• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Mirabilis Vad tråkigt att det inte gick vägen denna gången heller :( 

    Förstår alla dina tankar och funderingar, men ja som du säger. Prata med läkaren och bolla idéer och se vad hen tycker.
    Du verkar påläst bra och var någorlunda koll så kör. 


    Och det där med vänta in din födelsedag och resa, ja jag förstår det. Ibland kan en vila vara bra också men åter igen, prata över allt med din läkare :) 

  • MalinJ

    Jag försöker röra mig så gott jag kan och allt det där men det hugger för minsta lilla verkligen.
    Går ut med hundarna också själv trots att det gör ont när dom drar till osv, haha

    Ja nej en pissdag verkligen.

    Jag tror att ev ägglossningen sker idag eftersom den sjönk lite idag ändå mot igår då den steg. Men den har verkligen gått upp och ner denna gången och sekretet var varit svårt och tyda och jag har inte kunnat kolla mer än det som syns på trosan sen ryggen paja, och där var det knappt kommit så jag vet inte.

    Kommer prova bisolvon nästa omgång också men sen kanske jag låter det vara.

    Kör inga stickor utan har min monitor, okej det är stickor också såklart men som man stoppar in i den och så läser den av östrogen och sen LH ökningen. Så igår var det ökning på LH och idag har den känt av LH så det borde vara klart nu typ, lr ja idag. 


    Får se om tempen stiger imorgon, det borde den Och sen ligga högt. Vi får se dom kommande 3 dagarna. 


  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-24 07:40:11 följande:
    @Vickan Åhh vad segt att det känns som kroppen krånglar, det där med att inte veta om man haft ÄL eller ej är ju sååå segt. Jag tänkte bara inflika att jag hade ju exakt så förra månaden att jag nästan var bombsäker på att ÄL uteblivit, men sen såg dom ju på fert. kliniken att det var ett ägg som lossat..Ibland tror jag man analyserar kroppen för mkt! Men tråkigt att du inte märkte någon skillnad med bisolvon :P

    När får ni svar på sambons spermaprov?:)

    @MalinJ Alltså HUR typiskt med ryggskott precis när du har ÄL. Suck. Ibland undrar man ju om universum jävlas med en :P Guldstjärna till er dock som fick till det ändå!! Hur såg tempen ut idag då? Sköt den i höjden? :)

    @Mirabilis Förlåt om jag frågar och du behöver inte dela med dig om du inte vill - men hittade dom något på era undersökningar som påverkade chansen till barn eller är ni bara oförklarligt barnlösa trots att allt ser bra ut?

    Haha eller hur? Samma dag som jag fick positivt ältest dessutom men att vi lyckades är fan helt otroligt. 

    Min temp steg 0.3 idag och det är väl mellan 0.3-0.5 den stiger efter äl skett så kanske var det igår som beräknat men att smärtorna bara är lindrigare denna gång. 


    Langar grafen också :) 

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2023-01-24 14:30:57 följande:
    P.S. Det starkaste testet jag hade var på CD13 men det stämmer ju inte, varken för en ägglossning på CD13 eller CD16 Tungan ute Tyckte jag hade lite lite ÄL-smärta på CD16  så jag kanske får "bestämma" att det var då, haha! 

    Du kan inte prova och räkna om dom två dagar du tagit bort? Och hur var ditt sekret dom andra dagarna?

    Hur var testet där på dag 16? 


    Tack, jag är faktiskt mycket bättre i ryggen idag och det är nog för att vi låtit bli och mysa 🤣 inte helt bra men bättre.

    Ja precis, vi får se hur tempen beter sig. Det skiljer sig verkligen från förra månadens temp så det är också lite kul. Sen om jag haft äl nu så kommer dom nog sätta min linje betydligt lägre än förra månaden också tror jag eftersom jag haft lägre temp denna gången. Den var verkligen varit konstig haha 

  • MalinJ

    Godmorgon,

    Här hinner jag köra en dagens uppdatering också ser jag. Börjar komma tillbaka till det dagliga och skriva på morgonen.

    Sovit sjukt dåligt i natt pga kattungen som härjat och sen min ena hund som har separationsångest som från ingenstans slagit hårt och hon är helt manisk med att hon ska vara på mig typ. Det vill säga vill upp i sängen osv osv.


    Meeeen, tempen har inte sjunkit trots att jag sovit dåligt och var upp ett tag innan tempningen utan den ligger kvar på samma som igår så antagligen hade den varit lite högre om inte varit för en dålig natt. 


    Jag har svettats enormt mycket i natt också vilket började redan igår kväll när jag gick och la mig, det var så varmt! Puuh!

    Något jag glömde nämna igår var dock att jag hade som jag brukar ha dagen efter äl väldigt tjockt och vitt sekret så jag tror det blivit av som vanligt men att jag inte riktigt lönt av den som jag brukar. 


    Och jag kom och tänka på en sak då, sist jag blev gravid så kände jag inte av äl heller, därför jag inte misstänkte att jag var gravid förens jag testade på samma dag som mensen förväntade sig. 


    Så nu hoppas jag nästan att det sker ett mirakel igen, dock har jag haft lite känningar runt livmodern under Morgonen. 


  • MalinJ

    Ja faktiskt, håller med melsson i det  hon skriver. Därför jag tänkte att du ska prova räkna om tempen.
    Dålig sömn gör att tempen sjunker tror jag eller har jag fått det om bakhuvudet? med alkohol är jag osäker på, borde nästan bli ökning där va? 


    Ja en temp kan verkligen variera och det är väl det som är lite roligt och följa. Och speciellt för mig som bara tempa en kort tid nu. Fått en halv och en hel cykel samt denna nu då. 


    Men Vickan, jag var tydligen missat att spermaprovet såg bra ut, vad skönt det.
    Då får vi vänta in erat besök nu snart :) 

  • MalinJ

    Okej då är jag med, jag sin löser slarvigt märker jag 🙈
    Men då får vi se hur det går dagarna för dig, du ligger lite före igen.

    Din graf ser fin ut annars, den fortsätter uppåt 😃

    Ja jag får se imorgon vad tempen säger och vad ff räknar ut men det känns som att det blir rätt, positivt äl på cd 14 som det brukar och sen lossningen cd 15.

    Men alltså herregud vad jag haft smärtor i magen idag, det kommer och går och oftast i samband när jag hållit igång med saker eller ätit. Det är ju märkligt, man ska ju inte känna något än liksom. Hahaha 

    Men jag känner det som älsmärtor blandat med mensvärk, en sväng här på dagen så trodde jag att mensen skulle komma igen. Så jag inbillade mig inte i morse med andra ord. Men så märkligt verkligen. 


    Nu kommer dessa jobbiga dagar då, men också spännande! Jag har faktiskt inte beställt hem några tester denna gång och kommer nog inte göra det förens det ev kan vara värt och testa. 


    Och du Vickan självklart finns vi här och lyssnar och bollar med allt. Jag ör också tacksam för att ni gör detsamma med en Själv. 


    Vem av er bodde i Örebro? Jag har min mamma och två av mina systrar där så hade varit kul och kanske ses längre framåt. 

  • MalinJ

    Melsson Ja det är sjukt segt och känna av värken i magen, ja det var kring tjejmagen så att säga. 


    Idag har jag inte känt någonting så det är skönt.
    Ja risken finns att man gör det, analyserar och känner efter men igår kan jag lova att värken fanns där, trodde som sagt att antingen så har jag inte ägglossat och den försöker igen eller så kommer mensen plötsligt på nytt. 


    Vad skönt att du kommit in i fertila fönstret då får vi se när det smäller till för dig.
    Skönt också att du är peppad! Det kanske bådar gott!

    Trist för munsår dock, köp sånt där plåster vissa kan ha, om det är sånt sorts munsår. 


    Skulle du prova bisolvob cokså nu? 


    Vickan Okej ja men då ligger vi väldigt lika då igen som sagt. Haha
    Ja väntan här mellan är seg och lång men tur vi har varandra och vänta ut med hahahaha

    Ja alltså, värken var inte jobbig men den var där liksom. Gick inte och missa eller att man skulle ha inbillat sig dig som jag först trodde där på tidig morgon. 


    Men idag har det inte varit någonting så det är skönt.

    Yes min temp steg rejält idag. Aldrig haft så hög som idag, haft 36.80 men tror det är en gång tidigare. Förra månaden låg jag som mest mellan 36.50-36.70.

    Så min c linje blev ju ashög denna gång, blir ju spännande. För det är ju där i kring jag brukar ligga.

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-26 14:28:23 följande:

    @Vickan Då är vi två - jag glömde ju fråga om typ ALLT på vårt besök för jag var så nervös haha :P. Kanske kan skicka med en frågelista till dig haha ;) Förstår inte varför man blir helt ställd men känns så seriöst när man sitter i det där lilla rummet :P Sen var vår läkare så himla stel med, hoppas ni får en som är lätt att prata med!

    @MalinJ Glömde helt svara på din fråga om Örebro, och jaa jag bor utanför Örebro! Så hojta till om du är här så får vi ta ett glas vin :P Var bor du Malin? Och var bor du Vickan??Visst var det norrut?? 

    Hmm jaa konstigt med sån smärta,,,men borde ju hänga ihop med ÄL? Vet att vissa får jätteont i samband med ägglossning. Men kanske är positivt det kanske är en riktigt kraftig ägglossning med ett stort fint ägg :D Tänker att tempen är så hög med är ju ett jättebra tecken????!!!

    Började med bisolvon igår :D Ska bli kul att se om man märker någon skillnad, men blir nog bara morgon och kväll - känns lite konstigt ta med till jobbet när man inte är sjuk haha (jag köpte ju sån flytande och inte tabletter). 

    Jag smörjde på lite munsårskräm och nu känns det redan som det lägger sig så hoppas hoppas :D 


    Haha ingen fara alls, okej ja men då mindes jag rätt.
    Vad kul, ja det får vi göra.

    Min familj bor inne i Örebro så det är skönt. Bodde där under 3 år också med mitt ex men vi flyttade sen tillbaka till Falun där vi bott innan då.
    Är uppväxt där, i Falun alltså. 


    Men nu bor jag strax utanför Göteborg med min nya kille. Stortrivs och så glad för att jag gjorde denna flytt. 


    Ojdå, var inte meningen och gå helt avsides.

    Ja vem vet, kanske är det positivt men konstigt och ha sådan värk 2 dagar efter ägget släppt. Men vad vet man, jag kände ju av det förra månaden också. Man kanske ska ta det med barnmorskan/läkaren sen som Vickan sa.

    Ja vi får se, hade tjock vit krämig flytning i förrgår som jag kan ha dagen efter lossningen och igår var det typ inget. Men idag har jag fått det igen.

    Visst var det här inne jag nämnde det att sist jag blev gravid så kände jag inte av min ägglossning, och denna gången kände jag inte direkt av den heller. Bara lite lite.
    Och vem vet, den höga tempen kanske också är ett gott tecken!


    Så jag hoppas denna gången är bättre, hoppas jag fått mig mitt guldägg denna gång. Jag verkligen hoppas!

    Har dock inte ätit Q10 senaste dagarna för den är slut och är slut på apoteket också. Så jävla typiskt! Det ska ju förbättra äggkvaliten.

    Åh spännande, du får säga om du märker någon skillnad. Tror absolut morgon och kväll duger. Jag missade lunchen ibland själv så 🙈🤣
    Gud så spännande detta är, tycker det är skitkul denna gången, konstigt haha

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-27 12:51:09 följande:

    Ahh kul då är du här ibland ändå ju :D Kul med Gbg, lite bättre än Örebro skulle jag säga hehe ;) Hur länge har du och din sambo varit tillsammans?

    Jaa jag tror du sa det? Hoppas det är så denna gång med!! Håller alla tummar jag kan :D Skriv upp alla frågor du med så du inte glömmer dom att fråga om såna grejer - men hur var det, ni hade fortfarande inte fått någon tid va? 

    Själv går jag och väntar på ÄL-symptom, tyckte jag hade ÄL-flytningar en morgon men sen försvann dom :P Är på CD 11 idag så lite tidigt ändå kanske :) Blir galen på min temp också haha. Ska börja testa med stickor nu och se när jag får stegring!


    Langa din graf 😉
    Du ska se att det kommer igång, Minns inte när du brukar få
    äl? 

    Ja det är en betydligt större stad än lilla Falun men också givetvis större än Örebro! Haha
    Mwn jag trivdes i Örebro också. 


    Ca 1.5år så är ändå tacksam för att han är okej med barndelen såhär tidigt, men jag känner mig stressad över min ålder också. men han och jag är bra, så det känns väldigt bra. Känns rätt.

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet