• Anonym (F)

    Hon vill skiljas för att jag festade

    Så hon är alltså trött på att du är ute och festar för mycket, tar in främmande kvinnor i ditt liv (fast du själv är svartsjuk mot henne) och sen är du bakis så du inte klarar av att delta i familjelivet dagen efter. Jättekonstigt att hon fått nog....

    Som svar på din fråga, finns det nåt sätt att få henne att ändra sig? Antagligen inte här och nu. Om du slutar dricka helt, slutar lägga till främmande kvinnor på sociala media, jobbar på din egen osäkerhet och prioriterar familjen framför allt annat så kanske ni kan hitta tillbaka till varandra.

  • Anonym (F)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:08:39 följande:
    Alltså problemet är att jag numera festar väldigt, väldigt sällan. Jag vet egentligen inte varför jag får så svårt att höra av mig till henne när jag är ute. Men det är inte meningen. Det är som att tiden går så fort. Har svårt att hålla mig till bara några bärs - det blir alltid en jävla massa. Och gällande kvinnor så är det aldrig någon jag haft någon intuition att ha någon vidare kontakt med än ytlig. Vet ej varför hon är så svartsjuk. Är det normalt att kräva att man ska sluta dricka helt?

    Är som sagt ute väldigt sällan, några gånger per år bara.

    Att jag ogillar att hon går ut beror på att jag vet hur utsatta kvinnor kan vara och hon har varit utsatt för sexuella övergrepp när hon varit ute tidigare.
    Problemet är inte "att" du festar utan hur. Om du inte kan kontrollera ditt drickande är det en varningssignal du borde ta på allvar, särskilt som din höggravida fru vill lämna dig pga hur du beter dig, vilket kan direkt kopplas till ditt alkohol(miss)bruk. Du skulle verkligen behöva fundera på att bli helnykterist, för dig och din familjs skull, om inte annat för dina barn beroende på hur det går med resten.

    Som gift ska du väl inte ha "kontakt" med särskilt många kvinnor alls, det beror också väldigt mycket på hur man lär känna varandra. Det är skillnad på Lisa från kontoret och lättklädda tutt-Lisa från festen du knappt minns. Så det är inte alltid frågan om svartsjuka utan om lämplighet också. Hur säker man än är på sig själv så har man sina gränser liksom.

    Du kanske har uttryckt den omtanken på ett helt felaktigt sätt då, eftersom det tydligen tas för svartsjuka. Nåt mer att jobba på. I familjeterapi möjligen. Det skulle kunna vara en sista möjlighet, men då måste du vara helt dedikerad och dessutom sluta dricka helt, och tänka över hur du umgås med dina kompisar. Du kan ju inte gå på fester då som du förstår för då riskerar du att trilla dit igen, och då kommer hon garanterat inte att förlåta dig igen, om hon ens gör det den här gången.
  • Anonym (F)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:42:20 följande:
    Tack för ett bra svar. Innan jag träffade min fru var jag en skitstövel. Har haft flera förhållanden som tyvärr pajat pga att jag inte kunnat sluta när jag börjat, festade i princip varje helg från fredag till söndag, ofta tillsammans med mina bröder. Jag har tyvärr varit otrogen i alla mina förhållanden förutom i detta. Hon vet om allt detta och uttrycker att det gör henne osäker. Däremot anser jag att jag inte kan straffas för vad som hände innan vi träffades.

    Jag har haft ett par gränslösa kontakter med kvinnor och hon har kommit på detta och detta har jag helt slutat med.

    Jag har frågat henne ibland (vi talar kanske sex gånger per år max) om jag kunnat gå ut och hon har då okejat det om det varit exempelvis after work. Det har känts rimligt. Nu känns det dock som att hon har noll förtroende för mig för att jag gick på en fest hon ansåg att jag inte skulle gå på. Och känns helt sjukt att vi ska skiljas pga detta och att hon inte vill att jag är delaktig med det nya barnet. För en fests skull.
    Ok, så du vet att du har en problematisk historik kring sprit och kvinnor, inte konstigt att hon inte är så förtjust i det. Även om du varit trogen mot henne (hittills) så har du ett starkt mönster med dig, och det får du tyvärr bara ta. Det enda sättet att bevisa att man förändrats är att konsekvent visa det, och det kan ta flera år. Du sätter dessvärre käppar i dina egna hjul som visar att du fortfarande är opålitlig både kring sprit och kvinnor, även om du inte går så långt som otrohet.

    Nåt du har sämre insikt om är det sista du skriver, att hon begär skilsmässa pga en fest. Det är inte pga "en" fest. Det är pga din generella opålitlighet och det här blev droppen som fick bägaren att rinna över, hon har fått nog. Du försvinner när hon behöver dig som mest, på ett ganska illa sätt dessutom, och det är ovanpå resten som redan ligger emot dig.
  • Anonym (F)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:49:56 följande:
    När jag är ute ibland börjar hon skälla på mig och hota med skilsmässa och att hon inte vill vara med mig. Nu har det inte varit så de senaste gångerna men nästan alltid tidigare. Och det har känts väldigt orättvist och märkligt beteende från hennes sida.

    Jag förstår det, hon ska föda om en månad ungefär så känts ganska långt fram.
    Hon kan föda ikväll lika gärna. När man har ca fyra veckor kvar av graviditeten ska man packa bb-väskan för ungen kan komma precis när som helst.
  • Anonym (F)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 23:04:00 följande:
    Hon sa först att det var okej men ändrade sig sedan. Då kändes det lite sjukt att bara ställa in. Jag vet inte... Borde tänkt längre. Men en månad känns som lång tid. Skulle aldrig göra det ett par veckor innan precis.
    Ta in detta: barnet kan komma precis när som helst nu. Som jag skrev förut, hon kan börja få värkar redan ikväll. Du kan inte bara luta dig tillbaka och rycka på axlarna för att det är fyra veckor kvar, för det finns ingen garanti att det inte kommer inom de närmaste två veckorna, även om det inte är så stor risk. Å andra sidan händer det oväntade saker hela tiden, hon kanske måste in akut av någon anledning, vem vet. Inte du iaf, så håll dig nykter!
  • Anonym (F)
    Anonym (Förstår rätt så bra) skrev 2021-06-08 13:12:45 följande:
    Tror att du återigen bryter mot reglerna för forumet. De gäller även dig. Och är det så att du inte har argument som håller i sakfrågan för att stödja TS med kloka råd? Dessutom kan du även denna gång ha fel i ditt påstående. 
    Du kanske skulle läsa tråden som hans fru startat, se hur det ser ut från hennes synvinkel? www.familjeliv.se/forum/thread/81174252-min-man-lagger-till-andra-tjejer-pa-sociala-medier
Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade