 2 vårdnadshavare.är mamman som påvärkat dottern säga hon vill att mamma har vårdnaden!!
    Så du menar att OM det kommer upp i hovrätten så ska du inte umgås alls med dottern under tiden? Fattar du inte att det kan ta ca ett halvår eller så, det är kö till sånt här. 

    Åh, den gamla: "mamman har påverkat". 
  • Anonym (ooo)
    Tue 25 May 2021 17:52
    #42
    +3
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 17:20:38 följande:
    barn mår bäst av att ha 2 vårdnadshavare.är mamman som påvärkat dottern säga hon vill att mamma har vårdnaden!!
    Barn mår inte bättre för att de har två vårdnadshavare, de mår bättre av att ha två föräldrar (som fungerar). 
    Förstår du verkligen inte att det allra allra viktigaste i en ung människas liv är en harmonisk och kärleksfull relation med en förälder, inte att det står två underskrifter på blanketter som ungen inte ens ser. 
  • Anonym (ooo)
    Wed 26 May 2021 07:23
    #53
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-26 06:15:06 följande:

    Och vadå måste ha något nytt för att hovrätten ska pröva det.jag hade inga vittnen i tingsrätten så om jag kallar in min pappa,syskon mm att vittna om hur mamman är,då har jag nytt och då måste hovrätten pröva det!


    Nej du kan inte kalla in släkt. De är jäviga. 

    Nytt skulle kunna vara att du faktiskt börjar ta kontakt med din dotter och på ett ärligt sätt visar att just umgänget är viktigt, att du förstår att det är viktigt ut ett barns perspektiv. 
    Men eftersom du tidigare skrivit att du inte tänker göra ett skit förrän efter en eventuell omprövning, så är det ett dödläge - som du skapar helt själv! Det är INTE mammans fel att du tänker så här bakvänt. 

    Du har fått många seriösa och bra svar i tråden av mig och andra. Tar du inte dessa råd så är det så, men om du kontaktar jurist kommer den säga samma saker - kanske lyssnar du då. 
  • Anonym (ooo)
    Wed 26 May 2021 07:25
    #54
    +2
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-26 05:22:21 följande:

    Hur det lät i tingsrätten?tja som det brukar.mamman kastade ur sig all möjlig skit när hon skulle berätta sin syn.dottern när hon vittnade sa att hon vill mamman har vårdnaden då vi inte har någon bra kontakt,men att den kanske blir bättre i framtiden(det är mamman som sagt hon ska säga så).jag fick frågan om jag prioriterar min nuvarande relation framför den med dottern.sa som det var,då mamman försöker förstöra för mig så blir det väl rätt självklart att man gör det.


    Om du har en ny relation och inte kan prioritera umgänge med ditt eget barn före det så har du själv bevisat hur du tänker, och att du tycker allt är mammans fel (= ni kan inte samarbeta för du blir så bitter) och du vill ett begränsa ett 13-åring med att inte få id-kort - jag förstår mer och mer varför du förlorade vårdnaden. 

    Du vill straffa mamman men du straffar istället dottern genom ditt beteende men du förstår det inte ens. 
  • Anonym (ooo)
    Wed 26 May 2021 11:15
    #61
    Anonym (Hmmm) skrev 2021-05-26 09:37:52 följande:

    Jag förstår inte hur du gått in i en vårdnadstvist utan juridiskt ombud, personligen skulle jag aldrig släppa vårdnaden om mitt/mina barn. Handlar inte om att man skall vara närvarande eller ej, utan att man har exakt lika rätt till barnet/barnen som den andra föräldern, eftersom man båda har samma ansvar för de liv man satt till värden. Ansvar och rättigheter går hand i hand. 

    Vad har rätten mer lagt i beräkningen, att du dottern vill bo hos ditt ex gör inte att du blir av med vårdnaden, och inte heller att du lägger dottern som en part i målet när du och exet inte kan kan komma överens.

    Tyvärr är systemet riggat till kvinnans fördel, och då rätt rejält då också. 


    Oj en till som inte helt har koll. 
    Det är ju inte TS själv som kan välja om han vill släppa vårdnaden eller inte. Rätten har bestämt.
    Det handlar givetvis om att man ska vara närvarande - hur menar du? Menar du att det är viktigare att man får sätta sin signatur på underskrift om tex ett ID-kort än att man faktiskt träffas och umgås med sitt barn? 

    Och nej systemet är inte riggat för kvinnor. Om du hängt med i debatten senaste åren har man verkligen jobbat upp pappors möjligheter även i vårdnadstvister. Det handlar inte om kön. På 70-talet så absolut var det som du skriver men det har skett stora svängningar. Jag är helt övertygad om att rätten har vägt in även detta för att det inte ska bli snedfördelar pga kön.
    Som jag nämnt i tråden tidigare så har min man vunnit både vårdnad och umgänge i rättegång mot sitt ex. Det var aldrig snack om att bara för att hon var mamma skulle hon ha några speciella rättigheter. De bedömde att pappan var den bästa föräldern, som kunde samarbeta medan mamman inte kunde det = hon förlorade vårdnaden. 

    www.regeringen.se/491484/contentassets/a0f5f0d189fd4c5d85c2fb1eb5365344/ett-starkt-barnrattsperspektiv-i-vardnadstvister.pdf 

    Det handlar om barnets perspektiv! Om du läser på länken ser du också att man trycker oerhört mycket på att föräldrar måste samarbete mer. Jag vet ärenden där de i princip tvingat föräldrar till fortsatt gemensam vårdnad trots stora svårigheter för att de i alla fall såg några små möjligheter. Det kan bara betyda att i TS fall såg rätten verkligen inga sådana möjligheter. 
    Det handla inte om kön. Hade TS varit mamman hade han blivit av med vårdnaden i alla fall. 
  • Anonym (ooo)
    Tue 8 Jun 2021 17:46
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-06-08 17:36:45 följande:

    Överklagat och skickat in för pt och fått det beviljat.så nu är det snart tillbaka till gemensam vårdnad igen!


    Så fort brukar det inte gå, så väldigt märkligt om det skulle vara sant. 
Svar på tråden Tappad vårdnad