• Fri 10 Dec 2021 05:39
    362809 visningar
    3955 svar
    3955
    362809

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Tildasafira skrev 2021-12-09 19:31:35 följande:

    Gud vad fina ni ALLA är som tänker på mig! Har lite för mycket morfin i kroppen för att citera och skriva långtz. Kom precis tillbaka efter operation, det såg värre ut än dom trodde och har pågående blödningar i båda äggstockar som dom inte riktigt får stopp på. De var superförstorade och hade massor med blod i buken. Får fortsätta vara fastande för i värsta fall blir det ännu en operation ikväll då mina blödningar inte verkar vilja stoppas. Håll tummarna för mig att som slipper ta bort mina äggstockar helt 3 gör så ont i både själ och kropp, livrädd att mina chanser att bli mamma förstörs. Och pga. Covid får jag ligga här alldeles ensam


    Blir så ledsen att du behöver gå igenom allt detta :( jag hoppas med allt jag har att du får behålla äggstockarna och att det snart är din tur att bli mamma. Förstår att det känns extra tungt att vara ensam. Kram.
  • Fri 10 Dec 2021 05:42

    Igår fick vi svar att vår ivf-remiss har blivit godkänd :D jag blev så himla glad. Började nojja över att något skulle vara fel och att den inte skulle godkännas alls. Idag ska min sambo försöka ringa till kliniken och se om vi kan boka in ett första möte. Är såklart rädd inför allting, speciellt när vissa här har fått kämpa så mycket och gå igenom väldigt tuffa saker, men samtidigt taggad och känner bara att nu gör jag vad som helst för att få bli mamma.

  • Fri 10 Dec 2021 15:56
    Gulgja skrev 2021-12-10 11:24:19 följande:

    Fantastiska nyheter!!!! Vilken klinik har ni valt?


    Carina82 skrev 2021-12-10 12:13:55 följande:

    Woho! Äntligen! Vilken rolig nyhet så här på fredagen :) Hoppas ni får tid snart!


    Tack fina ni! Vi har valt Sophiahemmet och fick en tid den 25e januari för första mötet :) vi skulle även få samma läkare som vi hade under utredningen.
  • Fri 10 Dec 2021 15:57
    Steeph skrev 2021-12-10 15:41:33 följande:

    Hej bästa ni. Jag har varit lite tyst på ett tag.

    Jag gjorde min andra insättning (FET) den 4e december och plussade igår (ruvardag 5). Det är fortfarande väldigt tidigt, men just nu är jag gravid och jag hoppas så att det ska gå bra efter våra 2 ma.

    Jag har läst en hel del och Vickan, vilka fantastiska nyheter med några blastisar i frysen. Vad härligt att du också hade återföring lördagen den 4e. Då är vi exakt på samma ruvardag idag.

    Soff, jag hoppas det kommer fler återbud så att ni får chansen med ett möte innan jul. Jag förstår att ni bara vill komma vidare i processen <3

    Tildasafira, herregud vilken mardröm. Vad jag hoppas att du kryar på dig nu och att du snart mår bättre. Håller alla tummar för dig <3

    Gulgja, vad glad jag blir att läsa att ni fick några blastisar efter först ett par mörka nyheter, så så härligt och så glad för er.

    Nu kan jag knappt citera fler.

    Men jag önskar er alla så mycket kärlek, tur och lycka. Ni är fantastiska!

    För min del blir det en dag i taget.


    Åh wow stort grattis till dig!
  • Mon 13 Dec 2021 07:40
    Frida123123 skrev 2021-12-11 20:57:44 följande:

    Uppdatering från mig: imorse plussade jag :). Nu är man alltså helt plötsligt gravid. Hoppas det håller i sig nu med tanke på mina två missed abortion. Men just ska jag njuta av de positiva nyheterna.


    Stort grattis. Hoppas att allting går bra.
  • Mon 13 Dec 2021 07:44
    Tildasafira skrev 2021-12-11 08:37:53 följande:

    Hej underbaringar<3

    Först och främst, Grattis Steph, vad underbart med ett plus! Ger hopp! Och vad kul RH93 att din remiss äntligen är godkänd! Och Soff, så himla typsik timeing med sena återbudet, håller tummarna att det kommer ett till snart!

    Och såklart tack för alla fina meddelanden, jag har läst allt även om jag inte orkat svara. Men känt mig mindre ensam med er här!

    Jag ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Mina blodvärden går upp och ner och de verkar fortfarande vara i valet och kvalet om de ska kika in i magen en andra gång för att få stopp på dessa blödningar i buken som inte verkar vilja ge sig.. min IVF-läkare är i ständig kontakt med mig, hon är så orolig och har dåligt samvete<3

    Och så kom även ytterligare ett hyffsat dåligt besked.. av 23 ägg så var 18 av toppkvalitet men bara fyra befruktades, tydligen pga. Att spermierna inte är på topp ändå.. jag blev såklart ganska besviken först, och kommer tyvärr vara livrädd för att ge mig på denna resa igen efter detta skräckscenario. Det som var positivt var att de fyra som befruktats var av toppkvalitet enligt embryologen och dom frös in en dag 2 för att inte satsa allt, de tre andra odlas vidare till dag fem och jag önskar med hela mitt hjärta att dom klarar sig. Orkar verkligen inte psykiskt med mer just nu..


    Håller tummarna och hoppas så att du snart får må bättre och kan åka hem utan fler operationer. Va fint av din läkare att hålla kontakten ändå.

    Förstår att det blev en besvikelse över resultatet och en självklar rädsla för att behöva genomgå det igen, men 4 embryon av toppkvalitet låter ändå lovande. Många kramar till dig.
  • Mon 13 Dec 2021 10:42
    Tildasafira skrev 2021-12-13 09:09:41 följande:

    Tack fina, äntligen är jag hemma och mår ok! Det har verkligen varit ensamma dagar, men jag vågade tillslut ringa mamma och berätta allt från början(hon har inte vetat något) och det känns faktiskt skönt. Hur mår du? <3Är äntligen på hemmaplan, så himla skönt. Förutom feberfrossa och illamående från allt morfin så mår jag ändå ok. Sambon hade fixat iordning så fint och köpt duschpall och fyllt hela kylen med mina favoriter <3

    Ja, jag vet, känner mig oförskämd när jag känner en besvikelse över resultatet, vet ju att det finns dom som inte får något. Vi har ju fryst ned ett redan dag 2 för att vara på säkra sidan, så återföring blir det ju iallafall! Men som Carina sa så blev ju detta ett trauma för oss och det kommer nog ta tid innan jag vågar mig på behandlingen igen om detta inte går bra? <3


    Verkligen förståeligt att du känner som du gör. Inget du ska skämmas för på något sätt. Va skönt att du fått komma hem nu och att din sambo tar hand om dig. Kram.
  • Mon 13 Dec 2021 12:59
    Soff skrev 2021-12-13 11:10:10 följande:

    Goda nyheter här! <3<3 

    Dom ringde igen från reproduktionsmedicin i Huddinge! Vi har fått ett nybesök på tisdag nästa vecka! Är såå lättad att vi får komma dit innan detta året är slut, och äntligen få komma igång med processen <3 Känns så himla bra. Man har gått runt i ovisshet så himla länge, när man ska få komma framåt, och äntligen har vi ett konkret datum! 


    Soff va glad jag blir för din skull <3 Det gör verkligen sån skillnad när man bara vet att nu kommer man att få konkret hjälp.
  • Fri 17 Dec 2021 12:43
    Vickan31 skrev 2021-12-17 09:57:04 följande:

    Då fick jag offentligt negativa test idag och har mens, så detta mitt första IVF-försök är över :( Kliniken ringde upp nyss, de beklagade (får alltid så himla varmt och fint bemötande vilket jag uppskattar) och sa att då slutar jag med medicinen Lutinus nu och hör av mig i januari när nästa mens kommer. Man gör ingen återföring denna cykel utan kroppen behöver vila från behandling och därför väntar man alltid till nästa cykel. Vi får dock försöka själva denna ägglossning om vi vill. Hon tyckte ändå att det var "bra tajming" att de har ju ändå julstängt tom 10/1 så det hade ändå blivit en paus och inte gått att starta ny behandling just nu pga jul och nyår. Kommer inte ihåg om hon sa något mer, men något sånt. Har egentligen redan gråtit i 2-3 dagar över det här, så känner mig mest tom idag. Just det här med ännu en jul där jag sitter utan barn, utan graviditet, och behöver se alla andras gravidmagar och söta bebisar och glada barn - det gör ont, det kan jag inte sticka under stol med. Men jag hoppas ändå att jul och nyår kan ge lite annat att tänka på också (får kanske ta en liten paus från Instagram och Facebook där det är så mycket bebis- och barnbilder jämt men inte minst i december) och sen i början av januari ska vi flytta så det kan också bli bra att fokusera på. 

    Hoppas så mycket att det kan trilla in något mer positivt besked i denna grupp och att 2022 blir vårt år hörrni 


    Fina Vickan, beklagar så att det inte gick för dig den här gången :( förstår verkligen din känsla kring julen.. det blir en extra påminnelse om hur ens situation ser ut. Hoppas också för dig och oss alla att jul/nyår kan ge en ny energi till att fortsätta kämpa och att 2022 blir vårt år <3 och så kul att flytta!

    många kramar till dig. Ta hand om dig!
  • Sun 19 Dec 2021 10:42
    Mirabilis89 skrev 2021-12-18 08:12:26 följande:

    Och här har jag själv åkt på covid efter att min sambo var sjuk i det förra veckan. Ironiskt nog tog jag tredje vaccinsprutan i går, så det har väl triggat allt extra mycket kan jag tänka mig.

    Blev ju inte perfekt ligga på ÄL förra veckan eftersom han var sjuk, men med stundande uppstart för utredning den 10:e känns det hyfsat lugnt ändå. : ) och nästa fertila fönster är strax efter nyår, så att jag är sjuk nu påverkar ju inte ligga-möjligheterna då hehe.


    Va tråkigt att ni blivit sjuka, alltid lite stressigt när något "förstör" vid äl, men så skönt att ni snart får komma igång med utredningen och det känns okej. Tyckte det va en lättnad att få veta hur allting såg ut och sen kunna gå vidare från det :)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet