• Fri 16 Jul 2021 12:30
    362749 visningar
    3955 svar
    3955
    362749

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Dibella skrev 2021-07-16 08:03:13 följande:

    Känner med dig, det är inte alls kul när någon i ens närhet är gravid och allt verkar gå bra. Man sitter lite på dubbla stolar när någon är så nära, man vill inte missunna och dra ner deras lycka samtidigt som man (eller iallalfall jag) nästan skriker inombords och inte vet hur man ska göra, för att det känns för jävligt.


    Kan kanske vara värt att ta ett test själv och kika, jag tror när jag utreddes så tog de bara "basic" grejerna, AMH och TSH. Inte såvitt jag vet östrogen/progesteron osv. Samma för dig kanske? Jag hoppas du kommer få plus på stickan snart, oavsett tillvägagångssätt {#emotions_dlg.flower}


    Nu hade jag nästan blivit lite arg om det hade gått naturlig väg Drömmer när man genomgått två IVF som inte fungerat, för då tror "folk" att de får rätt i att "om du bara slappnar av lite så kanske det händer naturligt".


    Näe usch, och nu när det börjar närma sig förlossning också... så länge hon är gravid så har jag undvikit att träffa dom, för jag orkar helt enkelt inte. Men blir svårare när bebisen kommer till världen. Min bror blir nog enormt ledsen om jag inte träffar hans barn... Näe precis, det är verkligen dubbelt det där.. :/ 


    Aa samma här, endast det som ingår i en vanlig utredning. Tack Hjärta


    Åh, jo jag förstår hur du menar..då vill man ju hellre isåfall att det skulle vara något annat konkret "fel" man kan peka på som gjort att det inte blivit något, som går att göra något åt, känner jag iallafall. Å andra sidan hade det varit extremt störande efter en lång tid av försök att få reda på det NU.. hursom.. jag håller tummarna för att du, jag och alla andra härinne slipper vänta så länge till...


    Beklagar verkligen att det inte gått vägen med IVF för dig hittils, jag håller verkligen tummarna för att nästa gång är din gång Hjärta och jag hoppas inte att du, eller någon annan härinne, tog illa vid att jag sa det jag sa kring ivf. Jag uttryckte bara min egen känsla av misslyckande, att kroppen inte gör det den ska göra, och jag är dessa dagar nära bim som mest bitter.. 


     

  • Fri 16 Jul 2021 14:57
    Dibella skrev 2021-07-16 13:37:53 följande:

    Jo, det blir svårare att undvika när barnet väl kommit. När man själv inte haft erfarenhet av barnlöshet så kan det vara svårt för de att förstå varför man inte skulle vilja träffa barnet, man kan ju alltid skylla på förkylningssymtom, men håller inte hur länge som helst, men kanske är vettigt att man kan välja att göra det på en dag där man känner sig mer stabil än en dag där det bara gör att det brister med sista droppen. Jag hoppas att det kan bli på ett bra sätt även i detta, sen är det ju inget tvång att ses, men kan förstå att du inte vill göra din bror ledsen.


    Tack, jag håller tummarna för dig också Hjärta och jag förstår att det inte är något illa ment alls, jag kan absolut förstå frustrationen i att man vill att det ska fungera av sig självt och inte behöva genomgå massa ingrepp och få hjälp på det sättet. Men jag kunde uppleva en känsla av "äntligen", när vi väl satte igång med IVF, oerhört tufft psykiskt, för man får upp hoppet så mycket mer, men samtidigt så känns det som att det faktiskt finns en chans, vilket tog bort känslan av ovisshet och stress över att min kropp inte lyckats på egen hand. Knasigt att man tänker att man längtar efter det, ingrepp, sprutor osv, men det var en annan känsla av att det fanns kontroll? något att ta på, konkret, som var oerhört avslappnande efter man försökt lång tid själv och inget fungerat. Ville mest inge lite känsla av att det kan vara positivt {#emotions_dlg.flower} 


    Ja, dom förstår inte alls. Min bror tar ju hänsyn till mina känslor, men man märker när någon ändå inte förstår varför det är så himla jobbigt. Dom har ju aldrig upplevt denna smärtsamma längtan till något som i nuläget är en enda stor ovisshet. När hon ville ha ett barn till så gick det ju på en gång. Mm man får försöka ta det någon dag, som du så klokt säger, när man känner sig som starkast, och inte dagarna innan bim kanske ^^.. men det kan ju också vara så att vi lyckas innan dess (även om jag har svårt att tro det tyvärr, men försöker hålla hoppet uppe så gott jag kan, svårt dessa dagar..) 


    Tack Hjärta jag kan faktiskt helt relatera till den känslan också, även om det kanske inte låter så. Men saker är väldigt kluvet i min hjärna. Jag ville inget hellre än att få remissen skickad, och att vi skulle få komma till IVF nu nu nu!!.. och jag kände faktiskt en stor lättnad när den blev ivägskickad, som att det får gå som det går nu, nu får man äntligen hjälp!! Och den känslan har jag ändå också kvar, men jag är kluven som sagt. Jag vill inte gå i ovissvet om VARFÖR det inte går. Speciellt om man vill lyckas till flera barn i framtiden. Men i slutändan så handlar det ju bara om att få sitt barn, och jag kommer vara så evigt tacksam om vi får den möjligheten {#emotions_dlg.flower}


    Jag har nu iallafall bokat progesterontest och östrogentest som jag ska ta, och jag hoppas verkligen att det kan visa på något avvikande, så man kan få lite nytt hopp om något man kan göra för att lyckas.  

  • Fri 16 Jul 2021 20:52
    Emmalucy skrev 2021-07-16 15:24:30 följande:
    Hen fina <3 beklagar, hatar den känslan av att mensen är på väg :( det låter smart att göra proverna, vården är så kass med allting! Du kommer iaf känna att du har gjort allt du kan, så fortsätt gör saker som du känner kan ta dig lite närmare målet. Stor kram!
    <3 hej <3 ja, det suger verkligen :(( tog ett test idag också, som såklart var negativt. Den enda anledningen till att jag tog det var att jag ville beställa dom där testen och ville säkerställa att jag inte beställer dom i onödan. Ja vården är verkligen kass. Känns inte som att dom direkt gör allt dom kan. Tack <3 kram <3 
  • Sun 18 Jul 2021 13:39

    Idag kom mensen. Eftersom jag alltid känner flera dagar innan mens att det inte blivit något, så har jag redan sörjt för denna gången. Skriver upp mig på nytt i bim-listan och hoppas att det blir 17:e gången gillt nu!? :  / 


    Jag har köpt progesteron- och östrogen-test som jag tänkte ta denna cykel. Det dumma är att min äl verkar hamna på helgen IGEN, vilket gör att det försvårar för progesterontestet. Man ska ju ta det 1 vecka efter äl, vilket då blir på en Lördag (och då är ju allt stängt). Nu KAN ju äl ske tidigare, vilket jag då hoppas på...kommer ta äl-test denna gången för att få bättre koll nu när jag ska ta testet, men hamnar det på helgen så blir det ju lite dumt...känns knepigt tycker jag att veta exakt när man haft äl, och ta det där testet... Jenny Koos skrev att det är viktigt att testet sker ganska exakt efter 7 dagar, annars är det missvisande. 




    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT


    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Carina82, BIM 3/7, 38 år (8e försöket)

    Memestar, BIM 6/7, 29 år (11e försöket)

    BoringBrick92, BIM 7/7, 28 år (8:e försöket)

    Gulgja, BIM 7/7 (10:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden)

    Idoh, BIM 7/7, 35 år, 10:e försöket, genomgår fertilitetsutredning)

    ananna, BIM 14/7 29 år (13:e försöket)

    Längtar00, BIM 19/7, 21 år (15:e försöket)

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF)

    Mirabilis89, BIM 22/7, 32 år (13:e försöket)

    Janni91, BIM 22/7, 30 år (13:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Stickling, bim 28/7, 33 år (13:e försöket, 3:e med Letrozol, 2 mf, PCOS)

    Soffsen BIM 28/7, 27 år (12:e försöket, 2 missfall)

    Dibella, BIM 29/7, 31 år (19:e försöket, 2 IVF med minus)

    MAKL, BIM 30/7, 27 år (11:e försöket)

    Vickan31, BIM 31/7, 32 år (14:e försöket)

    RH93, BIM 6/8, 28 år (13:e försöket)

    Längtartillvår, BIM 7/8, 36 år (11e försöket)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Sellcarro, BIM 13/8, 28 år (12:e försöket, 1 MA & 1 MF)


    Soff, BIM 14/8, 33 år (17:e försöket)

  • Sun 18 Jul 2021 13:51

    Det är väldigt förvirrande när man läser också tycker jag för på werlabs så står det att man ska ta östrogentestet 2-5 cykeldagen, medan man kan hitta annan info på nätet om att man testar östrogen och progesteron 1 vecka efter äl. Man undrar ju vad det är som gäller!? 

  • Sun 18 Jul 2021 19:34
    MAKL skrev 2021-07-18 16:14:30 följande:
    Åh nej va tråkigt! Känner igen känslan när man vetat i flera dagar innan bim att mensen är på väg och att man sörjt redan innan men jag tycker det blir ett hårt slag iaf.

    Hoppas att testet ger något resultat och att du kan ta det på rätt dag i cykeln så du har nått att gå på. Går det inte att höra av sig till werlabs för att få mer info om just den rätta dagen. Jag har också hört att man ska ta det testet på äl+7. Men om nu inte det är möjligt för dig, om du har äl på helgen, så kanske dom kan ge dig råd till om du kan ta det innan eller efter helgen? Eller om du måste vänta till nästa cykel? (Vilket jag hoppas att du inte tar dig till utan att plusset kommer det här försöket för er) :)

    Aa inte kul.. :( mm det blir ytterligare ett slag förstås, men känns som att det värsta är över på nåt sätt, för mig iallafall. 


    Tack <3 hoppas.. jag har mailat dom på werlabs, så får se vad dom säger. Är så förvirrande också när det är olika info på olika sidor angående östrogentestet. För det står på werlabs att man ska ta det någon gång mellan cd2-5, men på en annan sida står det att man ska ta det vid samma tillfälle som progesterontestet!? och det känns ju mer logiskt eftersom dom ska ställas mot varandra sen, och då är det ju märkligt om dom tagits vid två olika tillfällen!?... jag tänker att det är 1 vecka efter äl som är den viktiga tiden, balansen mellan hormonerna... men men.. får se vad dom säger.. jobbigt när man inte vet vad man ska lita på. 

  • Sun 18 Jul 2021 19:53

    Tror min kropp har hittat ett alldeles nytt sätt att jävlas. Fick massa mensvärk förut att jag knappt orkade ta mig igenom hundpromenaden, och har legat på soffan större delen av dagen, bett min sambo göra middagen etc.. Jag har varit heelt slut. När jag har sådan typ av värk så brukar jag blöda mycket. Men det konstiga är att det knappt kommit något blod alls!? Har nog aldrig hänt, vad jag minns iallafall. Men jag gissar att min kropp jävlas med mig i ny form, och att mensen bara ska trööööööga sig igång....... : / 

  • Mon 19 Jul 2021 10:10
    MAKL skrev 2021-07-19 07:34:24 följande:
    Man blir inte helt klok på hur kroppen beter sig ibland. Jag fick tex jätte ont i mina bröst några dagar efter äl på första försöket som höll i sig till bim. Då trodde man ju att det va pga en graviditet men icke. Sen dess har jag haft så varje cykel. Det är inget jag upplevt innan vi började försöka. Så ja kroppen kan vara riktigt jobbig mot en ibland och det känns som att den jäklas bara för att den kan typ.

    Hoppas att du mår bättre idag <3

    Verkligen! ><.. till viss del blir man väl extremt uppmärksam och kanske känner saker som funnits där tidigare, men som man helt enkelt inte tänkt på. Men vissa saker känns som att kroppen lägger till bara pga detta... >< riktigt jobbigt!.... 


    Började läsa om folk igår som haft nästan som en vanlig mens fast med mindre blod, som var gravida, och jag började förstås bygga upp lite hopp inom mig. Men det dog rätt fort när det började blöda mer som vanligt. Så bara gå vidare.. igen.. Fan. Skulle göra vad som helst för att få bli gravid. 


    Tack fina makl <3 

  • Mon 19 Jul 2021 23:35
    Dibella skrev 2021-07-19 10:16:44 följande:
    Så fort man är medveten om sin kropp är det som att den tenderar att hitta på nya sätt att gör allt på, ägglossa tidigt eller sent, ingen eller massor av mens. Innan har man kanske inte lagt någon tanke på det Drömmer men hoppas verkligen smärtan ger med sig Hjärta Hoppas du får ÄL smidigt så du kan ta progtestet vid rätt dag ändå, såg att du skulle få det lite dumt till i månaden.
    Aa så störande! ><...  ja nu är det bättre tack Hjärta aaa får hoppas den gör det, så knepigt när det inte går att göra testen på helgerna.. även om jag förstår att folk behöver ju vara lediga ibland också :P men är så segt när man isåfall får vänta en månad till.. äh, får se hur det blir... 
  • Mon 19 Jul 2021 23:47
    MAKL skrev 2021-07-19 10:27:37 följande:
    Förstår hoppet tändes där ett tag för dig. Jag känner med dig och förstår precis vad du menar med att man skulle ge vad som helst. Känner likadant som dig samtidigt som jag skulle unna dig det mer än mig som kämpat så pass länge <3 Men snart bara måste det vara våran tur, för alla här inne som är så starka och kämpar månad efter månad!

    Det är så oerhört fint av dig att säga att du skulle unna mig det mer när jag kämpat så pass länge <3 jag unnar dig det precis lika mycket <3 och alla andra här inne också, som kämpar som du säger, månad efter månad. Det är tur vi har varandra här som faktiskt är de enda som förstår vad detta handlar om. 


    Har haft en sån svacka denna gången. Har gråtit mycket ikväll och känt mig både arg och ledsen över situationen. Ja det måste verkligen vara vår tur snart. Det förtjänar vi. 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet