• Magical

    Ska mina barn betala hemma ?

    UlleGull41 skrev 2021-06-04 08:01:48 följande:

    Jag har 3 vuxna barn som fortfarande bor hemma . Dem är 21 , 19 och 18 och alla 3 har studerat fram till ny och tanken är att dem ska studera vidare i höst . Men nu under sommaren ska dem alla sommarjobba. Tycker ni att dem bör betala något för zig hemma under sommaren? Vi har haft heta diskussioner om detta här hemma nämligen. Jag tycker personligen att dem kan betala en liten slant var i sommar , medan den yngsta tycker inte hon ska behöva betala en krona. Så ni andra som har barn i denna åldern hur har ni gjort ?


    Jag tycker rent generellt att har man inte fast jobb så betalar man inget hemma. Vi har också en sommarjobbande ungdom i sommar, men vi tycker att hen ska spara sina pengar (håller på och tar körkort). Om ungdomen får fortsatt jobb i höst på heltid, då kommer vi säga att hen ska betala hemma från och med då. Vi har två till i ungefär den åldern som ska fortsätta studera i höst men de har tyvärr inte fått tag i något sommarjobb. 

    När jag själv var i den åldern resonerade mina föräldrar likadant, så det är kanske därför jag tycker så nu som förälder själv. Jag tycker det är vettigt, för så mycket pengar får man inte in på sommarjobb. Dessutom är du försörjningsskyldig så länge ungdomar går i gymnasiet/högst 21 år (vilket som kommer först), så jag tänker på din yngsta där - den borde väl ff gå i gymnasiet? 

    Men de kan väl bidra mer därhemma genom att hjälpa till, om de inte redan gör det?

    (och please - lär dig skillnad på de och dem Flört ) 
Svar på tråden Ska mina barn betala hemma ?