• Anonym (Stina)

    Tappad vårdnad

    Grejen med gemensam vårdnad är att den förutsätter ett bra samarbete. Om inte samarbetet funkar så funkar inte gemensam vårdnad. Och då finns det bara en lösning: ensam vårdnad. Och då måste rätten välja en förälder. Det handlar då inte om rättvisa utan att välja den som blir bäst för barnet.

    Med tanke på att du inte kontaktat din dotter på tre månader innan ni var uppe i rätten så har du ju inte visat på att du finns där för din dotter. Hur hemskt allt känns så kan man inte bara sluta höra av sig till sitt barn.

    Men vad är det du vill med den gemensamma vårdnaden? Det känns lite oklart. Om ni inte ens har kontakt så har du ju i praktiken inte utövat någon vårdnad? Så jag tycker att du istället ska fokusera på att få till ett fungerande umgänge. Det är det absolut viktigaste för din dotter i det här läget. Ställ inga krav på att hon ska försvara sig eller mamman, var bara hennes pappa som bryr sig, hör av sig, skickar en present, sms:ar osv. Att din dotter tvingats gå igenom er vårdnadstvist är illa nog. Det är såklart jättejobbigt för henne. Att dessutom mista kontakten med dig till följd av detta är hemskt. Så sätt HENNE i centrum. Lägg din energi på att ha en god kontakt med henne. Och låt den kontakten vara positiv. Du kan även kontakta familjerådgivning eller privat terapeut för att få ventilera dina känslor och tankar. Detta är viktigt för er alla, så att det inte blir dottern och exet som ska bära din ångest över situationen.

Svar på tråden Tappad vårdnad