• Anonym (Uppriven)

    Hon vill skiljas för att jag festade

    Som rubriken lyder så vill min fru skiljas efter några års äktenskap. Vi har tillsammans två barn och ett på väg. Anledningen? Jag var ute och festade.

    Hon har stört sig på att jag har svårt att ta det lugnt med alkoholen när jag väl börjat. Hon har problem med att jag tidigare samtalat med andra tjejer när jag varit ute/ på fest till exempel och senare lagt till dessa på facebook exempelvis utan att ha någon som helst baktanke med att fortsätta ha kontakt med dessa. Hon har snokat reda på att jag haft kontakt med kvinnor på facebook även om det bara rört sig om oskyldiga chattar har hon exploderat.

    Jag har varit ute väldigt sällan senaste två åren och hon har varit okej med det men har sagt att hon stör sig på att jag inte kan höra av mig och att jag är väldigt bakis dagen efter och inte orkar hitta på någonting samt att jag varit väldigt svartsjuk gällande henne. Nu senast var jag på en förlovningsfest som hon inte jade möjlighet att vara med på.

    Hon blev då vansinnig för att jag skulle gå dit och speciellt tillsammans med mina två bröder som hon skarpt ogillar då de är otrogna mot sina fruar och inte kan bete sig som hon säger. Hon anser att dessa är omogna som hon säger och accepterade inte att jag gick. Jag gick trots detta och nu är skilsmässan snart ett faktum. Finns det något sätt jag kan få henne att ångra sig? Hon säger att hon inte känner någon glädje över det kommande barnet pga mig och att hon inte vill vara med mig längre. Och barnet är beräknat att komma väldigt snart. Det känns förjävligt .. tips?

  • Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade
  • Anonym (-8)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-30 09:49:05 följande:

    Hon har hållit på att hota med skilsmässa fler gånger än jag kan minnas och har haft svårt att ta det på allvar när det mest känts som tomma hot.


    Fast antingen är det tomma hot, eller så är det faktiskt så att hon ger dig chansen att inse att vissa saker inte fungerar.

    Min erfarenhet är att män inte alltid fattar att det tillslut blir skillsmässa om de fortsatt håller på och klantar sig.

    Min erfarenhet är att det kommer bli skillsmässa framöver, om kvinnan tar upp det ofta. Antingen menar hon allvar tillslut, eller så tröttnar mannen på att frågan alltid kommer upp.
  • Anonym (Peter)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-30 09:58:09 följande:

    Försöker väl att turas om så gott det går kring sådana saker. Mitt största problem är att jag är så enormt trött efter jobbet och på helgen. Vill egentligen hjälpa mer till än jag gör hemma men är verkligen så trött efter jobbet.


    Vad är fördelningen hemma då?

    Jobbar din fru?
  • Anonym (Hedda)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-30 09:50:27 följande:
    Har inte tänkt att det varit ett problem att jag gått ut några få gånger per år
    Jaha var det bara ngr få ggr per år...

    Men hon är ju gravid när du var ute - bebisen kunde kommit tidigare!!
    och du har inte tänkt på COVID -  när du gick ut sist..

    Höll du avstånd från ALLA personer - långt avstånd - covid är luftburet och smittar mer nu än förut...

    Att ens gå ut och festa i dessa tider - det gör 16 åringar typ!!

    Min man skulle få en käft smäll eller en stekpanna i huvudet om han gick ut och festade över huvud taget nu- det har jag sagt till han ha ha

    Men han har inte varit ute på någon fest sen flera år tillbaka och skulle absolut inte gå ut på fest eller liknande nu...han vill inte smittas eller smitta mig och familjen!!
  • Anonym (Laura)

    Alltså, jag fattar inte att hon inte tagit tag i skilsmässa tidigare... Som andra redan sagt vill hon inte skiljas "för att du festade" utan för hur du beter dig. Jag har läst igenom dina svar och man ser verkligen att du inte vill ta något ansvar för nåt av det här. Du verkar inte se allvaret i situationen. 

    Du måste först och främst ta tag i ditt alkoholproblem. Kan du inte nöja dig med ett eller ett par glas utan alltid dricker massor så att du inte kan göra något dagen efter har du ett problem. Om jag var du skulle jag avstå all alkohol om du inte kan kontrollera dig. Speciellt när din fru är höggravid och kan få värkar när som helst. 

    Sen skulle jag också klassa dina kontakter med dessa kvinnor som gränsfall till otrohet om inte ren och skär otrohet. Varför ens lägga till dessa personer på sociala medier? Vad får du ut av kontakten med dem? Att chatta med dem? På riktigt? Tror knappast det handlar om att ni har en "oskyldig chatt som kompisar". Speciellt om du inte har några tankar på att fortsätta kontakten med dem. 

    Att du inte orkar hjälpa till hemma för att du är så "trött efter jobbet" låter ju bara som BS. Tror du inte hon blir trött, eller? Tror du inte det är jobbigt för henne att inte bara ta hennes del av hushållsarbetet, men din med?

  • Anonym (H)
    Anonym (-8) skrev 2021-05-30 09:44:21 följande:

    Min erfarenhet är att män i vissa fall helt underskattar när en kvinna börjar fundera på skilsmässa.

    Redan när hon slutade "hota" med skilsmässa efter du druckit var det dags att skärpa sig. Nu när det är "på riktigt" igen gäller det att fundera över vad hon pratat om senaste åren.

    Det finns inte hur mycket tålamod som helst i ett förhållande.


    Så sant! Det var samma med mitt ex. Jag försökte prata om problemen och skrev till och med brev för att nå fram men han fortsatte bara i samma stil. (Exet betedde sig inte som TS utan hade andra problem.)

    När jag väl gick förstod han inte varför för vi hade det ju så bra enligt honom och man måste kämpa för en relation. Det var ju vad jag gjorde hela tiden. Alla hans ex har gjort slut av samma anledning men han fattar aldrig.

    Att TS skriver en lång rad bortförklaringar och framställer sin fru som tjatig visar ju att han inte heller förstår någonting. Han sårar henne gång på gång och det är först när hans bekväma liv hotas som han försöker rädda det, sannolikt inte av kärlek till sin fru utan för att han inser hur jobbigt livet skulle bli utan henne.
  • Anonym (Fortsätt)

    Du har inte gjort något fel hade du gjort som hon sagt hade hon tröttnat på dig ändå....Var glad att du slipper henne istället och ta nu varannan vecka med barnen på allvar och vårda detta sen röjer du stan andra veckan så gör jag och har aldrig ångrat mig .
    Jo en person har ångrat sig kvinnan jag levde med men vafan jag är glad nu och förstod aldrig varför man skulle trippa på tår och bli nedtryckt pga något ideal som hon målat upp. Hon få ångra sitt beslut hur mycket hon vill jag blev ledsen för stunden men idag är det ett beslut som jag anser vara det bästa i mitt liv.

    Njuuut grabben du har det bästa framför dig...

  • Anonym (Hedda)
    Brumma skrev 2021-05-30 10:23:55 följande:
    Men du orkar gå ut o festa?
    Precis vad jag tänkte!!

    Min man är också trött efter jobbet, men han gör massor med saker hemma..
    Lagar mat, diskar och annat varje dag!!
  • Anonym (akta din svans)

    Grattis ts till en lyckad trolltråd! :)

    Du ändrar dig ständigt och vänder på informationen för att hålla liv i den.
    Du lyckas också väldigt bra med att framstå som en pinsam mansbebis, lite småkorkad och oförmögen att ta ansvar..

    Du skriver först att hon snart ska ha barn.
    När någon kritiserar att du är ute säger du plötsligt att det är långt kvar (1 månad).
    Iofs är du nog inte så gammal eftersom du inte verkar fatta att 1 månad innan är KORT tid kvar. - vilket är märkligt att du inte vet eftersom det är barn nr 3 som är  på gång.

    I ts skriver du att du är orolig och tycker det känns jobbigt att hon vill skiljas men när någon påpekar detta skriver du senare att hon hotat många gånger med detta utan att det är på riktigt.

    Om du inte är orolig, varför startar du då tråden?
    Om hon är med barn, varför fattar du inte (efter 2 tidigare barn) att du behöver vara hemma och tillgänglig?
    Om du varit otrogen i alla dina tidigare relationer - varför blir du förvånad över att hon lackar ur när du lägger till brudar efter en fest?

    Om du är på riktigt så är du världens sämsta man/partner och pappa, sorry.
    Det enda rådet jag kan ge i så fall är att acceptera ditt öde och hjälpa er båda genom att lämna, eller hjälpa henne lämna på ett bra sätt.

    Utifrån det du skriver har du inget att bidra med i en relation. Inget alls.
    Förstår inte hur ni blev ihop från första början.

    Under hela tråden har du bara argumenterat EMOT alla som försöker förklara och ge dig råd. Du verkar inte alls intresserad av att ändra dig eller agera för att rädda relationen - du verkar bara få medhåll och bekräftelse att ditt svinaktiga beteende ska betraktas som acceptabelt.

    Gör dig själv, henne och barnen en tjänst, gör det enda rätta i det här läget.
    Acceptera att du är en mänsklig, manlig ynklig liten mask och lämna henne i fred.
    Fortsätt ägna ditt liv åt att supa, festa och jaga brudar tills du vill förändra dig på riktigt.

    Hoppas verkligen detta är en trolltråd annars är det bland det mest tragiska jag läst på länge.

  • Anonym (Uppriven)
    Anonym (akta din svans) skrev 2021-05-30 11:07:18 följande:

    Grattis ts till en lyckad trolltråd! :)

    Du ändrar dig ständigt och vänder på informationen för att hålla liv i den.

    Du lyckas också väldigt bra med att framstå som en pinsam mansbebis, lite småkorkad och oförmögen att ta ansvar..

    Du skriver först att hon snart ska ha barn.

    När någon kritiserar att du är ute säger du plötsligt att det är långt kvar (1 månad).

    Iofs är du nog inte så gammal eftersom du inte verkar fatta att 1 månad innan är KORT tid kvar. - vilket är märkligt att du inte vet eftersom det är barn nr 3 som är  på gång.

    I ts skriver du att du är orolig och tycker det känns jobbigt att hon vill skiljas men när någon påpekar detta skriver du senare att hon hotat många gånger med detta utan att det är på riktigt.

    Om du inte är orolig, varför startar du då tråden?

    Om hon är med barn, varför fattar du inte (efter 2 tidigare barn) att du behöver vara hemma och tillgänglig?

    Om du varit otrogen i alla dina tidigare relationer - varför blir du förvånad över att hon lackar ur när du lägger till brudar efter en fest?

    Om du är på riktigt så är du världens sämsta man/partner och pappa, sorry.

    Det enda rådet jag kan ge i så fall är att acceptera ditt öde och hjälpa er båda genom att lämna, eller hjälpa henne lämna på ett bra sätt.

    Utifrån det du skriver har du inget att bidra med i en relation. Inget alls.

    Förstår inte hur ni blev ihop från första början.

    Under hela tråden har du bara argumenterat EMOT alla som försöker förklara och ge dig råd. Du verkar inte alls intresserad av att ändra dig eller agera för att rädda relationen - du verkar bara få medhåll och bekräftelse att ditt svinaktiga beteende ska betraktas som acceptabelt.

    Gör dig själv, henne och barnen en tjänst, gör det enda rätta i det här läget.

    Acceptera att du är en mänsklig, manlig ynklig liten mask och lämna henne i fred.

    Fortsätt ägna ditt liv åt att supa, festa och jaga brudar tills du vill förändra dig på riktigt.

    Hoppas verkligen detta är en trolltråd annars är det bland det mest tragiska jag läst på länge.


    Oj, det var inte speciellt trevliga ord från din sida. Menar naturligtvis inte att prata emot allting folk säger.
  • Anonym (XXX)

    Jag tycker att din fru överreagerar. men å andra sidan kan man göra det när man är gravid. Allt kretsar kring bebisen, man är orolig för förlossningen, man har kanske ambivalenta känslor själv inför den stora förändringen som snart ska ske i livet...

    Jag tror att hon kommer att behöva dig när barnet väl är där - hon kommer att se att hon inte råddar allt ensam. 


    Brumma skrev 2021-05-30 10:23:55 följande:
    Men du orkar gå ut o festa?
    Ibland kan det ju vara den där moroten som gör att man orkar med sin tillvaro överhuvudtaget. Även om det inte är lika "moraliskt korrekt" att gå på en fest och dricka några öl, som att gå på en operaföreställning eller åka på en retreat på ett kloster för att ladda batterierna. Man får nog acceptera att folk är olika. 
Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade