Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Praktiska åtgärder för minskat familjevåld och ökad jämställdhet?

    Bra inlägg men tror du att ett medlingssamtal räcker och vem ska stå för kostnaden? Det är ju lätt att säga "det rätta" vid samtal men ändå bära sig illa åt framöver. Skulle det även gälla när bägge är helt överens

  • Tecum
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-04 15:54:28 följande:
    Obligatoriska medlingssamtal vid separationer? Usch, tur man slapp det!
    Många känner nog som du och därför har jag svårt att se vad det skulle ge. Tvångsmedling brukar inte ge resultat och då behövs också något att sätta bakom orden.
  • Tecum
    Redpilled skrev 2021-06-07 13:33:31 följande:
    I de flesta fall behövs ju ingen tvångsmedling om två bra friska vuxna föräldrar kan hantera sitt gemensamma vårdnadsansvar själv och barnens umgänge efter en vanlig separation.

    Om två vuxna föräldrar inte kan samsas kan de i dagsläget, om båda vill, gå till Familjerätten och få stöd där för att komma överens. Friska vuxna som vill barns bästa fixar sådant.

    Men i många tusentals fall av separationer varje år har vi en förälder som mer eller mindre grymt/grovt förstör barnens liv med umgängessabotage utan giltigt skäl, helt i onödan. Det skapar hemska lidanden. I de fallen finns i dagsläget inget de drabbade kan göra. Den hatiska föräldern vägrar helt enkelt att träffas för att lösa situationen.

    Det är i sådana tillfällen, tyvärr vanliga, som det vore bra för individer och samhälle med ett obligatorisk medling hos familjerätten. Flera barn skulle nog räddas och samhället skulle se och dokumentera hur illa det ligger till. Just nu flyger dessa förövare inom vanligaste formerna av psykiskt familjevåld helt under radarn.
    Ja men hur ska familjerätten få den hatiska föräldern att komma till samtalet och i nästa steg få henne att följa det man kommer överens om? Hen kan ju bara vägra? Att hota med att hen inte får träffa barnen eller inte få delad vårdnad är ju att straffa barnen.
  • Tecum
    Anonvm skrev 2021-06-07 17:21:52 följande:
    Att vara "hatisk" mot den andra föräldern och manipulera barnen psykiskt i syfte att barnet ska ta avstånd ifrån den andra föräldern.... DET om något är väl inte på något sätt det bästa för barnet ur något perspektiv?

    Ett sådant beteende är rakt skadligt för barnet psykiskt, därför är man fullständigt olämplig att ha barnen boende hos sig, eller vara vårdnadshavare om man uppvisar liknande beteenden.
    Detta borde helt klart i juridisk mening ses som psykisk misshandel av barnet, det borde därför även vara straffbart att ägna sig åt detta.

    Jag anser att du ser på det hela ifrån helt fel perspektiv när du argumenterar att det vore att straffa barnen om de separerades ifrån en krånglande förälder som tydligt uppvisar detta beteende.
    Men har familjerätten den befogenheten? Män som misshandlat sin kvinna får ju fortfarande träffa deras gemensamma barn, vilket jag tycker är tokigt. Och en förälder kan vara väldigt hatisk mot sitt ex men ändå kärleksfull mot barnen. Att då hindra barnet från att träffa hen är samma ska fast mot den andra personen.

    Missförstå mig rätt, jag tycker som du att TS ex är totalt olämplig att ha barnen. Men alla fall är inte exakt lika och att rent juridiskt hindra barn från att träffa en förälder kräver i princip att det utövats våld mot barnet, med dagens regler alltså.
  • Tecum
    Anonvm skrev 2021-06-07 18:18:08 följande:
    Du missar poängen.

    Det påverkar knappt ditt föräldraskap om du är "hatisk" mot ditt ex, det finns nog en hel del separerade föräldrar där ute som inte skulle ens pissa på sina ex om de brann, men kan fortfarande anse att de är kompetenta och bra föräldrar och att det är bra för barnen om de har en nära o god kontakt även med den andra föräldern.

    Problemen börjar när du involverar barnet i ditt hat mot den andra föräldern.
    När barnet ständigt får öronen fulla av dina åsikter om deras andra förälder hela tiden när de bor hos dig... De får ständigt höra om hur fel den andra gör, eller hur dum den är, eller hur synd det är om dig....

    En vettig förälder skonar barnen från detta o låter inte sin egen bitterhet och sina egna "hatiska" känslor för exet förstöra barnens relation med sin andra förälder.
    Min poäng är att jag undrar vilka befogenheter ansvarig myndighet har i dessa fall där en förälder baktalar den andre inför barnen? Som du vet är det tyvärr inget ovanligt.
Svar på tråden Praktiska åtgärder för minskat familjevåld och ökad jämställdhet?