• Ekdahl

    Nästan alla är korkade

    Stefan99 skrev 2021-06-04 19:20:52 följande:

    Jag har mött många människor, men finner dom allra flesta vara ?dumma? och oinsatta i vad dom pratar om.

    Har tänkt på detta mer och mer, det är väldigt få man träffat som är smart, eller har en plan för sin framtid eller som verkligen är påläst.

    Det finns även experter som är dumma och drar dumma slutsatser om saker och ting för att dom har en politisk eller religiös övertygelse i sin agenda. Dom allra dummaste i vårt samhälle är politiker, men även poliser verkar vara ovanligt dumma, samt religiösa då som tror på 2000 år gamla sagor.

    Är det knarket som gjort så många människor dumma idag. Är dom inte feta så är dom dumma och skyller allt som är fel i samhället på alla andra.

    Ja det är kanske 1% i samhället som jag anser är vettiga människor, resten borde knappt få jobba för dom är inte kompetenta. Dom flesta jag mött är också extremt ensidiga och kan bara sin sak, man är specialist.

    Den här specialistinriktingen vi har i vårt samhälle har gjort folk dumma så man inte kan se helheten.

    Det värsta är läkare som är utbildade men ändå är dumma i allt annat och har ofta tummen mitt i handen. Folk saknar i allmänhet empati och allmän kunskap idag.


    Om man är intelligent själv framstår omgivningen som mindre intelligent.
  • Ekdahl
    Challenger skrev 2021-06-06 09:04:12 följande:

    Lite så jag tänker. Får ofta höra att jag är just intelligent och allmänbildad, men brukar inte prestera bättre än medel på IQ-tester. Tänker att man i vardagliga livet har begränsad nytta av att kunna se mönster i ett inordnande av geometriska figurer. Är samtidigt övertygad om att det är en förmåga man kan öva upp. Skulle det då betyda att man blir mer intelligent? Är inte så säker på det. 

    Personligen tycker jag nog inte att man ska sätta likhetstecken mellan intelligens och IQ. Jag tycker intelligens kan beskrivas som en förmåga till lärande, samt att man kan omsätta sina förvärvade kunskaper i praktiska situationer.


    Delvis korrekt men sett över populationen som helhet finns det tydlig korrelation mellan IQ och att lyckas såväl socialt som i karriären.

    Om man ser mönster på ett papper är det också större sannolikhet att man ser det i livet. Det är ingen slump att låhkntelligenta är överrepresenterade bland de som lever på skräpmat, inte motionerar samt i skilsmässostatistiken mm mm.
  • Ekdahl
    fgnuzwi1 skrev 2021-06-07 00:52:55 följande:

    Vad synd det är om dig...som är SÅ smart!!

    Nej vi andra följer inte flocken om du tror det!?

    Jag är smart på grejer du inte vet något om skulle jag gissa iaf..eller kan du prata med hundar och hästar, spela shack och aldrig förlora, spela dart och aldrig förlora, skjuta med gevär och aldrig förlora, tävla i hästhoppning, hundhoppning och inte förlora..

    Om inte det räknas så kan jag ju lägga till att jag är duktig på att stava i Svenska språket, Engelska och matematik


    Varför tror du att han pratar om dig?

    Det är absolut så att människor följer flocken. Det är bland annat därför som propaganda och marknadsföring är så effektivt.
  • Ekdahl
    fgnuzwi1 skrev 2021-06-07 11:40:57 följande:

    Han skrev ju att majoriteten av människor följer flocken!!

    Jag gör INTE det om man kallar att vara bra på saker folk normalt inte är bra på eller har en medfödd förmåga att tex kunna prata med djur, mm!?

    Han kände sig ensam med att vara SÅ smart pga ett jäkla test!!

    Finns många så kallade smarta som varit helt galna...

    Några exempel Einstein, Hitler, mm, mm

    Så det är nog inte SÅ bra att vara FÖR smart


    Så gott som alla följer flocken mer eller mindre. Den som inbillar sig att den agerar helt objektivt från gruppen är oerhört naiv.
  • Ekdahl
    Xenia skrev 2021-06-07 14:20:24 följande:

    Jo, men vi kan inte hjälpa det. Vi är födda flockdjur som följer ledaren. Det hjälper inte hur intelligent man är om man blir utstött ur flocken.

    Ett exempel: Barn vet att det är fel att mobba men gör det ändå. Driften att följa ledaren och skräcken för att själv bli utsatt övertrumfar både moral och förnuft.


    Ja, det är en del av det sociala spelet. Däremot gör vi det i olika utsträckning.

    För egen del har jag många gånger gått emot gruppen även om det givit mig kortsiktiga negativa konsekvenser. De flesta gör inte det och det är frustrerande när människor skapar sig en egen verklighet som skiljer sig markant från hur det faktiskt är.
  • Ekdahl
    fgnuzwi1 skrev 2021-06-08 04:34:48 följande:

    Jag följer ingen jäkla flock människor när det gäller någonting!!

    som marknadsföring tex går jag inte på alls jag har jobbat med det och vet att mycket är buffel och båg!!

    Om du gör det ja det får stå för dig...jag gör det INTE!!


    Jag hävdade inte att alla gör det i allt utan att alla gör det i några avseenden. Den som inbillar sig något annat är naiv.
  • Ekdahl
    fgnuzwi1 skrev 2021-06-08 06:38:04 följande:

    Jaha berätta några exempel som alla gör i något avseende...


    Fråga och utsträckning varierar från person till person.

    Några bra exempel där människor tenderar att följa flocken är språk, kläder, matvanor och värderingar.
  • Ekdahl
    Xenia skrev 2021-06-10 12:36:37 följande:

    Så du går i helt unika kläder som ingen annan har? Svårt att tro att du öht fått ett arbete då.

    Likaså mat, man tenderar att äta och gilla den mat man vuxit upp med och som de omkring en äter.

    Inte ens åsikterna är helt egna. Man påverkas alltid av något.

    Jag tror aldrig på dem som påstår sig vara totalt unika och totalt självständiga.


    Det är ett vanligt fenomen att folk ljuger för sig själva för att det är mentalt enklare att göra det. För egen del litar jag inte heller på personer som säger att de är fria från fördomar och är opåverkbara. Antingen ljuger de eller så har de bristande självinsikt.
  • Ekdahl
    fgnuzwi1 skrev 2021-06-11 04:21:27 följande:

    Varför skulle jag ljuga för mig själv för att det är mentalt enklare ha ha...bara för du gör det eller??

    För min del får du tro att alla är får om det känns bättre för dig - så så lugna sig nu, men du känner inte mig..eller så tror du dig göra det vilket säger mer om dig- som en kött ätande uack...Precis som min man han äter kött ff fast jag sagt åt honom att sluta med det...Vet du vad som hände han äter mycket mycket mindre kött nu av någon anledning..PS varför hemligt .DS


    Jag pratar inte om dig utan människor. Om du inte förstår varför människor ljuger för sig själva för att det är mentalt enklare så får du läsa psykologi. Det är vedertaget att så sker.
  • Ekdahl
    MsFry skrev 2021-06-11 18:13:45 följande:

    Självklart är sk flockbeteende närliggande påverkan. Det är inte exakt samma sak men det har ingen påstått heller.

    Jag har aldrig påstått att alla är exakt likadana, en flock består av individer mellan vilka det finns en mängd olikheter och variationer.

    Det blir knepigt för dig att ta till dig det jag skriver om du hittar på att jag skriver något helt annat än vad jag faktiskt gör. Och det blir rent av omöjligt att förstå vad du menar om du går i försvarsställning och hittar på vad jag tycker istället för att motivera och förtydliga ditt eget tänk.


    Sluta slösa tid på henne. Du är på en helt annan nivå intellektuellt. För hög nivå i detta sammanhang för vederbörande förstår onekligen inte.
Svar på tråden Nästan alla är korkade