• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag kände att jag ville göra en "renodlad" första-barnet-tråd för oss som försökt lite längre, då jag personligen känner att jag både kan ge och få mest stöd i en sådan. 


    (Varje person får dock bedöma själva vad som är en längre tid) 


    Här kan vi stötta varandra i denna tuffa resa till <3 första barnet <3 


    Jag lägger även till en bim-lista så vi kan följa varandra <3 


    Kram till alla kämpar därute <3 


     

  • Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
  • Vickan31
    MalinJ skrev 2023-02-12 13:04:19 följande:

    Jaha idag är man på CD7 och inväntar äl, dock vet jag inte om det kommer bli något bra denna gång.
    /.../
    Hoppas det är bättre med er andra, hur går allt? 


    Malin: Jag förstår att alla nya påhitt från kroppen får dig att känna oro, jag känner samma när min cykel inte beter sig som den brukat tidigare, men mensen som varit nu borde ju vara ett resultat av förra ägglossningen och inte påverka ägglossningen som ska komma den här veckan om jag tänker rätt? Vad tidigt din monitor vill att du ska börja testa, jag tror inte att det är något problem att du missar att testa ett par dagar nu, och inte heller några konstigheter att glömma vitaminer några dagar Glad Jag kan verkligen känna igen mig i att ens humör och hopp varierar starkt i olika perioder, men förhoppningsvis är du snart ute ur den här karusellen när du fått ett plus som leder hela vägen till ett efterlängtat litet barn Hjärta 
    Mathilda88 skrev 2023-02-12 16:08:00 följande:

    Här laddar vi för preliminär ägglossning på onsdag, men stött på lite patrull 🙈? I måndags var jag på specialistklinik och fick tagit prover och skrapning av mina lätta cellförändringar. Gynekologen sa att avvakta med sex i 2-3 dagar, sen är det fine. Vi avvaktade 5,5 dygn till natten till lördag. På lördag morgon uppmärksammade jag roströda flytningar. På lördag kväll började jag få ont över livmodern och illamående. Idag har jag inte kunnat äta något på hela dagen förrän nu, och då bara lite kvarg och en banan. Ännu mer ont idag än igårkväll och envist illamående som ibland blir värre i korta episoder. Ingen feber iallafall. 

    Så just nu är det svårt att ladda för babymaking 😅😢🙈😔


    Mathilda: Nej men fy vad jobbigt, kan det vara skrapningen som orsakat smärtan och illamåendet? De roströda flytningarna kan kanske vara pga att ni hade sex, och alltså ingenting farligt tänker jag, men kan det vara så att illamåendet är pga någon magsjuka eller annat? Bra att du inte har feber, om du får det tycker jag att du ska ringa någon. Men så tråkig tajming nu när ägglossningen närmar sig 😔❤
    Melsson skrev 2023-02-13 07:59:03 följande:

    @Vickan Nej då jag tycker inte det är jobbigt, ger en liten update längre ned:) Men jag förstår verkligen din frustration, man blir ju så irriterad på sin kropp på ett sätt när dom säger att allt ser bra ut, man vill ju bara skrika ut ?men VARFÖR blir jag inte gravid då om allt ser så bra ut?. Vi har börjat planera för en lite längre resa i sommar och även en weekend för att ha något annat att tänka på och något roligt att se fram mot. Hur känner din sambo? Tycker han att det är ?bara att köra på ett år till det kan gå? eller hade han allra helst också velat göra IVF på en gång? 

    Ja spolning har man ju hört många historier om så håller tummarna för den! hur långt är det kvar till mens nu? för visst kunde du boka in en spolning direkt då? Tycker den här gruppen behöver ett plus snart<3


    Liten update om mig då. Jag har haft en SÅ bra känsla denna cykel, verkligen Haft en känsla att ?denna månad kommer det ta sig, jag känner det i hela kroppen?. Idag är jag på cykeldag 28 (brukar ha en cykel på cirka 28-30 dagar)?. Detta test imorse kändes som en riktig jävla käftsmäll. Nu denna månad går vi in på försök 22 tror jag det blir, vi började denna resa juni 21? Men men, bara försöka ta nya tag. Dock börjar jag ge upp detta om att få ett plus på naturlig väg, känns inte som det kommer att fungera för oss?..


    Melsson: Ja man känner ju så tydligt efter all den här tiden utan ett enda plus, att det måste ju finnas någon anledning men att dagens sjukvård inte kan eller har tid/resurser för att hitta exakt vad som är orsaken? Ja men gud vad härligt, bra tänkt med att boka in både en längre resa och en weekend! Det är precis vad man behöver, någonting roligt att se fram emot för att inte varje månad ska kännas som ett nederlag. Vi har precis bokat en resa för sensommaren, så det ska bli spännande att se om universum skickar oss ett plus just precis nu för att vi ska behöva avboka den resan då, haha! xD Både jag och min sambo hade ju helst av allt velat göra IVF i år åtminstone, men vi sa det att vi får avvakta till spolningen och se vad läkaren säger då om hon kan påverka väntetiden lite för oss eller inte. Beräknad mens är 2 mars, så om/när den kommer ringer jag direkt så bokar de in spolningen några dagar eller kanske en vecka senare Glad Men alltså nää, så jäkla orättvist att du ska behöva få se de där hemska orden: inte gravid 😔❤ Jag vet att det inte hjälper att säga att hoppet inte är ute än, för nog tusan gör det ont att få det där testresultatet. Hur känns det i kroppen då, känns det som att mensen är på väg eller känner du någonting annorlunda? Fy vad jag önskar att det där testet hade visat positivt för dig idag. Jag vet att inga ord hjälper, men jag vill skicka en stor kram Hjärta
  • Mathilda88

    @Melsson
    Ah, tack för förklaringen 😊👍, då är jag med. Inte riktigt förstått vad BIM står för mer än beräknad mens? Men vad I:et står för har jag inte luskat ut än 😅.
    Ka spännande även om man vet att oddsen är minimala i väntan på IVF och vi bara nyligen påbörjat förändringar i livsstil etc så vill man inte riskera att missa en chans 😅. Ja väldigt frustrerande med denna smärta så olägligt just nu! Den lättade faktiskt i söndagskväll, så vi passade på 🥳. Men fan den smärtan och illamåendet kom tillbaka under natten, håller i sig hela dagen och känns än värre nu under natten 🙈 (jobbar nu tre nätter dessutom). Pratade med specialistkliniken igår, men när man ska förklara för läkaren via en annan vårdpersonal så blir det ibland svårt att framföra alla symtomen korrekt? Så han trodde jag hade ägglossning 😂. Jag skulle återkomma om jag blev sämre iallafall. Nej Alvedon hjälper ingenting och NSAID påverkar fertiliteten så det rör jag inte just nu. 


    Men nej så himla tråkigt! 😥😢 När det dessutom kändes så bra! 💔

  • Mathilda88

    @Vickan31 
    Ja jag är säker på att det är skrapningen som orsakat det. De roströda flytningarna är troligen blödning eller blodtester från skrapningen som sexet fick fart på. Sen har det säkert fortfarande varit inflammerat och vi triggade det med sex helt enkelt? Illamående brukar jag få av kraftig mensvärk, och detta är kraftigt 😅🙈😥. Kör profylaxandning inatt 😅?. Tror jag ringer tillbaka idag igen. Nej magsjuke-illamåendet är helt annorlunda och jag har som sagt kraftig smärta i nedre buken precis över livmodern - den går inte att trycka på om vi säger så 😅🙈. Var väldigt öm på livmodertappen i samband med sexet också, så tydligt fokus. 

  • Melsson

    @Vickan, helt enig. Jag tror något säkert är lite knas men att dom inte hittar det...Men man blir ju tokig när man ska försöka massa grejer själv osv...Många tips är också så himla radikala (typ sluta helt med gluten, sluta helt med koffein bla bla). Man blir ju helt knäpp. Jag har alltid älskat att springa men har dragit ned på det jättemkt för att jag läst att det kan stressa kroppen osv....Detta påverkar verkligen ens liv så mkt, man tänker på det i så mycket man gör.

    Åh vad härligt att ni med bokat in resa, helt rätt - livet är ju ändå här och nu även om man glömmer bort det ibland. Man får försöka ha så kul man kan och göra saker folk som har barn eller är gravida inte kan göra!

    Håller verkligen tummarna att det släpper efter spolningen! Ni får vara lite tjatiga mot läkaren och stålsätta dig innan du går dit..Tänker ligger man på lite kanske man kan gå före? Men det är ju såååå svårt att försöka stå på sig, man känner såg ju så himla liten när man är där. 

    tack för dina peppande ord, det hjälper <3

    @Mathilda88 BIM är beräknad icke mens, så egentligen samma som beräknad mens men vi alla här hoppas ju såklart på en ICKE mens hehe, så därför alla skriver så (jag blev också såååå förvirrad av alla dessa förkortningar när jag började hänga här på familjeliv haha). Skönt att vården återkopplade - men vadå deras förklaring var att du hade ägglossning bara?? Haha man bara ehhh som att du aldrig haft ägglossning inna och vet hur det känns eller? haha. Hoppas verkligen att du mår bättre kommande dagar och slipper ha så ont, så himla typiskt att detta skulle komma nu i de fertila dagarna!

  • Mathilda88

    Ah okej, that makes sense! 🥰 Haha, ja man trillar över flertalet spännande förkortningar 😅😁.

    Men eller hur! 😅 Varför jag inte litar på vården trots att jag själv jobbar i den med?
    Tyvärr har det gått på fel håll så nu sitter jag på gynakuten 😥. Vet knappt vart jag ska ta vägen med smärtan och illamåendet. De misstänker infektion och förvånades över läkarens rekommendation att ok att ha sex 2-3 dagar efter skrapningen av cellförändringarna. Så troligen då det hänt. Sitter här nu så får vi se hur det går. Vi som hade planerat supermyskväll med både Alla Hjärtans dag och positivt ägglossningstest, samt att jag har två jobbnätter kvar dessutom (var sjukt kämpigt inatt, men är bemanningssjuksköterska så). 

  • Melsson

    Nä men fy tusan vilken alla hjärtans dag du åkte på då :( Så dom tror du kan ha fått en infektion nu pg.a att du hade sex för tidigt? Alltså SÅ segt om det är så eftersom du fått till dig sedan innan att det var OK...

    Jag hoppas du kan få en dunderkur med penicillin eller antibiotika (är ingen sjuksköterska haha men ja någon bra medicin) så att du kan slippa smärtorna så snabbt som möjligt....Du får vara hemma och vila inatt istället för att jobba låter det som, stor kram till dig!!

  • Mathilda88
    Melsson skrev 2023-02-14 14:34:46 följande:

    Nä men fy tusan vilken alla hjärtans dag du åkte på då :( Så dom tror du kan ha fått en infektion nu pg.a att du hade sex för tidigt? Alltså SÅ segt om det är så eftersom du fått till dig sedan innan att det var OK...

    Jag hoppas du kan få en dunderkur med penicillin eller antibiotika (är ingen sjuksköterska haha men ja någon bra medicin) så att du kan slippa smärtorna så snabbt som möjligt....Du får vara hemma och vila inatt istället för att jobba låter det som, stor kram till dig!!


    Dom hittade inget fel, inte ens tecken på infektion. Så vad smärtan beror på vet dom inte, men skickades hem med att ta Alvedon och Ipren/Naproxen - jag som uttryckte att jag inte ville ta NSAID eftersom vi försöker bli gravida oh den påverkar fertiliteten negativt 😥. Men var alternativet jag fick. Uppfattade det som att om jag ville så kunde jag få stanna över natten med, men att det inte inte skulle bli särskilt annorlunda mot att vara hemma. Då vill jag hellre vara hemma. De var däremot tydliga med att fungerar det inte med det smärtstillandet hemma så skulle jag komma tillbaka igen.
    Blir hemma inatt och troligen kommande natt med som det ser ut just nu 😔. Ligger i soffan sen hemkomst, sambon servar mig med dryck o lite mat samt presenter ❤️. 
  • Vickan31
    Mathilda88 skrev 2023-02-14 04:01:31 följande:

    @Vickan31 
    Ja jag är säker på att det är skrapningen som orsakat det. De roströda flytningarna är troligen blödning eller blodtester från skrapningen som sexet fick fart på. Sen har det säkert fortfarande varit inflammerat och vi triggade det med sex helt enkelt? Illamående brukar jag få av kraftig mensvärk, och detta är kraftigt 😅🙈😥. Kör profylaxandning inatt 😅?

    Dom hittade inget fel, inte ens tecken på infektion. Så vad smärtan beror på vet dom inte, men skickades hem med att ta Alvedon och Ipren/Naproxen - jag som uttryckte att jag inte ville ta NSAID eftersom vi försöker bli gravida oh den påverkar fertiliteten negativt 😥. Men var alternativet jag fick. Uppfattade det som att om jag ville så kunde jag få stanna över natten med, men att det inte inte skulle bli särskilt annorlunda mot att vara hemma. Då vill jag hellre vara hemma. De var däremot tydliga med att fungerar det inte med det smärtstillandet hemma så skulle jag komma tillbaka igen. Blir hemma inatt och troligen kommande natt med som det ser ut just nu 😔. Ligger i soffan sen hemkomst, sambon servar mig med dryck o lite mat samt presenter ❤️. 


    Mathilda: Ååh men fy vilken alla hjärtans dag det blev med gynakuten och allt, inte alls så som det skulle vara ju 😔 Och så konstigt att de inte hittade något! Vad tror du själv att det är som händer? Det är så jobbigt att man ibland upplever att man inte känner sin egen kropp, att den överraskar en med helt nya saker, men så där ont ska du ju inte behöva ha! Hur känns det idag då, har smärtan och illamåendet minskat något? Hjärta
    Melsson skrev 2023-02-14 07:59:29 följande:

    @Vickan, helt enig. Jag tror något säkert är lite knas men att dom inte hittar det...Men man blir ju tokig när man ska försöka massa grejer själv osv...Många tips är också så himla radikala (typ sluta helt med gluten, sluta helt med koffein bla bla). Man blir ju helt knäpp. Jag har alltid älskat att springa men har dragit ned på det jättemkt för att jag läst att det kan stressa kroppen osv....Detta påverkar verkligen ens liv så mkt, man tänker på det i så mycket man gör.

    Åh vad härligt att ni med bokat in resa, helt rätt - livet är ju ändå här och nu även om man glömmer bort det ibland. Man får försöka ha så kul man kan och göra saker folk som har barn eller är gravida inte kan göra!

    Håller verkligen tummarna att det släpper efter spolningen! Ni får vara lite tjatiga mot läkaren och stålsätta dig innan du går dit..Tänker ligger man på lite kanske man kan gå före? Men det är ju såååå svårt att försöka stå på sig, man känner såg ju så himla liten när man är där. 

    tack för dina peppande ord, det hjälper <3


    Melsson: Ja men så är det ju verkligen! Och som sagt så försöker man ju lite allt möjligt, samtidigt som alla läkare och barnmorskor säger att det finns typ ingenting man kan göra själv, förutom att dra ner på alkohol, tobak och koffein då. Vad tråkigt att du behövt nästintill sluta med något som du gillar så mycket, för det kan säkert ge mycket positivt för kropp och knopp att springa också ju. Tack för att du säger så, jag har bromsat så många saker och planerat framtiden efter en graviditet som liksom aldrig verkar komma, och då har jag gått miste om saker jag egentligen velat göra, så som att resa. Så jag tycker att det känns jättebra att ha bokat den här resan faktiskt, just för att ha något att se fram emot som inte handlar om barn Glad Jag tror att du kan ha rätt där, att man måste ligga på och tjata lite, så även om jag är ganska dålig på det så ska jag försöka att stå på mig vid nästa läkarbesök. Tack för DIN pepp, den behöver jag verkligen jättemycket Hjärta Hur mår du nu?

  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2023-02-15 09:28:10 följande:
    Mathilda: Ååh men fy vilken alla hjärtans dag det blev med gynakuten och allt, inte alls så som det skulle vara ju 😔 Och så konstigt att de inte hittade något! Vad tror du själv att det är som händer? Det är så jobbigt att man ibland upplever att man inte känner sin egen kropp, att den överraskar en med helt nya saker, men så där ont ska du ju inte behöva ha! Hur känns det idag då, har smärtan och illamåendet minskat något? Hjärta
    Melsson skrev 2023-02-14 07:59:29 följande:

    @Vickan, helt enig. Jag tror något säkert är lite knas men att dom inte hittar det...Men man blir ju tokig när man ska försöka massa grejer själv osv...Många tips är också så himla radikala (typ sluta helt med gluten, sluta helt med koffein bla bla). Man blir ju helt knäpp. Jag har alltid älskat att springa men har dragit ned på det jättemkt för att jag läst att det kan stressa kroppen osv....Detta påverkar verkligen ens liv så mkt, man tänker på det i så mycket man gör.

    Åh vad härligt att ni med bokat in resa, helt rätt - livet är ju ändå här och nu även om man glömmer bort det ibland. Man får försöka ha så kul man kan och göra saker folk som har barn eller är gravida inte kan göra!

    Håller verkligen tummarna att det släpper efter spolningen! Ni får vara lite tjatiga mot läkaren och stålsätta dig innan du går dit..Tänker ligger man på lite kanske man kan gå före? Men det är ju såååå svårt att försöka stå på sig, man känner såg ju så himla liten när man är där. 

    tack för dina peppande ord, det hjälper <3




    Nej den blev inget kul 😥. Jag misstänkte en infektion.
    Jag åkte in igen tidigt imorse, sambon sjukade sig från jobbet för att kunna köra mig och ta hand om mig idag 💞💞💞. Alla undersökningar idag - både av ordinarie läkare på gynakuten, av läkarstudent och en annan specialist. Flytningarna kunde tydligen ibland vara svåra att särskilja mellan ägglossnings-flytningar (som jag är beräknad till att ha idag) och inte så uttalade infektionsflytningar. Så har nu fått några starka smärtstillande med hem, en depot innan jag åkte samt två olika antibiotika i stark dos 🙏. Doktorn påtalade att om jag inte är bättre till på fredag så vill han att jag kommer tillbaka. 🙏. 


    Tack för omtanken 🙏💖

  • Vickan31
    Mathilda88 skrev 2023-02-15 13:09:21 följande:

    Nej den blev inget kul 😥. Jag misstänkte en infektion.
    Jag åkte in igen tidigt imorse, sambon sjukade sig från jobbet för att kunna köra mig och ta hand om mig idag 💞💞💞. Alla undersökningar idag - både av ordinarie läkare på gynakuten, av läkarstudent och en annan specialist. Flytningarna kunde tydligen ibland vara svåra att särskilja mellan ägglossnings-flytningar (som jag är beräknad till att ha idag) och inte så uttalade infektionsflytningar. Så har nu fått några starka smärtstillande med hem, en depot innan jag åkte samt två olika antibiotika i stark dos 🙏. Doktorn påtalade att om jag inte är bättre till på fredag så vill han att jag kommer tillbaka. 🙏. 


    Tack för omtanken 🙏💖


    Men vad bra att du åkte tillbaka igen, och så otroligt fin sambo du verkar ha! Hjärta Skulle du säga att det gör mindre ont idag, eller är det ungefär samma? Håller tummarna att hjälpen du fått ska ge positiv effekt och att du inte behöver komma tillbaka dit något mer Hjärta

    Idag fick jag positivt ÄL-test men är lite orolig att jag inte märkt av några fertila flytningar alls 😔
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet