• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2022-11-10 09:16:09 följande:
    Haha, jag älskar ändå att ni "råkade" ligga ;) Jag fattar såklart, för man nojar ju för en massa saker sedan det visade sig ta sån himla tid att bli gravid, men jag tror inte att du behöver vara orolig. Och så håller jag tummarna för att ni får till det ikväll också :) 

    Ja det har du ju rätt i, jag ska försöka tänka lite mer positivt! Barnmorskan sa till och med att om man bara har en äggledare som funkar så kan kroppen kompensera för det genom att släppa ägget oftare via den fungerande äggledaren. Jag kommer inte ihåg exakt hur hon uttryckte det, men det lät som att kroppen kan vara väldigt smart och rätt så fantastisk ibland :) 

    Ja det känns som att man får lite nytt hopp om man får hjälp, så det låter bra att ni också kan ta ett steg framåt efter jul :) Förlåt mitt dåliga minne, men hade ni påbörjat en fertilitetsutredning eller är det det ni ska göra efter jul om ni inte plussat då? Ja när jag och mitt ex gjorde vår utredning såg alla mina och hans prover bra ut (äggreserv, sköldkörtel etc.), det enda hindret var ju att under spolningen såg de att min ena äggledare var blockerad men de sa att trots det borde vi kunna bli gravida på egen hand. De ville ändå rekommendera IVF då vi försökt över ett år då, och när vi gjorde IVF:en och mitt ex skulle lämna spermier den gången såg spermierna inte alls lika bra ut som under utredningen, så de var tvungna att göra icsi (dvs mikroinjektion vilket man gör om det är några problem med spermierna, antingen lågt antal eller nedsatt rörlighet). 
     Detta ständiga nojjande hehe. 

    Åh vad skönt hon sa det, jag tänker också som hon att kroppen är ju smart, och det ligger ju i oss biologiskt att vi ska skaffa barn, så tänker din kropp alldeles säkert kompenserar!!!!

    Vi har gjort utredning och kört på letrozol, ovitrelle och progestoron..Min man har även lite sämre rörlighet så han har fått lite förtunnande med, så nästa steg är IVF.. Vad skönt att ni också snart får hjälp, men din nya sambo har inte lämnat spermaprov än? 
  • Melsson
    Vickan31 skrev 2022-11-11 08:52:31 följande:
    Haha ja, men ni kanske fick till det igår och då inte under vatten? ;) 

    Ja det är häftigt ibland hur kroppen kan vara så intelligent, så jag hoppas att just min kropp faktiskt är det också, haha.

    Förlåt för okunskap och många frågor, men vad visade utredningen som gjorde att de satte in de tre sakerna? Lågt progesteron / östrogendominans? Hade varit intressant att veta om rörligheten har förbättrats någonting nu :) Jag hade som sagt en positiv upplevelse av den IVF jag gjorde, så jag hoppas att det går så smidigt som möjligt för er om ni behöver göra IVF, men självklart hoppas vi ju att ni plussar innan det Hjärta

    Nä precis han har aldrig lämnat något prov, så när mensen kommer på måndag ska jag ringa och boka in tider både för mina prover och för hans spermaprov tolkade jag det som. De skrev att de ville göra proverna innan februari då vi eventuellt ska få vårt första läkarbesök.

    P.S. Fick ett negativt testa tidigt idag. Vet inte varför jag testade egentligen eftersom jag nu känner att jag förstört mitt humör för hela helgen. Beräknad mens söndag eller måndag.
    Ja vi fick till det dagen efter ovan land som tur var haha :P 

    Det är den säkert! Har du kört några tillskott eller liknande? (typ inositol eller extra vitaminer eller så) 

    Jag har PCO så därför fått det för att äggen ska växa och för att ägget ska släppa :) Progestoron för att jag hade lite "tunn" livmoderslemhinna, dvs inte treskiktad. 

    Men GUD vad spännande, då kommer ni kanske hinna få provsvaren innan jul ju om ni får remiss direkt för proven :D 

    Men åhhhh, man blir ju lika besviken varje gång. Jag har faktiskt lovat mig själv att aldrig mer ta ett gravtest om inte min mens är försenad haha. För när man ser det där negativa testet så blir man ju så jäkla ledsen :(
  • Melsson
    Vickan31 skrev 2022-11-14 14:02:02 följande:

    Liten uppdatering: jag pratade med gynmottagningen nu och jag ska få lämna prover för den fertilitetsutredning som väntar oss nästa år, så det känns ändå som ett steg på vägen att jag ska få lämna ett första blodprov redan imorgon! Efter det kommer vi att boka in ett blodprov för CD 21-23 ungefär, och efter det tror jag att min sambo ska få göra blod- och spermaprov innan ett första läkarbesök i februari. Spännande och nervöst vad proverna ska visa sedan.


    Åhhhhh vad skönt att det gick så snabbt. Tråkigt med Mens men ändå skönt att du får komma och lämna prover (och din sambo). Spännande och se om det är n ågon skillnad på proverna nu jämfört med förut!!
  • Melsson

    Jag håller med er båda, sex-stressen är ju lite seg om man säger så? Jag försöker tänka lite som Vickan och inte heller prata om ägglossning osv, och sen inte vänta till sängdags för då är man ju så jäkla trött alltså. Är morgonsex något för er? Jag kan tycka det är jäkligt smidigt! bara mysa och kramas när man vaknar och sen ta det vidare?. 


    ps: grattis till ägglossningen, krävs ju egentligen bara ett bra försök för att det ska lyckas ju! 


    jag är inne i ?BIM? väntan och överanalyser allt som vanligt även om det är på tok för tidigt att ens känns något 😂

  • Melsson
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-16 15:24:10 följande:
    Jaa är riktigt segt. Nä ska som sagt försöka nästa cykel att inte nämna något så får vi se. Har försökt på morgonen men då är han också trött och vill upp och käka frukost på typ en gång, svår typ 😅 kanske får va något mitt på dagen Hahah. Kan va tröttheten som spelar in mycket på kvällarna men har inte tänkt så mycket mer på det.

    Försöker också tänka att en gång på ägglossningsdagen ska räcka, hann med ett försök under östrogenökningen också så hoppas verkligen. 

    Känner igen dedär med att överanalysera allt. Är 4 dagar sen jag hade äl så borde verkligen inte känna något såhär tidigt men ser varje liten grej som symtom på graviditet. Vart i cykeln är du? 
    Ja alltså det här med sex på "beställning" är ju så jäkla mkt svårare än vad man tror... Man tänker liksom att det ska vara den lätta biten men nej då :P Speciellt om man varit ihop ett tag är man ju inte direkt as-sugen att ligga varje dag i typ en vecka haha! 

    Ja man tokanalyserar ju varje vecka:P Jag har mens på tisdag nästa v så typ 6 dagar kvar, men jag känner verkligen ingenting :( 
  • Melsson

    När man försöker skaffa barn så känns varje månad som en eeeeeeeeeeevighet...Vet att det var när det passerade 8 månader för oss som man började känna att hmmm...vänta lite, detta kanske kommer ta tid...Ett tips är att gå och kolla upp dig privat om du känner dig lite orolig, kostar runt 1300-1500 och man kan då kolla hur mkt ägg man har, hur slemhinnan ser ut osv!

    Håller med Vickan, tycker det känns så jobbigt nu inför jul att bara "Nähä, då var jag inte gravid denna julen heller :( Sen är det ju som du säger, några månader hit eller dit spelar ju faktiskt ingen roll...Jag börjar mentalt förbereda mig på IVF nu, vi kör ju sista försöken med letrozol nu och sen är det nästa steg....Inte pepp idag alls sorry tjejer!!!!!!!!

  • Melsson
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-20 08:56:54 följande:

    @Mellsson jaa absolut det har du helt rätt i! Nää menade inte att du fick mig att få dåligt samvete så, absolut inte. Men ibland tänker man att det kanske bara är en själv som överdriver att det tagit så himla lång tid. Nu blev det lite deppigt här. Försöker verkligen uppskatta och älska min kropp men ibland är det svårt när den inte vill som en själv. 
    Jaa någon gång är det våran tur och håller tummarna för er! 


    Nu har jag 6 dagar kvar till mens och har fortfarande ont i äggstocken och har haft enda sen ägglossningen. Vet inte vad det är som orsakar dehär. Brösten gör också ont men det kan jag få lika väl inför mens också. Evig väntan dehär. Känns som det var längesen jag hade ägglossning😂 


    Man tror ju att man ska bli gravid inom 3 månader så allt efter det känns ju som en jäkla evighet haha! så förstår dig till fullo:) 

    jag har tre dagar kvar så då är vi ganska så synkade! Tror tyvärr inte direkt det tagit sig för har rätt mkt pms symptom (sjukt irriterad, finnar, lite kramper), men hoppet är det sista som lämnar en😅
  • Melsson
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-20 12:14:33 följande:

    Ja men precis! jaa det är vi verkligen. Spännande! Jag tror också det är pms som börjar spöka för mig men som du säger, det där hoppet finns kvar enda till mensen kommer på något vis och tack och lov för det! Det är hoppet man lever på. Även fast det stundtals känns helt hopplöst. 
    Testade mig imorse, en dag innan BIM, och det var tvärblankt tyvärr.........SUCK!
  • Melsson
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-21 19:08:06 följande:
    Åh ett negativt test känns alltid lika hårt att få upptryckt i ansiktet. Men än finns det en chans. Alla producerar ju olika mycket hcg. Fortsätter hålla tummarna för dig! 
    Tyvärr totalblankt imorse med :P Så nu är det bara invänta mensen...Hur går det för dig? Känner du något annorlunda?
  • Melsson
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-23 06:52:42 följande:

    Var så taggad på att få göra test nu på morgonen men min monitor räknar inte ner till mens, förstår inte varför. Den ska räkna ner när det är 3 dagar kvar. räknar den inte ner kan man inte heller ta ett test. Googlat ihjäl mig men hittar ingenstans vad det kan bero på :( får vänta och se ifall den säger något imorgon. Vaknade dock upp till den typiska mensvärken så min känsla säger att det inte har tagit sig denna månad och att mensen kommer dyka upp när som helst. 


    Åhh vad segt. Vad är det för monitor du har? Kan det vara så att din ägglossning var någon dag senare än den brukar och att det var därför? 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet