Inlägg från: Anonym (Heddalilla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Heddalilla)

    Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj

    Det låter som ni har en fin relation du, din exman, barn, halvsyskon och exmannens fru. Personligen tycker jag att man ska anstränga sig för att få en så bra relation som möjligt till alla parter efter en separation.

    Det kan däremot vara svårt att komma in som ny i allt det ni byggt upp under 15 år. Känslan av utanförskap kan vara svår för din nya att inte känna oavsett hur lång tid som går.

    Min man har halvsyskon. Föräldrarna till de syskonen är separerade men firar fortfarande alla högtider ihop. Fast att min man är biologisk halvbror så är han utanför. Bjuds inte in till födelsedagar som de firar enbart med ?sin? kärnfamilj (som då ändå är splittrad sen 20 år tillbaka). Det samma gäller jular. Det är jättefint att de har en så tajt relation men det är samtidigt en sorg för min man att på ett sätt lämnas utanför och inte ha tillhörighet som de andra. Jag tror man vinner på att verkligen försöka släppa in andra i gemenskapen också. Nu vet jag inte om ni är lika slutna i er krets eller om ni är mer öppensinnad till att ta emot andra med öppna armar och även välkomna deras traditioner med in i era när ni firar jul och midsommar. Är det något som är viktigt för din nya man på julbordet så ta med den rätten in i ert vanliga ljusbord etc. Försök finna en balans där ni kompromissar. Ni kan hitta egna traditioner och fira er årsdag på ett speciellt vis men samtidigt fira jul med ditt ex, fru, barn och era barn och kanske även bjuda in hans barn och deras mamma i år.

    Jag tycker du ska vårda dina fina relationer med ditt ex och hans nya familj samt era barn men samtidigt på ett respektfullt sätt involvera din nya man och fläta in hanns önskemål samt skapa era nya traditioner på dagar som inte krockar med de viktigaste högtiderna ni redan har (ni verkar ha jul och midsommar ganska fasta så du och din nya kanske vid sidan om årsdagen kan skapa andra traditioner vid påsk och valborgsmässoafton tillexempel).

Svar på tråden Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj