• Thu 8 Dec 2022 11:59
    362800 visningar
    3955 svar
    3955
    362800

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2022-12-08 10:51:04 följande:
    Åååh jag förstår verkligen, det låter som att du och jag har lite samma känsla idag och det suger verkligen att vi ska behöva möta den här besvikelsen och sorgen månad efter månad :( OM mensen kommer (det vet vi ju faktiskt inte än) så kommer vi att ha ägglossning ungefär samtidigt nästa cykel också, dagarna kring jul, så även om det är svårt att tänka positivt just nu så är jag ändå övertygad längst in i hjärtat att vi kommer att få våra efterlängtade barn snart Hjärta

    Tack, det värmer med det du skriver. Ja jag har till och med gråtit när jag skrev till sambon förut, har inte velat sagt hur det känns för har velat vänta tills jag vetat mer säkert och han sa det att jag tänker nog för mycket på det, händer det så händer det.

    Men det är inte så lätt, givetvis tänker man på det och hoppas men dom förstår inte alls vad man går igenom och hur det faktiskt påverkar en. Och ibland låter man bara för krävande lr för jobbig när man försöker förklara så nej tycker detta är super jobbigt och speciellt efter mitt förra missfall som slutade i abort.

    Så det känns skönt och få prata av sig här inne och ja extra kul att vi ligger så pass lika. Jag hoppas verkligen vi fortsätter och följer varandra. Vore kul, var i världen du än finns 😃

    Men för övrigt, ingenting händer här. Har någon molande/stickande känsla i magen mest på ena sidan faktiskt.

    Hormonell delux men det är nog tack vare hur man känner sig såklart. Ledsamt. 


    Nej egentligen är det inte över fören mensen kommer men som du hör så är jag väldigt tveklöst till minsta hopp nu.
    Men att tempen fortfarande ligger högt är konstigt, den borde gå ner om min mena ska komma. 

  • Thu 8 Dec 2022 16:17
    Vickan31 skrev 2022-12-08 15:50:07 följande:
    Fy vad jobbigt, jag förstår verkligen känslan och att kastas fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan innan man fått svart på vitt vad som verkligen händer i kroppen. Och om jag får generalisera nu så skulle jag säga att de flesta män omöjligt kan förstå hur det känns för oss kvinnor som är dom som får känna av allting i kroppen, oroa sig för att se blod varje gång vi går på toaletten, hur vi påverkas av hormoner och kanske pms etc. Så det är lätt för en man att säga att vi som kvinnor tänker på det för mycket och att händer det så händer det, men sådana kommentarer visar att de inte förstår, tycker jag. Så du har verkligen rätt i att det är skönt att kunna prata av sig här på familjeliv med kvinnor som man vet går igenom liknande saker. Och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta följas åt, vore ju superroligt om vi dessutom lyckades plussa hyfsat nära i tid! Skrattande

    Vad spännande att se hur tempen ligger imorgon! För din BIM är imorgon va? Kommer du att testa då? 

    Välskrivet som vanligt! Och precis sådär känner och tänker jag också om karlarna. Så därför försöker jag undvika vissa saker för ibland blir det för jobbigt med en disk 🙈

    Ja hormoner ja, usch vad vi kvinnor får vara med om saker faktiskt!

    Vad kul! Ja det ser jag fram emot och som du säger skulle vara riktigt kul om vi skulle lyckas och pluss samtidigt någorlunda. Hade verkligen varit roligt.

    Ja precis, min BIM är imorgon och jag kommer testa igen då.
    Haft stickande känsla i magen till och från hela dagen, ingen mensvärk och dom ljusrosa flygningarna blev lite ljusbruna igen men nu har det varit lugnt igen. Lite molvärk men det känns inte som att mensen är pågång.

    Så jag tog ett vanligt rsfu teststicka förut och fick fram något diffust streck som man knappt ser men man skymtar det. Och då blev jag förvirrad, vad händer med min kropp?? 


    Ja tempen imorgon blir spännande, och likaså testet.
    Om jag inte mot förmodan ändå vaknar med mensvärk och blod.

    Men magen nu känns gravid, så snarlik så jag kände emellanåt sist jag var det. Konstigt nog.. Mer likt blir det eller så är det inbillning, kanske börjar bli galen? 🙈🤣

  • Fri 9 Dec 2022 10:20
    Melsson skrev 2022-12-09 10:10:24 följande:
    @MalinJ Nu blir man ju såååå nyfiken hur det gått för dig när jag läser de senaste svaren från dig, först total besvikelse och nu en ny strimma av hopp! Så spännande hur gick testet imorse??

    Jag vet inte vad jag ska längre faktiskt.
    Tog två test i morse ett babyplan testa tidigt, kanske skymtade jag ett till streck men jag vet inte.
    Nästa test, där såg man ett andra streck om än väldigt lite, jag tyckte mindre än det igår men i andra gruppen så tyckte dom det var tydligare idag. 


    Men en sak återstår, får fortfarande en rosa/brun flytning, nästan lite trådig ibland och ibland små prickar i också.
    Idag fick jag en sån otroligt smärta som drog sig bak mot ländryggen, precis som vid missfall men det har försvunnit lika fort som det dök upp. 


    Ingen mens ännu iaf, börjar fundera på tidigt missfall eller en nidblödning? Eller mens fast jag är gravid? Jag har ingen aning, Min temp ligger kvar på 36.8 också, 3e dagen på rad.


    Hjälp vad tror ni? 

  • Fri 9 Dec 2022 11:20
    Melsson skrev 2022-12-09 10:42:10 följande:
    Åh vad förvirrande....Var det idag det var BIM? Tänker annars om det är några dagar bort är det ju inte konstigt om det visas lite svagt bara? Har du något digitalt hemma du kan ta imorgon? 

    Kan ju vara nidis med? När hade du ÄL? 

    Hade ägglossningen 26-27e nov, den kom ca 2 dagar senare än min vanliga app räknade ut och det vet jag tack vare min CB fertilitets monitor som räknar ut det. 


    Har vanligen 28 dagars cykel så min men kan kom jag på nu blivit framflyttad såklart tills imorgon Eller söndag? Eller hur blir det. Ah 25-26e skulle ägglossningen hamnat på enligt min app.

    Men allt har verkligen varit konstigt sen ägglossningen, kroppen har betett sig som att den är gravid lite grann, men nu. Ja jag vet inte.
    Har också funderat på en nid eller kanske kemisk, för om testerna nu visat svaga svaga streck två dagar i rad så borde det väl inte vara spökstreck, men jag vet inte alls.

    Nu senast så fick jag med små små små liknande stenar av blod, inte helt rött men ah.
    Men ingen smärta nu? 

  • Sat 10 Dec 2022 21:40

    Hur går det för er? 


    Här har jag gett upp, haft brun/rosa flytningar i 2-3 dagar nu, lika många dagar med test som visat knappt synbart streck.
    Men har haft mer flytningar idag och igår men idag har det börjat avta och inte känt av någon värk alls, flytningen ser mer ut som när min mens är slut. 


    Fattar ingenting verkligen. Tempen låg på 36.8 igen.

  • Mon 12 Dec 2022 09:30
    Melsson skrev 2022-12-12 07:40:24 följande:
    Hej Malin jag är lite dålig att svara på helgen när jag inte sitter vid datorn...För är det bara jag eller visst är familjeliv lite "svårare" via telefonen? 

    Kom mensen igår? Så segt med lite små mellanblödningar/flytningar, när sådana kommer vet man ju inte vad man ska tro, eftersom det kan vara genombrottsblödning/nidblödning med.  Så typiskt när kroppen spelar en spratt, man blir ju alldeles matt av det. Jag har fått känslan från när jag vi började försöka att min kropp är mer orgelbunden? Jag har haft kopparspiral och då var min mens alltid punktlig på dagen, aldrig spottings etc och sen nu när man försöker skaffa barn så varierar den med flera dagar, mellanblödningar osv...så segt. 

    Här är jag på ÄL+3 typ, och har lite ångest över att vi inte fick till det ordentligt...vad tror ni? :

    Sex: Tis, ons och sön 

    ÄL-känningar mån tis ons, tog dock bara ett ÄL-test på hela veckan och det var på onsdag och då var det glad gubbe..Min sambo somnade i soffan i torsdags (lite lagom glad man blir då) och sen i fredags och lördags var han bortrest :/ 

    Ja från mobilen är den hopplös, därför jag sällan får till citatsvar tex 🤣 sjukt störande måste jag erkänna.

    Jodå mensen kom igång igår eftermiddagen och lika så mensvärken. Även om allt varit kaos från efter ÄL så är den iaf här nu och det känns super skönt.

    Har aldrig haft oregelbunden eller konstig mens så detta är första gången den krånglat och gissar att det är pga två missfall och sen aborten på det i och med mitt sista missfall. Så jag tar det på det.

    Det ä flera flera år sedan jag tog p-piller och då minipiller då jag inte får ta annat. Så som sagt min mens den har legat väldigt stadigt senaste åren. 


    Men nu hoppas jag på en fin ÄL runt jul och en julbebis 🙈

  • Mon 12 Dec 2022 09:34

    MELSSON: Jag tycker sånt här är svårt men brukar alltid försöka få till något dagarna precis innan ÄL sen båda ÄL dagarna samt dagen efter sen är det mer lr mindre kört. 


    Jag hoppas och håller tummarna för att det går vägen för er 😃

    Javisst är det jobbigt när saker inträffar just den tiden man behöver ha lite skoj i sängen 🙈 denna gången låg jag sjuk också, så skyller på att det är därför det gick dåligt denna gången eller något 🙄

  • Tue 13 Dec 2022 08:36
    Melsson skrev 2022-12-13 07:34:40 följande:

    MalinJ Ja dom borde utveckla en mobilapp faktiskt, känns ju lite B att dom inte har det!

    Åh vad tråkigt att mensen kom, men ändå skönt att den är igång så du slipper fundera fram och tillbaka och sen börja om på ny kula! Bara fokusera på denna ÄL som du säger <3

    Ja jag tycker det här med liggandet kring ÄL är sååå SVÅRT och det är också svårare än vad man tror att ligga typ 5 dagar i rad eller nåt när man har ÄL, ofta kommer ju livet emellan...Och har man försökt länge så är det ju inte lika roligt längre :P 


    Haha eller hur! Vi får göra det själva 😉

    Ja det är skit tråkigt men som du säger, börja om på en ny kula och hoppas på att det går bättre denna gången.

    Min mens denna gången är så hemsk, haft så himla ont i ländryggen vilket jag inte brukar ha, igår kväll trodde jag inte ens att jag skulle kunna somna för jag hade så sjukt ont. Usch!

    Men har 2 dagar kvar sen är det över, om inte min tid med mensen också blir konstig hahaha 

    Hahaha ja, det blir så påtvingat också att man måste ligga dör och ibland är man inte alls sugen då :( min sambo jobbar med tungt arbete hela dagarna och blir enormt trött men han försöker för han vet hur viktigt det är dels för mig. 


    Så jag förstår dig, livet kommer emellan och det är sjukt men alltid mer kring ÄL, eller är det bara för oss? haha 

    Vi får bara hoppas nu, att denna gången händer det. 


    Jag brukar ha äl runt cd 14, får se hur det går

  • Tue 13 Dec 2022 09:29
    Melsson skrev 2022-12-13 09:04:54 följande:
    Ja vi får göra det, kan du programmer?? ;) 

    Åhh vad segt, jag tycker med min mensvärk bara blir värre och värre med åren...Brukar faktiskt ta en alvedon och en ipren då det är som värst... 

    Ja det blir så sjukt påtvingat?? Man märker ju också om den andra personen verkligen är trött osv...Och ibland är det ju man själv som är riktigt otaggad....Synd att det där fertila fönstret är så himla kort......

    Bara preppa till nästa ÄL, jag börjar ställa in mig på den med eftersom det blev lite ligga denna ÄL :P 

    Haha njaaa jag är ju inte det tyvärr. 


    Okej, ja det är jobbigt om du känner det.
    Min brukar vara likadan som den varit senaste åren men tror detta säkert är en efterbomb från mitt missfall och abort. 


    Jag är glad för att jag bara har mens 5 dagar varav första dagen med mensvärk. Från dag 3 brukar det bli mindre flöde så det borde gå mot slutet nu 🤣 så glad för det.

    Ja gud, jag mådde verkligen skit nu vid senare äl eftersom jag var förkyld men försökte för det. Och likaså karln.
    Men man blir verkligen inte så enormt taggad när man vet att klockan tickar på 🙈

    Ja nu är det jultid också och mer ledigt så nu jädrar 😂😂

  • Tue 13 Dec 2022 21:37
    Vickan31 skrev 2022-12-13 15:39:57 följande:

    Hej och ursäkta sent svar! Säger precis som Melsson att jag inte är så aktiv på FL under helgerna pga att jag inte pallar att kolla det i telefonen, men den där appen är ett bra förslag ;) Min radioskugga beror också lite på att mensen kom i söndags så jag har varit rätt låg och försökt att tänka på annat några dagar.

    MalinJ: Så himla tråkigt att din mens kom, och så otroligt lurig och konstig den här cykeln har varit för dig! Fy för mensvärken också, men kanske skönt på att sätt att börja om, även om man hade önskat att alla dina symptom hade berott på en lyckad graviditet istället. När är din nästa ÄL och BIM? Min nästa ÄL är beräknad 25/12 och BIM 8/1 så vi lär väl följas åt hyfsat nära igen tänker jag :) 

    Melsson: Tack för omtanken, mensen kom tyvärr på beräknad dag som vanligt, nu i söndags. Blir otroligt ledsen och uppgiven, men jag vet ju att vi precis som du och din sambo kommer att få träffa en läkare relativt snart. Jag tycker ändå att ni prickat in bra och har en god chans eftersom ni fick till det både en och två dagar innan ÄL om jag förstod det rätt? Jag har hört så motstridiga argument för om man ska ha sex varje dag kring ÄL eller varannan eller var tredje, men vissa menar att det är bättre att låta spermierna "återhämta" sig emellan (kommer inte på rätt ord, haha) och att om man då har sex så ofta som varje dag så är det inte samma antal eller kvalité eller hur det nu funkar. Så jag tror absolut att ni kan ha en bra chans den här cykeln :) 


    Bara jag som trotsar denna sidan med mobilen då 🤣 även om jag blir galen till stor del, hahaha 

    Vad tråkigt att din mens kom 😔 jag har också varit deppig över det, trodde verkligen att nu har det tagit sig.

    Men du, jag hoppas du piggar på dig och ser fram emot julmyset, och julmirakel för oss. Hade varit helt underbart ❤️


    Nu ska vi se, jag fick min i söndags också och jag brukar få äl på vd 14, vad blir det, det blir på julafton då. Och bim 8 januari så vi ligger väldigt lika.

    Verkligen sjukt kul faktiskt! Hahaha, hoppas vi plussar samtidigt, hur sjukt hade inte det varit? 🙈

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet