• Teriz

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag hoppar in i tråden. Vi har försökt i 1 år men gått igenom ett MF v9, ett MA v11, och just nu en kemisk graviditet v4. Vad jag tror iallafall? Testade positivt men fick mens 3 dagar senare och nu verkar mina grav test bli svagare. 


    Fattar inte varför min kropp inte vill behålla mina graviditeter. Jag har rätt att få göra utredning efter 3 missfall men vet inte om den senaste räknas då jag inte ens hunnit blivit inskriven hos barnmorskan. 


    Finns det nån som har några tips på hur man kan hjälpa kroppen att behålla graviditeten? För gravid blir jag ju iallafall? 

  • Teriz
    MalinJ skrev 2023-01-30 21:01:33 följande:

    Jag bekkagar verkligen, det är inte kul.
    Jag hoppad ni får hjälp snabbt.

    Till mig sa dom att bara man har plussat så att man vet om en graviditet så räknas det in. 


    Jag ska få sådan hjälp nu nämligen, eller väntar på en kallelse fortfarande som skulle komma under januari men förhoppningsvis kommer den snart. 


    Jag vet inte riktigt vad man kan göra, finns massa knep och ta till och senast som disk är att äta ananaskärnan från äl+1-5 för det ska kunna hjälpa ägget och fastna.

    Q10 ska hjälpa till och göra äggen starkare också.
    Så det finns givetvis lite knep men sen om det fungerar är en annan femma.


    Tack snälla och tack för ditt svar. Jag ska ringa i veckan och höra mig för faktiskt. Jag vill tro och lita på att kroppen gör rätt men nu börjar det bli riktigt frustrerande, känner sig lurad gång på gång. 


    Har också läst om ananas. Skadar väl inte att testa haha! Om du är aktiv här och i tråden får du gärna återkoppla efter ditt besök, om du vill. Om du får några bra råd tex 😃 

  • Teriz

    Tack för erat stöd, en kommentar och bekräftelse är Verkligen värdefullt. 


    Jag har nu pratat med min bm och fått tid för undersökning / utredning om 4 veckor pga mina 3 senaste missfall. Vi får ta det där i från. 

    Hon håller med om att jag troligtvis går igenom ett tidigt missfall just nu, men jag får avvakta och se och ta grav test om nån vecka igen. Jag stannar gärna kvar i gruppen framöver på ett litet hörn. Lycka till er allihopa med Era resor 🥰

  • Teriz

    Melsson: jag tror vi kommer försöka som vanligt hoppas vi hinner med en ÄL innan undersökningen? just nu blöder jag och Har fortfarande utslag på grav test så vill att det ska försvinna först. 


    Har kört med Clear blue ägglossnigstest tidigare så tänkte fortsätta med det. 😊 ingen aning vad vi får göra på undersökningen? lite spännande oxå 

  • Teriz

    MalinJ: Trist med mellanblödningar, men tänker eftersom du aldrig har det annars så kanske det betyder något denna gången? Om vi ska försöka vara positiva 🥰 Men förstår man uppmärksammar varenda lilla som händer i kroppen. Jag vill alltid vara veta! Känns som man gissar sig igenom allt. 

    Melsson: Alltså? det känns tungt vissa stunder. Särskilt när jag och sambon pratar han är verkligen ledsen. För mig, min kropp, där allt händer och jag märker alla små symptom mm så har jag nog landat i att de inte gick denna gången heller. Man vill på nått sätt få det överstökat så fort jag insett att det inte gick. Men något som är jobbigt, de är när kompisar / folk runt om en går ut med sina graviditeter. känns Så orättvist och blir nästan irriterad. Skäms över hur jag reagerar på insidan. 

  • Teriz

    Själv är jag inne på dag 12 med blödning. Tog grav test på sticka idag och helt klart mycket svagare. Sakta men säkert försvinner de ur kroppen? Vill bara starta om på nytt så trött på att gå med binda 24/7 :)))) 
    Men litar på att kroppen sköter det på rätt sätt, börjar bli drygt nu bara. 

  • Teriz

    Nu har jag tagit mig ut min trista bubbla sen mitt tidiga missfall sen några veckor tillbaka. Därför har jag inte skrivit så mycket, men har läst och kikat in lite då och då. Bara vart så less på allt. 


    Men nu vänder det tror jag! Sluta blöda i måndags, och har testat negativt på mina grav test sen dess. Sa till sambon att jag börjar känna mig som mig själv, en härlig känsla i kroppen! Och längtan till utredningen som är om 2 v.


    Idag 4 dagar efter jag slutat blöda har jag positivt ÄL test. SÅ chockad? redan? Även tagit grav test och det är solklart negativt.


    Har både stickor och CB hemma så jag började prova igår - negativt, idag - positivt. Trodde verkligen det skulle dröja några veckor? nästan för bra att va sant. Hade ställt in mig på att kroppen ska börja strula och ha sig. Men nu vänder jag mina känslor och ja ni kanske fattar va vi kommer pyssla med i helgen haha! 


     

  • Teriz

    Svar till er båda, Melsson och Vickan31:


     


    Jag har oxå hört att många blir gravida efter MF? att miljön är i bra form där inuti haha. Detta är första gången vi prickat in ÄL efter ett missfall (har ju haft 2 till tidigare). Vi myste samma dag jag fick positivt på mina äl test, det var det ?enda? vi fick till. 


     


    Man ska ju inte fortsätta testa efter man fått positivt men jag fortsatte göra det för min mening var ju egentligen att börja kolla upp om min kropp börjat ställt om så jag fick ju en liten chock när jag fick positivt redan 4 dagar efter ja slutat blöda. Men dagen efter positivt äl test alltså lördag så var mina test sååå svaga och negativt på cb. 



    Verkligen tvärt emot vad jag fick på fredagen,  


    Så om jag tolkar detta rätt så (om jag har tur) kanske ägget släppte under natten och hormonerna bara sjunk direkt efter. Detta är min egna teori haha. Jag har oxå tagit grav test i samma urin och det är helt negativt iaf. 


     


    Men om jag har ägglossat eller inte det kan jag ju inte veta förens om ca 2 v då om mensen dyker upp hehe. Jag tempar ju inte. Svårt att säga när jag har bim eftersom min senaste mens / missfall vara i 15 dagar men brukar oftast vara ca 14 dagar från äl till bim för mig. Så jag gissar på bim 3 mars som för dig Vickan 😍

  • Teriz
    Vickan31 skrev 2023-02-21 15:34:19 följande:

    MalinJ: Ja men du, då är vi bra nära varann igen 😃 Nu ser ju din temp hög och fin ut tycker jag! Och jag tror absolut inte att det är något problem att tempen gjorde så, det ser ju ut som en korrekt graf. Har du haft den länge? Men som sagt, jag tror inte att det påverkade tempen utan det stämmer säkert att den är så där hög och fin nu 😊 Och läkaren jag träffade sa att det är helt naturligt att man ibland känner av den där molvärken innan, under eller efter ägglossning, att det kan bero på olika orsaker, men att det absolut inte är något konstigt om du känner av det nu efter ägglossning. Sen om det skulle börja göra fruktansvärt ont så får man såklart kontakta vården, men lite molvärk direkt efter ÄL behöver absolut inte vara något negativt 💕

    Teriz: Känns ju väldigt lovande att ni prickat in det så bra den här gången, då håller jag tummarna lite extra hårt för det här försöket 💕 Jag brukar också fortsätta att testa efter positivt ibland, fastän man inte ska det, hehe. Men det var ju superbra att du gjorde det så att du upptäckte den här ägglossningen 😊 Vi hoppas och tror absolut att du ska ha ägglossat nu, och vad roligt att vi verkar ha BIM samma dag! 😍


    Ja det känns lovande med timeingen men magkänslan säger ändå att de känns lite konstigt haha. För bra för att va sant typ?att allt prickade in samtidigt. Men bara hålla tummarna 😍 
    Då blir det spännande veckor nu. Har haft lite smått molvärk nu dagarna efter äl men inte mkt  Kanske för att jag tänker på de haha. 
    Hur är din känsla denna månaden? 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet