• Anonym (Mamma)

    Kidnappning?

    Det här är inte så dramatiskt, men ändå fel och jag vet inte vad jag ska göra.

    Jag och mitt ex är i vårdnadstvist och har från Tingsrätten fått ett beslut om hur umgänge ska se ut fram till huvudförhandling.
    Den här helgen skulle vara pappa-helg, men exet var upptagen och kunde inte hämta sonen. I beslutet från TR står det att exet ska hämta och lämna sonen hemma hos mig vid umgänge. Mycket tydligt. Han själv och ingen annan. Annars får han vara kvar hos mig.

    Idag ville farmor och farfar träffa honom, och jag gick med på det. Jag är mån om att de ska ha en god relation och har aldrig haft någon anledning att misstro dem. Vi kom överens om att de skulle ha honom i 2.5 timmar men han skulle komma hem i lagom tid för att varva ner innan nattning.

    Men sen visade det sig att exet ändå skulle komma hem och skulle bestämt ha sonen så jag fick ett SMS där det stod att sonen inte kommer hem. Försökte ringa farmor och farfar men fick först inget svar. Blev sedan uppringd och förklarade då att det här inte är okej, det är bara exet som får hämta vid umgänge och vi var ju överens om att de skulle lämna tillbaka sonen.
    De verkade förstå och skulle prata med exet och ringa tillbaka. Men det gjorde de inte.

    När den överenskomna tiden jag skulle få tillbaka min son passerat med ca en halvtimme skrev jag och frågade varför de inte ringde. Jag fick en ursäkt men det var allt.

    Vet inte vart sonen är nu. Om han fortfarande är med farmor och farfar eller hos exet.

    Men grejen är ju det att exet inte ska ha honom om han inte hämtar själv. Och jag gick ju med på att låta sonen vara hos farföräldrarna under premisserna att jag skulle få tillbaka honom innan nattning. Nu vet jag inte när han kommer hem igen. Imorgon? På söndag? Inte ens då?

    Jag lät honom ju åka med dem frivilligt. Men jag skulle ju fått tillbaka honom och fick aldrig det. Än så länge har jag och exet gemensam vårdnad så det kanske inte finns något att göra eftersom sonen (troligtvis) är hos den andra vårdnadshavaren. Och det skulle vara pappa-helg. Men i avtalet står det ju att det är exet som ska hämta och det har brutits. Min tillit till farföräldrarna är krossad också.

    Jag ska givetvis rådfråga min advokat om avtalsbrottet men det är ju helg nu.

  • Svar på tråden Kidnappning?
  • Anonym (Mamma)

    För att förtydliga så hämtade inte farföräldrarna åt exet. De skulle bara ha honom i några timmar och komma tillbaka med honom, eftersom de ville träffa honom, det var allt, men det ändrades på utan att jag fick något att säga till om.
    Om nu sonen är hos exet som jag tror, så vet jag att han inte har tid med honom och det blir direkt iväg till farföräldrarna imorgon morgon igen. Som då såklart kommer lyda honom om han säger att sonen inte får komma hem.

    Exet svarar givetvis inte när jag ringer/SMSar.

Svar på tråden Kidnappning?