• Sat 5 Jun 2021 15:06
    5751 visningar
    33 svar
    33
    5751

    Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj

    Är jag egoistisk?


    Jag har träffat en fantastisk man och vi har haft en distansrelation (30 mil) i 9 månader. Jag har två barn 21 och 19 år och han har två barn som är utflyttade sedan länge. Jag har en mycket nära relation mina barns pappa och hans fru samt deras barn och har haft det i kanske 12 år. Deras son älskar jag som ett syskonbarn och jag har varit med honom mycket sedan han föddes för 9 år sedan. Vi firar alltid julafton tillsammans och de har även varit med när min familj firat midsommar genom åren och vi bjuder hem varandra vid födelsedagar men också middagar då och då. Jag är så glad och stolt över den relationen vi har byggt upp och både mitt ex och hans fru ser jag som två av mina närmsta vänner. Jag sade till min nya partner nyligen att om man träffar mig så får man acceptera att det innebär att man får umgås lite med mitt ex med familj och han förstår inte det och tycker att det är ett konstigt krav att ställa. Samtidigt som jag inte kan se mig själv ha en relation med någon som inte kan umgås med dom eftersom det för mig är som vilket kompispar som helst, med skillnaden att mannen dessutom "råkar" vara pappa till mina barn. Min nya partner tycker att jag har många traditioner med mitt ex som är huggna i sten och tycker att man när man träffar någon ny istället ska skapa nya traditioner. På ett sätt förstår jag var han menar, men eftersom han själv inte firar några högtider med sina barn så tycker jag att det mest logiska blir att han följer med mig på mina traditioner eftersom jag vill och kan fira med mina barn, istället för att han och jag ska skapa en ny tradition bara för sakens skull. Mina barn är ju väldigt glada över att vi alla kan fira julafton och annat tillsammans och de skulle tycka det var jättekonstigt om jag helt plötsligt ska avbryta de traditionerna för att jag träffat en ny man. 
    Det är 15 år sedan jag och barnens pappa separerade och min nya partner separerade för typ lika länge sedan och han har däremot noll kontakt med mamman till sina barn och inte heller så tight kontakt med sina barn vilket han är ledsen för. Kan det kanske vara där skon klämmer?


    Vad tycker ni? Tänker jag fel? 

  • Svar på tråden Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj
  • Sat 5 Jun 2021 15:26
    #2
    +1

    Tack för ditt svar. Ja, det låter för mig som en klok lösning :)

  • Sat 5 Jun 2021 18:28
    #9

    Vad intressant att höra alla olika åsikterGlad


    Jag kan ju förstå min partner delvis eftersom han inte är van vid att man umgås på det här sättet, och hoppas att han ska inse att det liksom inte finns något "hot" i den här konstellationen. Han fokuserar på att det är mitt ex, och jag skulle önska att han mer skulle se det som ett par vänner till mig. 

    En tidigare relation jag hade under några år hade inte alls den här problematiken. Den mannen var med på julmiddag hos mitt ex med familj för hans barn var hos deras mamma och han var också med på midsommar några år på min familjs sommarställe och där var mitt ex med familj med också. Sedan blev de inte bästa vänner men det var trevligt när vi väl umgicks och jag har väl lite naivt trott att det ska bli lika "lätt" med en annan person. Det är ju inte som att vi ska hänga hemma hos mitt ex var och varannan dagGlad

    Uppskattar era svar!

  • Sun 6 Jun 2021 12:39
    #16

    Kloka tankar hos er alla! Och nyttigt för mig att höra att det inte alltid är en självklarhet att umgås med sitt ex nya familj.

    Det beror nog mycket på vilken relation man hade och hur den avslutades huruvida man vill/kan upprätthålla en vänskapsrelation.

    Min och mitt ex relation grundades i en djup vänskap men vi passade med åren bättre som just vänner och kärlekskänslan försvann. Sedan levde jag utan partner i många år och hade ingen att anpassa mig till så jag är nog van vid att kunna göra lite som jag vill med sådana här saker och det inser jag ju att jag inte kan göra det i dagsläget på samma sätt när jag har en annan person att ta hänsyn till.

    Någon frågade ovan varför han inte firar högtider med sina barn och det beror på att de glidit ifrån varandra av olika anledningar och de firar med deras mamma. Han älskar traditioner och är en ?familjemänniska? så det är ju en sorg för honom att det blivit så. Och det gör säkert att det blir ännu mer känsligt för honom kanske, att se hur bra vi har det i vår konstellation och han kanske känner sig mer ensam och långt bort från sina barn.

  • Sun 6 Jun 2021 13:09
    #18

    Ser du heller ingen vinst med det om det finns gemensamma barn med i bilden?

    Man behöver ju inte umgås i den utsträckningen jag gör med mitt ex med familj. Men tex. barnens födelsedagar och student och liknande? Hur skulle ni göra då?

    Väger er motvilja till att umgås med erat ex tyngre än era barns eventuella önskemål?

    Genuint nyfiken, det är ingen kritik mot era åsikter????

  • Sun 6 Jun 2021 14:21
    #20

    Aha ok, jag förstår helt er situation och tycker ni har en bra lösning sett till det????????

    (Ser att massa frågetecken hoppade in på mitt förra svar. Måste ha fastnat på tangentbordet, så frågande var jag inte????)

  • Sun 6 Jun 2021 15:12
    #22

    Haha, insåg det när det hände en andra gång :)

  • Wed 23 Jun 2021 16:32
    #29

    WhatDo­YouWan­t Tack för intressanta tankar och funderingar :) Jag är ju personligen fast i min övertygelse att jag ska hålla fast vid min "storfamilj" och inte prioritera bort den för att en ny partner inte kan acceptera det. Tänker att det kan vara svårt för honom att förstå att det inte finns något hot innan han själv upplevt vår relation irl. Kanske kommer han tycka att det är trevligt att umgås med dem och det är väl en slags invänjning som behövs kanske. Vi är ju alla öppna och välkomnande, men det är sant det du skriver om att vara noga att inte vara för interna så att han känner sig utanför, för det är ju en hemsk känsla. 


     

  • Wed 23 Jun 2021 16:33
    #30

    LFF


    Vad fint att höra att det fungerade så bra för dina föräldrar :) Tack för ditt svar och dina tankar!

  • Fri 25 Jun 2021 11:23
    #33

    Tack för ditt svar <3

    Och det är ju som du skriver att jag gick vidare rent känslomässigt för 15 år sedan, det är därför det känns lite svårt för mig att förstå att situationen kan vara laddad idag för min nya partner. Jag skulle nog kunna förstå det mer om det var ett färskare ex, eller ett ex som inte var pappan till mina barn.

    Men, men. Vi kommer att fira midsommar på var sitt håll, det gick inte riktigt så bra i vår diskussion kring det.

    Vi får arbeta på det framöver :)

Svar på tråden Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj