• Fri 11 Jun 2021 14:19
    362660 visningar
    3955 svar
    3955
    362660

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Memestar skrev 2021-06-11 10:24:57 följande:
    Jag känner exakt likadant. Det värmer och gör mig ont på samma gång att veta att andra är i samma situation och känner liknande känslor. För jag önskar ingen denna smärta, men ändå vill man inte vara ensam om det?

    Håller tummarna <3

    Aa det är blandat det där <3 ... önskar inte heller någon detta, men hade samtidigt känt mig än mer värdelös om jag var helt ensam i detta. Men man önskar att det gick aslätt för alla som önskar detta! 


    <3 <3 

  • Fri 11 Jun 2021 14:27
    Längtartillvår skrev 2021-06-11 12:12:17 följande:
    Så sjukt att det ska ta så lång tid för oss. Jobbigt för dig att din bror och sambo ska ha barn, de kan man ju inte direkt undvika hur länge som helst :( förhoppningsvis så är du gravid tills dess och då är allt lättare. Jag har turen att mina syskon är äldre, så deras yngsta barn är 6 år. Så slipper nya bebisar inom närmsta familjen iaf.

    Verkligen :(( <3 aa usch, jag orkar inte se henne. Dom har redan ett barn men för mig är det inga problem att träffa honom. Ett barn som är 2 år är så långt fram på nåt sätt för mig, och något jag inte riktigt kopplar på samma sätt. Det jag inte klarar är att se folk som är gravida. Och självklart om dom då som sagt skulle få barnet innan jag ens blivit gravid.... hoppas sommaren gör något mirakel <3 


    Ah okey, ja det är ju alltid nåt iallafall <3 men är tillräckligt tungt med annat som kan påminna en.. räcker ju att åka till affären så ser man gravida människor överallt. Det bara kryllar av gravidmagar i sommarklänningar. 

  • Sun 13 Jun 2021 22:33
    Msofie skrev 2021-06-12 15:18:33 följande:

    Förlåt, förstår att detta kan bli triggande för er som väntar på IVF eller att komma vidare i er process av olika anledningar.

    Vi fick veta idag att ingen av de tre embryon vi fick befruktade klarade sig till frysen. Jag är förkrossad. Särskilt utifrån att det verkar som att mina ägg inte kan befruktas utan ICSI, att man placerar en spermie direkt i. Detta innebär dels att det blir mycket mer press på denna rundan, men att vi sannolikt kommer behöva göra om IVF i framtiden med allt vad de innebär för ekonomi, känslor och kropp.

    Är tacksam för de embryot som finns i mig nu, men jag tappade hoppet nu. Det går ju fan aldrig bra så varför skulle det nu. Idag ska jag gråta och äta godis. Tänkte testa imorgon men jag är inte beredd på de känslorna som kommer komma om de är negativt.


    Du behöver verkligen inte be om ursäkt! <3 


    Åh, det gör så ont i mig att läsa detta. Förstår verkligen att du är ledsen och är rädd för vad som komma skall när du ska testa. Nu är inte jag någon expert, men än är inte hoppet ute och det kan mycket väl vara så att embryot trivdes mycket bättre i dig!! <3 <3 <3 Hursomhelst håller verkligen tummarna för dig nu!! KRAM, vi finns här för dig vad som än väntar <3 

  • Sun 13 Jun 2021 22:48

    Har fått mina provsvar nu. Vet ju inte vad det betyder egentligen. Men vad jag förstår så vill man gärna ha lite högre AMH än vad jag har... läste att lägre värden kan betyda att äggen inte hinner mogna, eller att man har en sämre äggreserv. Så blev lite orolig. Men vill inte dra slutsatser förns jag pratat med läkaren. 


    Såhär såg mina provsvar ut:


    AMH: 1.5


    TSH: 2.3 


    Någon som kan säga nåt om detta? 

  • Mon 14 Jun 2021 00:49
    Memestar skrev 2021-06-13 23:17:46 följande:

    AMH 1-2 ska väl räknas som normalt? Hur har VUL sett ut gällande äggblåsor?

    TSH är också normalt. Det ska vara mellan 0,3-4. Men man brukar nog säga helst under 2 för fertiliteten. Jag hade 3,3 och ska tillbaka till läkaren på onsdag. Kanske kommer de vilja ta ett nytt där de kollar även T3 och T4. Det är ju förhållandet mellan dessa tre som ger en tydligare bild av sköldkörtelfunktionen. Jag hade en gång 5,4 och sen togs ett nytt prov som var 1,4. Så det kan ju variera lite och vara tillfälligt förhöjt. Men du räknas ändå som frisk om du har inom referensramen. Råder olika råd mellan olika läkare gällande detta med fertilitet och TSH som jag förstått det så är lite osäker...


    Tack för svar!

    TSH förra gången var 1,61 ser jag i min journal, så lägre än denna gången.

    Ser i det testet jag gjorde nu att det står T4: 15
  • Mon 14 Jun 2021 00:50
    Memestar skrev 2021-06-13 23:17:46 följande:

    AMH 1-2 ska väl räknas som normalt? Hur har VUL sett ut gällande äggblåsor?

    TSH är också normalt. Det ska vara mellan 0,3-4. Men man brukar nog säga helst under 2 för fertiliteten. Jag hade 3,3 och ska tillbaka till läkaren på onsdag. Kanske kommer de vilja ta ett nytt där de kollar även T3 och T4. Det är ju förhållandet mellan dessa tre som ger en tydligare bild av sköldkörtelfunktionen. Jag hade en gång 5,4 och sen togs ett nytt prov som var 1,4. Så det kan ju variera lite och vara tillfälligt förhöjt. Men du räknas ändå som frisk om du har inom referensramen. Råder olika råd mellan olika läkare gällande detta med fertilitet och TSH som jag förstått det så är lite osäker...


    Och ultraljud såg bra ut med äggblåsor!
  • Mon 14 Jun 2021 13:10
    Steeph skrev 2021-06-14 09:41:16 följande:
    Jag skulle säga att tsh är okej men ska gärna ner under 2

    Gällande amh så ska man inte försöka fastna för mycket vid siffror. Amh på 1,5 är ganska normalt. Om ditt ultraljud såg bra ut så tycker jag att det är de man ska fokusera på. Jag har läst massor om amh och afc (äggblåsor man ser på VUL). Jag tror att de flesta ivf kliniker önskar (inget krav) att man ska ha över 1 i amh och det har du ju, så det är toppen!!

    Och vi måste komma ihåg, det räcker med 1 enda guldägg som kan bli en bebis!

    Tack så mycket för svar! <3 Ah okey! Sist jag gjorde ett TSH-test (i maj) så låg det på 1.6, så då var det under 2. Vet inte varför det hamnade över 2 nu. 


    Ah okey! Ja jag hoppas det! Aa men det låter ju bra iallafall <3 


    Jo, så är det ju <3 

  • Mon 14 Jun 2021 23:27
    Janni91 skrev 2021-06-14 13:50:34 följande:

    Jag har också AMH på 1,5. Var nyligen på återbesök och då sa hon att det är något lågt för min ålder (är 30 år), men absolut ingen fara. AMH kan ju även bli högre :) 


    Åh okey! Blir ju lite oroad att det är lite lågt (själv är jag 33).. men hoppas det är lugnt. Får se vad läkaren säger sen. Tack för svar <3
  • Tue 15 Jun 2021 15:26
    Msofie skrev 2021-06-14 21:25:43 följande:

    Ruvardag 7.

    Jag testade med "testa tidigt" test igår och idag. De mest blanka test jag har sett. Jag vet att det egentligen är för tidigt och inte behöver säga något, men har så mycket ångest att jag blir kräkfärdig. När vi fick veta om de andra embryona vände mitt hopp och energi till totala katastrof tankar och ångest. Önskar att vi aldrig hade läst det brevet, varje fall inte innan vi vet hur det går med embryot i magen. Men det är en liten röst i huvudet som säger: ha! Trodde du verkligen det skulle gå.

    Min fästman och jag har kommit överens om att testa imorgon, han vet dock inte att jag har fuskat.


    Åh, jag känner verkligen med dig :((( <3 fy fan vilket kämpande! :(( Jag håller iallafall tummarna för att det bara är för tidigt än så länge!! <3 
  • Tue 15 Jun 2021 15:30
    NatMar005 skrev 2021-06-14 13:56:29 följande:

    "Grattis, jag ser två starka fina hjärtan här!" - det var det första vi fick höra på VUL idag och vi började gråta hejdlöst bägge två.

    Tills hon plötsligt ändrade sig och sa "ojdå, jag misstog visst navelsträngen för hjärta. Det händer ibland. Tyvärr, ni har fått ett MA på det ena fostret och hinnsäcken ser dessutom blodfylld ut vilket ökar risken för missfallsblödning vilket i sin tur kan påverka den andra graviditeten också. Vi får vänta och se samt följa upp med ett nytt ultraljud om en vecka".

    Och där slukade det stora svarta hålet oss en gång till.


    Näe men fy fan!!!!!! :'((( det gör så ont att läsa detta! Är sååå ledsen för din skull. Hoppas nu verkligen att ändå det andra fostret klarar sig!!! :'((( <3 men vilken fruktansvärd upplevelse att hon först säger "grattis, jag ser två starka fina hjärtan" och sen bara ändrar om!!! Det är ju inte klokt! Skickar så många kramar till dig! Fy fan va du får kämpa!! :'(( 


     

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet