• Mon 16 Jan 2023 09:32
    365120 visningar
    3955 svar
    3955
    365120

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag svarar er båda nu :)

    Härligt att ni haft det bra Under helgen iaf.

    Kul med din graf melsson, prova ff om du vill också då får du mer utvisat när äl var osv. 
    Nu har Vickan redan frågat ang din cykel så säger Ingenting mer där, haha

    Okej, ja men då gör jag som ni säger, tar 3 tabletter om dagen och med start onsdag. Så får man se sen hur det blir.

    Jag har börjat få lite lite sekret nu, så bara vänta in denna veckan nu. Denna eviga längtan.

    Skönt för dig Vickan som ligger lite före mig, haha 😛 

    Och tack för omtanken, det är ?nya? jobbet som stressar mig, inget jag egentligen vill jobba med men är där för att jag i princip måste. Ibland är livet inte lätt! 

  • Mon 16 Jan 2023 16:37
    Melsson skrev 2023-01-16 15:48:40 följande:

    @Vickan Åh så spännande att du köpt hem bisolvon, men sambon gör helt rätt som struntar i det tänker jag :D Är han nervös över att lämna provet? Min sambo tyckte det var lite jobbigt och fick lite ångest att det inte "kom" så mkt osv...Men lite rätt åt dom hehe, en annan får åka och slänga upp benen i vädret för främmande människor lite när som så lite kan dom allt ha ;) Håller tummarna att allt ser bra ut på hans prov <3

    Min cykel brukar vara 28-29 dagar lång, så får se lite hur tempen ser ut nästkommande två dagar. Har dock inga direkta symptom på att det skulle vara något där inne :P 

    Ja det verkar ju väldigt bra med progestornprov att det är standard på den kliniken du är på nu, för det känns ju som en jätteviktig del, utan progestoron kommer ägget aldrig fästa ju.... Kanske borde skriva till dom och be om ett sånt prov, det kan dom gott ge en med tanke på att dom bara tyckte vi skulle vänta massa månader.. 

    Ja ni får garanterat tre nya försök, annars vore det ju jättegalet!!

    @MalinJ Laddade precis hem FF nu när du skrev det, ska testa den lite med se vad man tycker bäst om :) Ska bli kul nästa månad när man tempar från CD1 :)

    SÅ spänd på se hur bisolvonet funkar för er :D 

    Vad är det för nytt jobb du börjar på?:)


    Man ska aldrig utesluta något förens man verkligen vet 😉

    Ja det blir spännande med bisolvonet, 3 tabletter om dagen när man inte ens är sjuk, rätt sjukt ändå. Haha 
    Får se hur det går för oss, blir bara jag också som tar det.

    Ökat på och tar 3 tabletter av Q10 nu också. Hoppas även det hjälper ägget.

    Men vad roligt! Ja vi får se vad du tycker om den men tror du säkert kommer gilla den. Diffar tiden för mycket så ändra bara och likaså med tempen också.

    Jag studerar ju men bara på halvtid så är med på kommunens bemanning så jobbar vid behov där inom vården. Varit på dagversksamhet först vilket jag trivs på men då det sällan behövs extra där så frågade dom om jag vill prova hemtjänsten och ja, jag trivs inte med det tyvärr :( 
  • Tue 17 Jan 2023 12:37

    Mellson Men attans då! Haha bra att du känner så.
    Kul att vi provar det ihop, så himla spännande.

    Vickan Jag började faktiskt i morse, och ska bli spännande nu. Tänker att en dag hit lr dit mer lr mindre skadar kanske inte. 


    Men för övrigt så redan igår kväll började jag känna av äl smärtor i magen och det hör inte till vanligheterna kan jag säga, inte såhär tidigt. Är bara på äl+9 idag. 


    Och idag har jag haft ont hela dagen, nästan så jag tror mensen ska komma ibland.
    Och inte nog med det så testdag 2 och redan HÖG på min monitor. Så jag är fan orolig att min äl kommer komma tidigare denna gång, det har heller aldrig hänt mig. Har iof förr alltid bara gått på älsmärta och sekret men iaf!

    Mitt sekret i morse var vattnigt dessutom. 


    Tempen börjar gå uppåt, 26.3 idag 

  • Wed 18 Jan 2023 16:38

    Melsson Här är det lugnt, har fortfarande lite älsmärtor men mindre än igår. Tempen ligger lågt fortfarande också. Sekret har jag inte kollat något men torr i trosan iaf. 


    Så vet inte vad det var igår, om det var samband med den starka smärtan man hade? Nåja, får se! Borde nästan få äl på lördag nu, andra dagen idag med HÖG på monitorn och den visar Max 5 dagar med hög innan det blir maximal. 


    Så skönt att jag är ledig lördag och söndag haha 

  • Thu 19 Jan 2023 14:19
    Vickan31 skrev 2023-01-19 13:57:35 följande:

    Mirabilis89: Smart att ta testet på helgen tycker jag, oavsett utfall är det ju skönt att få vara hemma då och kanske resten av dagen. Men fy fasen för att behöva vänta så länge på att få ta det där testet! Haha, ja vad spännande att bli sövd, det har jag aldrig testat :D Ja men precis, det måste ju vara väldigt lovande att ni i alla fall vet att ni kan bli gravida, så hoppas vi såklart att det går hela vägen nästa gång <3 Och det rosa på pappret, visst skulle det kunna vara en nidblödning, att implantation skedde då? :D 

    Melsson: Ja nog var han allt nervös min sambo, men det gick bra att lämna provet imorse och i samma veva fick han med sig en kallelse till vårt första läkarbesök! Det blir den 6 februari, så då ska läkaren gå igenom alla provresultaten för oss båda samt göra en gynekologisk undersökning för mig. Hoppas på spolning av äggledarna också eftersom min ena är blockerad sedan tidigare, men det vet jag inte om det blir av den 6/2 eller om de bokar en separat tid för det. Spännande och nervöst det här, men det känns skönt att den 6 februari inte är alltför långt borta nu! Tack för att du höll tummarna <3 Angående rosenrot har jag inte så bra koll, men det kanske kan vara bra som du säger att läsa på så att det inte rubbar ens cykel för mycket eller vad man ska säga. 

    MalinJ: Hur går det för dig med bisolvonet, blir det tre tabletter om dagen nu tills ÄL har passerat? Jag började med bisolvon i förrgår, samma dag som dig tror jag, så vi får se om det ger någon effekt. Hur ser det ut med tempen och äl-smärtorna nu för din del? Här kommer min graf, även om den inte säger så mycket än innan ÄL. 


    Jag kör 3 tabletter om dagen men vet inte om det ger effekt? Hahaha
    Tyckte igår att det var krämigt på kvällen men ändå tunt/halkigt.

    Idag har jag inte direkt haft några känningar så vi får se. Dag 3 med Hög så om 2-3 dagar bör maximal vara så vi får se Helt enkelt. Haha

    Mwn vad härligt att besöket gick bra för din sambo och att ni äntligen har fått en tid till nästa. Spännande!

    Jag har inte hört någonting och det har gått mer än halva januari, märkligt!

    och Melsson ja men precis, skönt och vara ledig!

    Kan slänga in min graf med för skojsskull. 


  • Thu 19 Jan 2023 18:59
    Vickan31 skrev 2023-01-19 16:51:24 följande:
    MalinJ: Haha, nä jag vet inte heller, tycker hittills att det är ganska likt som tidigare månader men det skadar ju som sagt inte att testa ;) Vad skönt att du inte haft så ont idag i alla fall, då kommer säkert ÄL ungefär som beräknat låter det som på din monitor? Tack, det känns skönt att den biten är bortgjord i alla fall, men nu är det ju resultatet man ska oroa sig för istället! Ja men vad märkligt, men de borde ju skicka en kallelse snart tycker man!
    Mirabilis89 skrev 2023-01-19 14:50:41 följande:
    Ja jag hoppas ju det, rosa på pappret satt i till nu förmiddagen, men ev nidblödning kan ju hålla på 1-3 dagar som jag förstått det som. Nåja, time will tell! 

    Sambon sa nu när vi var där för återföringen att ?nu testar du väl inte innan testdagen den här gången!? .
    Nejnej, absolut inte?. Oskyldig
    Mirabilis89: Jag blir i alla fall väldigt hoppfull för din skull här, det låter ju likt en nidblödning tycker jag! Det är ju det där med att bara tiden kan avgöra, det är ju så jobbigt att tiden går jättesnabbt på ett sätt (t.ex. när man tänker på sin ålder och att man inte har blivit gravid än) medan den går sååå sakta under ruvardagarna xD Hahaha, näää det skulle du väl aldrig få för dig att göra? Oskyldig Flört
    Ja precis, tror den kommer komma söndag som det är utsatt. Så det känns bra! Haha

    Exakt så tänker jag med, det skadar inte så jag kör på med tabletterna och så får man se.
    Det lilla tråkiga nu är att jag blivit så sjukt trött och sen både igår och idag så har jag blivit yrslig, svag, svårt och fokusera och lätt illamående. Nästan svimfärdig alltså. Sjukt otäck och hänt på eftermiddag/kväll när jag varit ute och rastat hundarna.

    Vet inte vad det är som spökar hos mig, känner av lite dås även nu. Och är så rädd för att man inte kommer orka med mys nu dessa dagar. 🤣

    Verkligen glad över att det är igång för er nu och förstår att det är nervöst med provsvaren men jag håller tummarna!

    Ja vi får se när min kallelse kommer, haha
  • Fri 20 Jan 2023 06:47
    Melsson skrev 2023-01-19 20:30:18 följande:



    Nu är jag kittad tjejer haha!! 


     


    Ja se där! Heja heja 🤣

    Godmorgon i övrigt tjejer!
    Hos mig händer något väldigt knasigt, från väldigt låg temp till en skjutning som ah, den oroar mig. Jag borde inte ha haft äl eftersom min monitor inte ska kunna missa det, men den sköt iväg med hästlängder idag.

    Dock väldigt halkigt när jag torkade mig idag! och monitorn visar hög fortfarande. 


    Vi får se vad som händer imorgon eller söndag helt enkelt! Men känner att det behövs mysa lite nu 🤣 

    Hur ser det ut för er andra? 


    Slänger med grafen

  • Fri 20 Jan 2023 09:47
    Melsson skrev 2023-01-20 07:32:51 följande:
    Jäklar vad den sköt i höjden ja :P Men du känner dig inte lite sjuk eller förkyld eller så? Tänker det är ju verkligen såna tider...Jag hade en dag förra veckan min temp stack till 38.3 (tog bort den från mätningen sen) men jag var förkyld då så antar jag fick en liten febertopp!!

    För mig är det mensens sista dag..Så jag inväntar ÄL nästa v :D 
    Men eller hur? haha inte lite heller.

    Jag känner mig inte alls sjuk men trött, otroligt trött. Som jag skrev igår så har jag under två dagar blivit svimfärdig, helt yrslig och svag. 
    Vi får se vad som händer, alltid lite spännande detta alltså 🤣

    Åh se där! Ja då är det en lite seg väntan nu då, förhoppningsvis går det snabbt, när brukade du få äl sa du? 🙈
  • Fri 20 Jan 2023 15:42
    Melsson skrev 2023-01-20 15:31:49 följande:

    Åhh segt, då kanske du är lite på G att bli sjuk?? SÅ typiskt...Du får lägga dig tidigt ikväll så du är pigg till imorgon och söndag hehe ;) 


     


    Jag brukar få ÄL typ CD13-15 och är på dag 4 idag, så lite väntan kvar :P 


    Jag har ingen aning, mår bra annars. Idag har jag bara varit lite trött. 

    Okej, ja men lite drygt 10 dagar det går fort 😉 och nu är du laddad med lite nya saker också. 


    Alltså mitt sekret blir jag inte klok på. Varit halkigt idag, så ew har jag fyllt i. Men nu när jag var på toa förut så hade det kommit som en liten klump sekret som dessutom var kletig/trådig. VAD HÄNDER??? 🙈
    Kan sekret förändra sig så snabbt under en och samma dag?
    Jag menar, hur fyller man i detta i ff liksom, haha 


    Sen har jag inte haft nå mer älsmärtor som jag alltid har innan äl. Börjar bli orolig men samtidigt ska inte monitorn kunna missa en ökning heller. 


     

  • Mon 23 Jan 2023 07:17

    Melsson Jag vet inte om det hjälpt faktiskt, så jag vet inte. Men tänker testa även nästa cykel. 


    Min ägglossning kom igår men jag vet inte om det ägglossat helt för min temp steg igår och idag sjönk den, den går upp och ner och inte alls lika stabilt som förra månaden, sen har jag haft mindre älsmärtor än jag brukar ha. 


    Så tror tyvärr denna omgång inte blir något av. Väldigt tråkigt isåfall eftersom jag även boostat med D-vitamin och q10.

    Och fortfarande ingen kallelse, känns så hopplöst allt just Nu.

    Åkte på ryggskott i lördags morse också i samband med äl, och idag är det värre än igår som jag tyckte det började kännas bättre. Men här ligger jag och har smärtor från helvetet, hugger till så fort jag rör en muskel. 


    Meeeen!! Jag hoppas det är bättre med er alla andra, spännande och se vad Vickan tycker om bisolvonet. 


     

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet