• Anonym (Uppri­ven)
    Sat 29 May 2021 21:55
    6779 visningar
    308 svar
    -10 +1
    308
    6779

    Hon vill skiljas för att jag festade

    Som rubriken lyder så vill min fru skiljas efter några års äktenskap. Vi har tillsammans två barn och ett på väg. Anledningen? Jag var ute och festade.

    Hon har stört sig på att jag har svårt att ta det lugnt med alkoholen när jag väl börjat. Hon har problem med att jag tidigare samtalat med andra tjejer när jag varit ute/ på fest till exempel och senare lagt till dessa på facebook exempelvis utan att ha någon som helst baktanke med att fortsätta ha kontakt med dessa. Hon har snokat reda på att jag haft kontakt med kvinnor på facebook även om det bara rört sig om oskyldiga chattar har hon exploderat.

    Jag har varit ute väldigt sällan senaste två åren och hon har varit okej med det men har sagt att hon stör sig på att jag inte kan höra av mig och att jag är väldigt bakis dagen efter och inte orkar hitta på någonting samt att jag varit väldigt svartsjuk gällande henne. Nu senast var jag på en förlovningsfest som hon inte jade möjlighet att vara med på.

    Hon blev då vansinnig för att jag skulle gå dit och speciellt tillsammans med mina två bröder som hon skarpt ogillar då de är otrogna mot sina fruar och inte kan bete sig som hon säger. Hon anser att dessa är omogna som hon säger och accepterade inte att jag gick. Jag gick trots detta och nu är skilsmässan snart ett faktum. Finns det något sätt jag kan få henne att ångra sig? Hon säger att hon inte känner någon glädje över det kommande barnet pga mig och att hon inte vill vara med mig längre. Och barnet är beräknat att komma väldigt snart. Det känns förjävligt .. tips?

  • Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:08
    #4
    -5
    Anonym (F) skrev 2021-05-29 22:01:24 följande:

    Så hon är alltså trött på att du är ute och festar för mycket, tar in främmande kvinnor i ditt liv (fast du själv är svartsjuk mot henne) och sen är du bakis så du inte klarar av att delta i familjelivet dagen efter. Jättekonstigt att hon fått nog....

    Som svar på din fråga, finns det nåt sätt att få henne att ändra sig? Antagligen inte här och nu. Om du slutar dricka helt, slutar lägga till främmande kvinnor på sociala media, jobbar på din egen osäkerhet och prioriterar familjen framför allt annat så kanske ni kan hitta tillbaka till varandra.


    Alltså problemet är att jag numera festar väldigt, väldigt sällan. Jag vet egentligen inte varför jag får så svårt att höra av mig till henne när jag är ute. Men det är inte meningen. Det är som att tiden går så fort. Har svårt att hålla mig till bara några bärs - det blir alltid en jävla massa. Och gällande kvinnor så är det aldrig någon jag haft någon intuition att ha någon vidare kontakt med än ytlig. Vet ej varför hon är så svartsjuk. Är det normalt att kräva att man ska sluta dricka helt?

    Är som sagt ute väldigt sällan, några gånger per år bara.

    Att jag ogillar att hon går ut beror på att jag vet hur utsatta kvinnor kan vara och hon har varit utsatt för sexuella övergrepp när hon varit ute tidigare.
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:09
    #5
    +1

    Intention ska det stå

  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:12
    #6
    Anonym (20 år tillsammans) skrev 2021-05-29 22:04:42 följande:

    Om du ska ha en möjlighet att behålla henne,

    Ge fan i alkoholen.

    Förklara för dina otrogna bröder att de är idioter.

    Adda inte kvinnor som du träffat på fest.

    Förklara för din fru att du varit en idiot.


    Är det konstigt att samtala med någon av motsatt kön när man är på fest? Förstår att det kan verka konstigt att adda dessa.

    Gällande mina bröder är det så jobbigt att de beter sig som idioter. Förstår att hon stör sig. Men hon har bråkat så mycket med mina bröder och de vill inte veta av varandra. Det är verkligen jobbigt att de har sådan relation.
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:17
    #8
    -2 +1
    Anonym (20 år tillsammans) skrev 2021-05-29 22:15:19 följande:

    Jag festar några ggr per år bara.

    Att som blivande trebarnfar partaja flera ggr om året och vara bakfull lika många ggr , hur tänker du att det skulle vara OK


    Men det är jag säger - det är några få gånger per år bara för mig också alltså
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:24
    #10
    -3 +1
    MammAmma skrev 2021-05-29 22:20:38 följande:

    Den dagen du kan övertyga din fru om att du är kapabel till att vara en trygg partner för henne, då kanske hon ändrar sig om skilsmässan.


    Men.. är det jättehemskt att ens man festar några få gånger per år? Försöker få lite perspektiv på detta.
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:42
    #16
    -4
    Anonym (F) skrev 2021-05-29 22:27:34 följande:

    Problemet är inte "att" du festar utan hur. Om du inte kan kontrollera ditt drickande är det en varningssignal du borde ta på allvar, särskilt som din höggravida fru vill lämna dig pga hur du beter dig, vilket kan direkt kopplas till ditt alkohol(miss)bruk. Du skulle verkligen behöva fundera på att bli helnykterist, för dig och din familjs skull, om inte annat för dina barn beroende på hur det går med resten.

    Som gift ska du väl inte ha "kontakt" med särskilt många kvinnor alls, det beror också väldigt mycket på hur man lär känna varandra. Det är skillnad på Lisa från kontoret och lättklädda tutt-Lisa från festen du knappt minns. Så det är inte alltid frågan om svartsjuka utan om lämplighet också. Hur säker man än är på sig själv så har man sina gränser liksom.

    Du kanske har uttryckt den omtanken på ett helt felaktigt sätt då, eftersom det tydligen tas för svartsjuka. Nåt mer att jobba på. I familjeterapi möjligen. Det skulle kunna vara en sista möjlighet, men då måste du vara helt dedikerad och dessutom sluta dricka helt, och tänka över hur du umgås med dina kompisar. Du kan ju inte gå på fester då som du förstår för då riskerar du att trilla dit igen, och då kommer hon garanterat inte att förlåta dig igen, om hon ens gör det den här gången.


    Tack för ett bra svar. Innan jag träffade min fru var jag en skitstövel. Har haft flera förhållanden som tyvärr pajat pga att jag inte kunnat sluta när jag börjat, festade i princip varje helg från fredag till söndag, ofta tillsammans med mina bröder. Jag har tyvärr varit otrogen i alla mina förhållanden förutom i detta. Hon vet om allt detta och uttrycker att det gör henne osäker. Däremot anser jag att jag inte kan straffas för vad som hände innan vi träffades.

    Jag har haft ett par gränslösa kontakter med kvinnor och hon har kommit på detta och detta har jag helt slutat med.

    Jag har frågat henne ibland (vi talar kanske sex gånger per år max) om jag kunnat gå ut och hon har då okejat det om det varit exempelvis after work. Det har känts rimligt. Nu känns det dock som att hon har noll förtroende för mig för att jag gick på en fest hon ansåg att jag inte skulle gå på. Och känns helt sjukt att vi ska skiljas pga detta och att hon inte vill att jag är delaktig med det nya barnet. För en fests skull.
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:47
    #18
    Brumma skrev 2021-05-29 22:32:02 följande:

    Vänta lite nu..

    Barnet är beräknat att komma väldigt snart?

    Ni har alltså två barn hemma och din fru är hemma med dessa och kan dessutom föda precis när som helst?

    Du VET att du inte kan låta bli att dricka för mycket när du väl satt igång, du hör inte av dig (till din fru som ska föda när som hekst och är ensam hemma med era två barn) och du undrar på allvar om det "är normalt att kräva att man slutar dricka helt?

    Människa, tånk igenom en gång NOGA vad det är du skriver och fundera sedan på om det verkligen är konstigt att din fru nu tycker att det gått för långt...


    Ja jag förstår hur det låter.. Det är beräknat att komma om en månad ungefär. Jo, det är är ett problem det vet jag..
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:49
    #20
    -3 +1
    Anonym skrev 2021-05-29 22:43:56 följande:

    Ja, men nu är din fru gravid och ska snart föda. Då måste pappan vara tillgänglig. Vad händer om hon får värkar och inte kan nå dig?

    Det kommer vara ett svek som blir jättesvårt att reparera.

    Hon känner sig otrygg när hon inte litar på att du kommer finnas där när hon föder barn. 


    När jag är ute ibland börjar hon skälla på mig och hota med skilsmässa och att hon inte vill vara med mig. Nu har det inte varit så de senaste gångerna men nästan alltid tidigare. Och det har känts väldigt orättvist och märkligt beteende från hennes sida.

    Jag förstår det, hon ska föda om en månad ungefär så känts ganska långt fram.
  • Anonym (Uppri­ven) Trådstartaren
    Sat 29 May 2021 22:52
    #22
    +1
    MammAmma skrev 2021-05-29 22:49:14 följande:

    Du missar poängen här, om och om igen.

    Jag hoppas verkligen att detta bara är en typisk helgtråd. Annars är det bara att gratulera TS till att ha festat bort sitt äktenskap.

    Angående kvinnorna och att det hela är enbart oskyldigt, det är bullshit - och det vet du innerst inne. Du HAR kanske inga baktankar med att fortsätta den onödiga kontakten med dessa kvinnor just nu, men HELT oskyldigt är det inte. Du får ju ut något av det, kanske känner du dig smickrad, bekräftad. Oavsett, du är och nosar vid gränsen, och dessa gränser har en tendens att bli flexibla med tiden om ingen pekar ut ens bullshit.


    Det här är ingen helgtråd utan tyvärr mitt liv sedan några år tillbaka. Jo, jag förstår det. Men har svårt att veta var gränsen går ibland. Är det inte ok att lägga till varandra på sociala medier för att det råkar vara motsatt kön? Är social av mig som person och lägger till alla möjliga. Är dessutom väldigt öppen på min profil om att jag har en fru och vem hon är.
Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade