• Fri 4 Jun 2021 19:20
    8942 visningar
    100 svar
    -5
    100
    8942

    Nästan alla är korkade

    Jag har mött många människor, men finner dom allra flesta vara ?dumma? och oinsatta i vad dom pratar om.

    Har tänkt på detta mer och mer, det är väldigt få man träffat som är smart, eller har en plan för sin framtid eller som verkligen är påläst.

    Det finns även experter som är dumma och drar dumma slutsatser om saker och ting för att dom har en politisk eller religiös övertygelse i sin agenda. Dom allra dummaste i vårt samhälle är politiker, men även poliser verkar vara ovanligt dumma, samt religiösa då som tror på 2000 år gamla sagor.

    Är det knarket som gjort så många människor dumma idag. Är dom inte feta så är dom dumma och skyller allt som är fel i samhället på alla andra.

    Ja det är kanske 1% i samhället som jag anser är vettiga människor, resten borde knappt få jobba för dom är inte kompetenta. Dom flesta jag mött är också extremt ensidiga och kan bara sin sak, man är specialist.

    Den här specialistinriktingen vi har i vårt samhälle har gjort folk dumma så man inte kan se helheten.

    Det värsta är läkare som är utbildade men ändå är dumma i allt annat och har ofta tummen mitt i handen. Folk saknar i allmänhet empati och allmän kunskap idag.

  • Svar på tråden Nästan alla är korkade
  • Fri 4 Jun 2021 19:37
    #3
    -2
    Magical skrev 2021-06-04 19:22:03 följande:

    Hur smart är du själv? 


    Ja det är svårt att mäta riktig smarthet, IQ tester säger bara att du är duktig på att förstå matematiska sammanhang och skolbetyg ger jag inte mycket för med tanke på att jag sett så många gå ut med MVG i allt men ändå bete sig korkat och ha ett aplikt beteende.

    Det finns även lyckade människor som inte gått färdigt skolan!

    Det finns sedan en handfull extremt smarta människor som Steve Jobs(död tyvärr), Bill Gates, Elon Musk, Linus Torvalds, människor som driver samhället framåt och kommer med uppfinningar.
  • Fri 4 Jun 2021 19:40
    #4
    Jagäterkeso skrev 2021-06-04 19:33:04 följande:

    De flesta är nånstans omkring normalbegåvade. Om du anser att normalbegåvade är korkade så kommer livet bli väldigt kämpigt för dig och fyllt av frustration.

    För nästan överallt kommer du råka på ungefär normalbegåvade. Behöva interagera med normalbegåvade och behöva fungera ihop med normalbegåvade.

    Det finns korkade människor, absolut men när du tycker nästan alla är det så är det som ett recept till dig själv på att utveckla en depression.


    Så är det tyvärr, jag har också därför svårt att vara runt normalbegåvade människor, framförallt om dom är religiösa eller har starka politiska åsikter utan att göra någonting själv för samhället.

    Du verkar iaf inte vara en dumstrut

    Dom flesta arbetskollegor jag har haft har varit dumma och många gånger undrar jag hur dom fick jobbet. Jag anser nog också att hantverkare ofta är extremt dumma, men duktiga på sitt yrke.
  • Fri 4 Jun 2021 21:39
    #13
    Elin pelin skrev 2021-06-04 21:23:46 följande:

    Det finns åtta olika intelligenser, en person har mer av vissa av dessa än andra. Så den du anser är korkad är nog smartare än du i vissa av dessa intelligenser... Sen värderar vi all dessa olika högt.


    Personer som ofta hamnar i konflikt anser jag är ointelligenta, framförallt när dom inte inser att det missgynnar dem i slutändan, det är också dessa personer som aldrig lär sig av sina misstag. Många har förmodligen knarkat i ungdomen och förstört sina hjärnor och kan inte ta en debatt.

    Dom allra flesta på en arbetsplats är duktig på en sak, men om det händer något ur deras comfort zone så kommer reptilhjärnan igång. Det finns ett fåtal människor som faktiskt kan multitaska och kan vara duktig inom flera områden. Man har helt enkelt snöat in sig på att bli expert på sin sak. Det är väldigt få personer som har en inblick i hur allting hänger ihop.

    Det är också därför jag anser man är ganska dum om man bara är duktig på en sak, för då har man inte velat utveckla sin hjärna eller förstå hela processen i sitt arbete.

    En smart person fortsätter att utveckla sin hjärna hela livet och blir duktig på flera saker och utnyttjar sina styrkor.
  • Fri 4 Jun 2021 23:41
    #20
    Embla twopointoh skrev 2021-06-04 21:50:37 följande:
    Personligen tycker jag det är rätt korkat att så tvärsäkert bedöma människor utifrån ens egna fördomar, och dessutom så totalt sakna insikt.

    Jag bedömer hur människor resonerar, och det är många gånger riktigt korkat hur människor tänker och talar när dom uppenbarligen inte är påläst i ämnet dom pratar om Glad
    Det är många som tror sig veta allt, jag erkänner att jag inte vet allt, men då pratar jag inte om det som OM jag visste. OM man inte vet får man fråga någon som vet, eller ta reda på det själv.
    Man ska också vara ärlig att säga, jag vet inte det svaret, men istället försöker människor påverka varandra genom sin egen uppfattning.
    Har själv gjort det misstaget genom åren men har blivit förståndigare och erkänner att jag inte kan svaret på frågan istället.
    Värst är oftast religiösa människor.
    Häromdagen fick jag tex ett brev från Jehovas vittne.
    Jag tänker herregud vilken idiot till människa som skriver detta brevet till mig.
    Man är bra dum om man går med i något sådant och försöker övertala andra att gå med också.
    Men det är bara ett exempel på idioti i samhället.
    Dom flesta politiker anser jag vara korkade, Stefan Löfven och Annie Lööf tex, dom har oftast ingen aning om vad dom pratar om.

  • Sun 6 Jun 2021 21:59
    #61
    Xenia skrev 2021-06-06 21:15:53 följande:

    Vad menas med korkad? Menas låg IQ? Eller bara att man är okunnig?

    Jag missuppfattas ibland som intelligent för att jag är allmänbildad men skulle säkert inte uppnå IQ-resultat för mensa. Jag har inte ens tagit något on line-test. Antagligen är de missvisande.

    Är man bra på en sak, dvs sitt arbete är det bra. Tänk om man inte är bra på något och därför inte kan arbeta?

    I den mån folk är "korkade" är det för att de inte vill ta reda på fakta och därför lätta offer för dem som vill lura dem, vare sig det är politiker eller andra.

    På vilket sätt förhindrar man folk från att bli "korkade" då?


    Jag skulle mäta det i allmänbildning framförallt.Att kunna mycket i många teoretiska frågor och i tekniska kunskaper. Man bör känna till vissa grundläggande basfakta om jorden, rymden, om människors leverne och historia.

    Om du inte vet vart Norge ligger på kartan skulle jag säga att du är korkad även om du fick MVG i engelska. Tro mig jag har mött såna människor och dom är oftast experter på något, i ett enstaka ämne.

    Det är samhället som har skapat idiotin, man behöver bara vara duktig på sin sak idag, helst ska man bli expert i sitt område och vara en arbetande robot, det är så dagens moderna samhälle fungerar. Det skapar också lathet och att man inte är nyfiken på ny kunskap utanför sin comfort zone.

    Om du sedan inte följer nyheter och utvecklingen i samhället skulle jag säga att du inte är tillräckligt allmänbildad/korkad.
Svar på tråden Nästan alla är korkade