• Anonym (Uppriven)

    Hon vill skiljas för att jag festade

    Som rubriken lyder så vill min fru skiljas efter några års äktenskap. Vi har tillsammans två barn och ett på väg. Anledningen? Jag var ute och festade.

    Hon har stört sig på att jag har svårt att ta det lugnt med alkoholen när jag väl börjat. Hon har problem med att jag tidigare samtalat med andra tjejer när jag varit ute/ på fest till exempel och senare lagt till dessa på facebook exempelvis utan att ha någon som helst baktanke med att fortsätta ha kontakt med dessa. Hon har snokat reda på att jag haft kontakt med kvinnor på facebook även om det bara rört sig om oskyldiga chattar har hon exploderat.

    Jag har varit ute väldigt sällan senaste två åren och hon har varit okej med det men har sagt att hon stör sig på att jag inte kan höra av mig och att jag är väldigt bakis dagen efter och inte orkar hitta på någonting samt att jag varit väldigt svartsjuk gällande henne. Nu senast var jag på en förlovningsfest som hon inte jade möjlighet att vara med på.

    Hon blev då vansinnig för att jag skulle gå dit och speciellt tillsammans med mina två bröder som hon skarpt ogillar då de är otrogna mot sina fruar och inte kan bete sig som hon säger. Hon anser att dessa är omogna som hon säger och accepterade inte att jag gick. Jag gick trots detta och nu är skilsmässan snart ett faktum. Finns det något sätt jag kan få henne att ångra sig? Hon säger att hon inte känner någon glädje över det kommande barnet pga mig och att hon inte vill vara med mig längre. Och barnet är beräknat att komma väldigt snart. Det känns förjävligt .. tips?

  • Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade
  • mamaleona
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:08:39 följande:

    Alltså problemet är att jag numera festar väldigt, väldigt sällan. Jag vet egentligen inte varför jag får så svårt att höra av mig till henne när jag är ute. Men det är inte meningen. Det är som att tiden går så fort. Har svårt att hålla mig till bara några bärs - det blir alltid en jävla massa. Och gällande kvinnor så är det aldrig någon jag haft någon intuition att ha någon vidare kontakt med än ytlig. Vet ej varför hon är så svartsjuk. Är det normalt att kräva att man ska sluta dricka helt?

    Är som sagt ute väldigt sällan, några gånger per år bara.

    Att jag ogillar att hon går ut beror på att jag vet hur utsatta kvinnor kan vara och hon har varit utsatt för sexuella övergrepp när hon varit ute tidigare.


    Vad är "väldigt,väldigt sällan" för dig? För mig 2ggr i året, för nån 1ggn i månaden. Super du varje månad är det för ofta enl mig. Spec om du inte är att räkna med dagen efter.
  • Anonym (tvillingmamma)

    Problemet ts, är att du missar kontexten. Det är helt ok att gå ut och ta en öl eller två ibland, det gör både jag och min man några gånger om året, både med och utan varandra. Men det är inte ok att gå ut och supa sig stupfull när man är småbarnsförälder, och vara bakis dagen efter. Orsaken till att hon inte litar på dig är att du inte kan hantera ditt drickande samt umgås med otrogna människor. På samma sätt är det självklart helt ok att prata med båda könen och ev adda på facebook. Men du har en historia av otrohet och skriver att du dessutom har betett dig gränslöst ett par gånger i detta förhållande. Och så undrar du varför hon har tröttnat??? De flesta pappor (och mammor) kan gå ut ibland, men DU måste sluta festa helt, eftersom du uppenbarligen inte kan hantera det. Och DU måste sluta adda nya tjejer till höger och vänster, eftersom du har en historia av opålitlighet.

  • Anonym (tvillingmamma)

    Sluta dricka helt tills du har lärt dig att hantera ditt drickande. Träffa dina bröder när det inte är fest och alkohol inblandat. Då KANSKE du kan rädda ditt äktenskap, men detta skulle du egentligen tänkt på tidigare. Inte när hon redan är höggravid med ert tredje barn.

  • Anonym (du...)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-30 09:58:09 följande:
    Försöker väl att turas om så gott det går kring sådana saker. Mitt största problem är att jag är så enormt trött efter jobbet och på helgen. Vill egentligen hjälpa mer till än jag gör hemma men är verkligen så trött efter jobbet.

    Så... din höggravida fru får göra det mesta i hemmet eftersom du inte orkar "hjälpa till" och sen lägger du din energi på att supa skallen i bitar, vara okontaktbar, chatta med främmande brudar du träffat på en fest och sen vara bakis när du väl har en helg med tid över?
    Okej. 
    Och när folk föreslår att du ska bli nykterist och prioritera din familj säger du emot. 
    Okej. 


    Jag tror det klokaste hon kan göra är att skiljas. Det är mycket lättare att ta hand om ett liv so mensamstående, än att dessutom ha en egoistisk mansbebis att ta hand om.

  • Anonym (Parliv)

    - Hon gör i stort sett allt hushållsarbete, du "hjälper till" när du orkar....

    - Hon är gravid med barn nr 3, föder om 4v. Dvs trött och tung. Förlossning? Ömma fötter?

    - Du är ute och festar"sällan" (1g/mån??), och super då skallen av dig, stöter på andra tjejer osv

    - Efteråt tillåter du dig att ligga utslagen med baksmälla

    - Hon ser inga ansträngningar hos dig att bättra dig/utvecklas

    - Hon kan föda imorgon, och pappan till barnet är redlös

    - Du kallar henne svartsjukför att du gör gränslösa saker när du super

    - Du inser inte att det är sjukt oattraktivt med 30-åringar som dricker sig dyngraka, det var kul när man var 20, om ens då

    Ge 3 anledningar till varför hon ska ha kvar dig. På vilket sätt är du oemotståndlig?

  • fgnuzwi1

    Tips???

    Är du ff full eller??

    Sluta dricka helt!!

    Sluta chatta och umgås med tjejer från fester!!

    Sluta umgås med dina bröder annat än på släkt träffar eller en fika kanske!!

    Gör ditt arbete hemma hur trött du än "låtsas" vara - för du kan ju inte vara så trött om du kan gå ut och festa och ha förhållanden med andra kvinnor!!

    Du är inte orolig över din fru - du är bara bekväm med att hon tar hand om allt nu och vid skilsmässa så är du ju tvungen att ta hand om dom 2 barnen ni har skaffat redan-och det blir ju bara jobbigare för dig!!

  • Anonym (man)

    Är det inte dags att växa upp nu?

    30 bast och en unge och du beter dig som en 16 åring? Kom igen... du kan vara glad  för att din tjej inte sparkat ut dig vilket hon borde gjort för länge länge sen 

  • Anonym (Hellny)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-30 09:58:09 följande:

    Försöker väl att turas om så gott det går kring sådana saker. Mitt största problem är att jag är så enormt trött efter jobbet och på helgen. Vill egentligen hjälpa mer till än jag gör hemma men är verkligen så trött efter jobbet.


    Och då passar du på att gå på fest och supa så illa att du blir bakis??

    Din fru är höggravid och du gnäller över att vara trött efter jobbet??

    Snälla inse hur barnsligt och oansvarigt du beter dig. Du är snart trebarnsfar. Oavsett om ni skiljer er eller inte måste du bli vuxen och ta ansvar. För barnens skull. Skulle du vilja att dina barn levde med någon som beter sig som du?
  • Anonym (Kimchi)

    Hörru mr Uppriven!

    Trollar du eller har du sjappat pga massiv kritik och noll medhåll?

Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade