• Sun 6 Jun 2021 15:21
    362677 visningar
    3955 svar
    -2 +10
    3955
    362677

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag kände att jag ville göra en "renodlad" första-barnet-tråd för oss som försökt lite längre, då jag personligen känner att jag både kan ge och få mest stöd i en sådan. 


    (Varje person får dock bedöma själva vad som är en längre tid) 


    Här kan vi stötta varandra i denna tuffa resa till <3 första barnet <3 


    Jag lägger även till en bim-lista så vi kan följa varandra <3 


    Kram till alla kämpar därute <3 


     

  • Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
  • Mon 13 Mar 2023 11:53
    AllGoodNamesRGone skrev 2023-03-10 11:25:08 följande:

    Ja det är verkligen skönt att få komma igång iallafall med utredningen. Precis man önskar verkligen man slapp att ens gå igenom utredningen men ja nu är det vad det är. 


    Vad skönt att ni är klara med utredningen. Hoppas det går enklare för er nu när du har fått spola äggledarna och att ni får det efterlängtade plusset! Jobbigt dedär med kliniken dock. Hoppas avtalet förnyas så du slipper åka så långt. 


    Skönt att ni valt att berätta för närmsta. Funderar ofta på att berätta för våra föräldrar men känns som dom kommer fråga hur det går hela tiden och det orkar inte jag. Får dock frågan oftare och oftare nu om det inte är dags för oss att skaffa barn snart då vi varit i lag så länge och har alla så kallade förutsättningar.
    Ibland för att skydda mig själv säger jag bara att vi inte vill ha barn, vilket också blir lite dumt men jag vet verkligen inte vad jag ska svara när man inte vill något annat i hela världen. 


    Önskar dig all lycka till ❤️ 


    AllGoodNamesRGone: Tack snälla, jag försöker att fokusera på det positiva att jag fått göra en spolning och att den ena äggledaren såg bra ut, så kan man alltid vara lite optimistisk och även hoppas att spolningen underlättar i den blockerade (eller delvis blockerade) äggledaren. Det där med klinik får lösa sig tänker jag Glad Ja alltså det där är ju så olika, för om de redan nu frågar om barn så kan det ju vara skönt att förklara varför man inte vill ha de frågorna, så kanske de förstår att det är ett känsligt ämne och att ni berättar saker på era egna villkor. Men om det blir så att de frågar hur det går hela tiden, ja då förstår jag att ni inte orkar med det såklart. Jag tycker att Melsson gav ett så bra svar, så får du själv avgöra hur du vill göra såklart 🥰 Tusen tack och jag hoppas så mycket att allt ska gå bra för dig med! Hjärta
    MalinJ skrev 2023-03-10 15:36:09 följande:

    Hej på er,
    jag lyser med min frånvaro, varit mycket så har inte hunnit helt enkelt och sen är det en tråkig period ändå. Haha

    Men min mens har inte varit som den brukar, knappt blodat, och igår borde jag nog regga det som spotting och idag sista dagen har jag inte haft något. Så ah, 3 dagars mensperiod och det har nog aldrig hänt.
    Alltid haft 5 dagar och då är det helt annat!

    Får se vad det blir av denna skit 🙈 knappast något bra ägg iaf.

    Härligt och lösa in alla framgångar, skönt med läkartider för er.


    MalinJ: Jag förstår precis, så känner jag också i perioder och som du säger är ju den här tiden mellan mens och ÄL inte alltid så mycket att uppdatera om, haha Glad Som vanligt har Melsson redan gett ett så bra svar, så jag har inte så mycket att tillägga 🥰 Men jag håller med om att det är jobbigt när kroppen spelar en spratt och hittar på nya saker, men jag tänker att den här mensen du fått nu påverkar ju inte ägglossningen du kommer att få härnäst? Lite eller mycket blödning nu är väl kopplat till förra ägglossningen som var, men nu är det en helt ny cykel med nya förutsättningar, och vi hoppas att det är guldägget som du ska få ruva på den här gången Hjärta När har du beräknad ÄL? Jag har beräknad på torsdag. 
    Melsson skrev 2023-03-10 20:05:10 följande:

     


    @Vickan Vad spännande att läsa om din spolning, och så skönt att inte blockeringen hade blivit värre, låter ju nästan som den blivit liiiite bättre?? 


    Men du SKOJAR? Alltså att ni ska behöva sitta och åka ner till sthlm?? Det är ju helt sinnessjukt. Hoppas verkligen att dom får förnyat ?kontrakt?. tänk Kostnad och tid för folk i norr liksom, känns ju helt åt helvete. 


    Dock skönt att det ser ut som att ni kan få göra IVF lite snabbare? Det måste ju vara en himla lättnad❤️❤️ Även om vi såklart hoppas på en liten bebbe på naturlig väg!! 


    Jag själv har åkt på mellanblödningar denna månad igen, så tror att jag ska kontakta kliniken och fråga om det, tror det är progestoronbrist. Jag körde ju ett litet test förra månaden med vagitorer jag hade kvar sedan vi gick privat, och då blödde jag ingenting från ÄL till BIM. Så ska be om ett progestoronprov och att dom skriver ut det. 


    Melsson: Tack för att du alltid stöttar och peppar, jag suger åt mig av din optimism och positiva anda här och ska försöka fokusera på att det kanske till och med såg lite bättre ut i äggledaren den här gången, och att det där med kontraktet får de lov att lösa tills dess 🥰 Men eller hur, visst är det sjukt ändå? Som sagt, det hade ju känts som skandal om ofrivilligt barnlösa i norr måste åka över 55 mil enkel väg, och det blir ju inte bara ett besök utan flera om man gör IVF! Jag är supertacksam för att läkaren kämpar för oss och att vi verkar kunna få göra IVF tidigare än vi först hade trott, så försöker vi såklart själva under tiden då hopp fortfarande finns om att kunna plussa på egen hand Glad Tack för dina fina ord och jag hoppas att du kan få något bra svar om mellanblödningarna, för det tycker jag absolut att du ska ta upp Hjärta Låter ju som ett bra test du gjorde, så ett progesteronprov vore ju toppen! Håller tummarna för dig, som alltid 💕
    Syskonförsök skrev 2023-03-13 07:31:54 följande:

    Hej tjejer!

    vill bara säga att jag läst er tråd, förstår era känslor och hejar på er alla ❤️
    (jag försöker för syskon men närmar ett år försök trots att det gått en gång förr så att säga). 

    kram till er alla och jag håller tummarna för er!


    Syskonförsök: Nämen hej, vad fint att du tittar in för att heja på oss här! 🥰 Jag har sett ditt namn i en annan tråd och tänkt att wow vilken fin människa du verkar vara som alltid skriver så fint till alla och är så engagerad Hjärta Så tack för att du sprider så mycket värme här i forumet, och jag hoppas att allt ska gå bra för dig också! Stor kram tillbaka! 💕
  • Mon 13 Mar 2023 19:45
    +1

    Men tack vad glad jag blir!❤️❤️ kram!

  • Mon 13 Mar 2023 21:02
    Vickan31 skrev 2023-03-03 15:26:16 följande:
    Tack för omtanken och tumhållningen hörrni Hjärta Tyvärr kom mensen idag på BIM som vanligt, så jag skickade ett meddelande på 1177 om att få boka in spolningen (eftersom telefontiden bara var kl 7.30-9.30 på fredagar lustigt nog) och de skickade nästan på en gång en bokning att jag ska få göra spolningen nu på torsdag! Konstig sak att vara glad för, men det känns faktiskt superbra att få göra den här spolningen och få besked om hur det faktiskt ser ut med äggledarna (eftersom jag vet att åtminstone en är blockerad sedan tidigare) Glad
     
    Mathilda: Hur mår du idag? Hjärta Verkar din cykel vara längre den här månaden eller inom det normala tidsspann du brukar ha?
    Trevlig helg alla fina! 💕  

    Så skönt med så snabb tid! Hur gick det? Hjärta

    Jag mår bra nu tack Hjärta Har varit segt och inte kunnat ha ngt mys förrän i helgen. Magen är ngt ur balans efter tre antibiotikakurer, men såklart värt det. Cykeln var inom det normala spannet och fick mens på BIM +1 den 4/3. Än så länge rullar den på som vanligt denna cykeln med, om än med mer äggvitesekret än jag vanligtvis brukar uppmärksamma, så lite intressant. Är på CD 12 med beräknad ÄL imorgon och positivt ÄL-test både igår och idag. Har bara fått positivt utslag två dagar i rad en gång innan (av de cykler jag kollat). Har inte haft temp-dippen än som förra månaden. 


    Sen är jag glad då jag insett att jag inte hade 1,4 um/L i AMH! Insåg häromdagen att det på pappret stod 14 pmol/L, vilket blev 1,96 um/L! Inte över 2 men mkt nära! Så mkt bättre än 1,4...!

    MalinJ: Hur har det gått för dig? Hjärta

  • Mon 13 Mar 2023 21:09

    Mathilda! Det låter då nekerlige lovande med mer sekret för dig. Det är så sällan jag får äggvitesekret. Men håller tummarna för dunderägg nu.

    Här går det segt, förväntad äl på söndag, brukar släpp inom ett dygn för mig efter det. Får väl se, förra månaden fick jag positivt en dag tidigare har jag för mig.

    Jag har haft ganska mycket sekret sen mensen tog slut, vattnig men ändå krämig/lotion. Vi får se vad det blir av detta. Haha

  • Tue 14 Mar 2023 17:08
    MalinJ skrev 2023-03-13 21:09:25 följande:

    Här går det segt, förväntad äl på söndag, brukar släpp inom ett dygn för mig efter det. Får väl se, förra månaden fick jag positivt en dag tidigare har jag för mig.

    Jag har haft ganska mycket sekret sen mensen tog slut, vattnig men ändå krämig/lotion. Vi får se vad det blir av detta. Haha


    MalinJ: Alltid seg väntan på ÄL tycker jag, men då är du ändå inom det fertila fönstret den här veckan så då vet man ju vad som gäller, haha. Jag har som sagt förväntad ÄL på torsdag så jag kommer kanske att skicka med min graf efter det för att se vad tempen säger Glad
    Mathilda88 skrev 2023-03-13 21:02:14 följande:

    Så skönt med så snabb tid! Hur gick det? Hjärta

    Jag mår bra nu tack Hjärta Har varit segt och inte kunnat ha ngt mys förrän i helgen. Magen är ngt ur balans efter tre antibiotikakurer, men såklart värt det. Cykeln var inom det normala spannet och fick mens på BIM +1 den 4/3. Än så länge rullar den på som vanligt denna cykeln med, om än med mer äggvitesekret än jag vanligtvis brukar uppmärksamma, så lite intressant. Är på CD 12 med beräknad ÄL imorgon och positivt ÄL-test både igår och idag. Har bara fått positivt utslag två dagar i rad en gång innan (av de cykler jag kollat). Har inte haft temp-dippen än som förra månaden. 


    Sen är jag glad då jag insett att jag inte hade 1,4 um/L i AMH! Insåg häromdagen att det på pappret stod 14 pmol/L, vilket blev 1,96 um/L! Inte över 2 men mkt nära! Så mkt bättre än 1,4...!


    Mathilda: Men du, vad bra att AMH-värdet såg bättre ut än du trodde! Det är så förvirrande det där när man kan mäta det i olika enheter 😅 Härligt att höra att du mår bra nu och att det äntligen bör vara fritt fram för mys! Det känns ju väldigt lovande med så mycket äggvitesekret, heja ägglossningen! 👏🥚💗

    Angående spolningen av äggledarna så skrev jag ett inlägg om det lite längre upp, kan kopiera in det här om du vill läsa 🥰

    Det gick bra, det kändes såklart men var ändå överkomligt tycker jag. Allt såg bra ut med livmoderhålan (inga polyper, skiljevägg eller annat försvårande) och den vänstra äggledaren hade god passage. Läkaren såg viss passage genom den högra äggledaren men hon kunde inte se att det gick fram hela vägen till äggstocken dock. Hon sa att det kan vara det som försvårat för oss, men att vi borde ha chans att bli gravida spontant ändå (alltså utan hjälp). Vi pratade om att skicka remiss för IVF här framöver eftersom vi försökt så länge (och jag även försökte flera år med mitt ex utan ett enda plus), men grejen är den att de inte vet än om avtalet med närmsta fertilitetsklinik kommer att förnyas efter juni, för om det inte gör det måste de hitta någon annan klinik att samarbeta med och då lät det som att det kan bli i Stockholm (eftersom det knappt finns några kliniken norr om Uppsala), men det skulle bli 55 mils resa enkel väg! 😱 Blir så arg att politikerna inte prioriterar sånt som rör kvinnor och fertilitet, för det finns ju en jättebra klinik i Norrland men ändå kanske vi måste åka hela vägen till Stockholm för att få göra IVF! Jag ska försöka att inte ta ut något i förväg utan istället fokusera på att det inte hade blivit värre med äggledarna i alla fall, och att vi har en sådan engagerad läkare som kämpar för oss Hjärta
  • Wed 15 Mar 2023 14:01
    @MalinJ Vi har alla våra tunga perioder emellanåt, men som tur är så kommer det ju bra perioder med! Är du taggad på ÄL nu denna v då? Kan ju bli en gullig liten decemberbaby ;) Skönt med trolig ÄL på helgen iaf :D 

    @Vickan Tack själv för alla dina kloka svar. Ni är så himla bra i denna grupp tjejer <3 Är så skönt att ha några i samma sits att prata med! Helt galet, men som sagt inte någon idé ta ut något i förskott - håller verkligen alla tummar jag kan för att kliniken som finns får fortsätta att hålla öppet! Spännande för dig med första ÄL-försöket efter spolningen ju? Är ju vanligt att plussa 1-3 månader efter det, håller verkligen tummarna att så är fallet för dig :D 

    @Syskonförsök Tack för peppen, håller tummarna att ni får ert efterlängtade syskon också!!

    Själv är jag på CD1 idag, så sisodär lagom roligt :P Men kändes ändå skönt att mensen drog igång med tanke på att jag ändå småblödigt lite varje dag i över en veckas tid..Har beställt hem bidrottninggele, hade hoppats på att skulle kommit tills CD 1 men med lite tur kanske det väntar på en hemma sen!
  • Wed 15 Mar 2023 16:38

    Kikar in och säger Hej till er alla, jag läser och har tänkt skriva något men det står väldigt stilla här. 


    Nu har det gått 2 v sen min undersökning och jag väntar svar på blodproven. Tänker att dom borde ringa vilken dag som helst.. 


    Hur som helst sa vi att vi tar det lugnt och inga ÄL test utan låter det få ta sin tid nu när vi ändå är under undersökning. Vi är taggade på bebis 2024! 

    Lusten blev dock lite för stor och vi myste i söndags. Är bara fint och kul att känna den känslan? inte ett måste en viss dag som vi tyvärr haft det senaste månaderna. Så jäkla envis och nyfiken som man är tog jag ändå ett ÄL test morgonen därpå? sååå starkt och positivt! Haha. OM det tar sig denna gången så lär det verkligen vara meningen. 


    Så nu går jag in i den eviga väntan på bim om 12 dagar, Och att doktorn ska ringa. Det var min status denna månaden. Så sjukt att det redan är mitten på mars. Ha de gott allihopa 

  • Wed 15 Mar 2023 18:12

    Jag är faktiskt taggad på denna äl men jag har fått besök av min syster då blir liksom inget mys nu. Vi myste i förrgår iaf men sen blir det väl helgen. Syster åker till vår andra syster på fredag.

    Så det blir iaf bra tycker jag! 


    Men kommer inte köra några konstigheter denna gången utan jag kör mina tabletter som jag alltid ätit men inget annat. 


    Känns bra och en decemberbebis tackar jag faktiskt inte nej till.

    Nör jag var gravid vet ni när jag var beräknad då?
    Min sambo fyller år 20e maj och jag 21a maj och bebisen var beräknad 19e maj.

    Det hade faktiskt varit lite kul men Också lite tråkigt om det blivit så. Haha

    Och jag kan bara hålla med er, denna gruppen är så bra, trivs med er och bolla med allt som händer och om man har frågor som man kan dividera mellan varandra då också eller saker man kanske inte förstår sig på osv. 


    Verkligen tacksam för er ❤️
    Allt stöttande bland annat från er 

  • Wed 15 Mar 2023 20:43

    @melsson Tack för kloka råd! Jag har hört lite med sambon men han fortsätter stå fast vid att han inte vill att någon ska veta, svårt att mötas på mitten i det här. Får nog helt enkelt prata lite mer och se vad vi kommer fram till. Nu är det över 2 veckor sedan jag tog provet, sambon tog sitt förra veckan och vi kan fortfarande inte se något provsvar. Hoppas gyn kontaktar oss snart så vi får veta hur allt ser ut.  


    @Vickan31 Hoppas spolningen underlättar för er. Ja dedär med kliniken är ju tyvärr inget man kan styra över själv. Men som du säger så löser det sig oavsett! Hoppas som sagt spolningen underlättar kommande cykel. 🥰


    Vill bara säga att wow vilken otroligt fin tråd detta är. Alla är så genuina, stöttande, ödmjuka och peppande mot varandra. Ni är helt fantastiska! ❤️ 

  • Thu 16 Mar 2023 07:33
    MalinJ skrev 2023-03-15 18:12:39 följande:

    Jag är faktiskt taggad på denna äl men jag har fått besök av min syster då blir liksom inget mys nu. Vi myste i förrgår iaf men sen blir det väl helgen. Syster åker till vår andra syster på fredag.

    Så det blir iaf bra tycker jag! 


    Men kommer inte köra några konstigheter denna gången utan jag kör mina tabletter som jag alltid ätit men inget annat. 


    Känns bra och en decemberbebis tackar jag faktiskt inte nej till.

    Nör jag var gravid vet ni när jag var beräknad då?
    Min sambo fyller år 20e maj och jag 21a maj och bebisen var beräknad 19e maj.

    Det hade faktiskt varit lite kul men Också lite tråkigt om det blivit så. Haha

    Och jag kan bara hålla med er, denna gruppen är så bra, trivs med er och bolla med allt som händer och om man har frågor som man kan dividera mellan varandra då också eller saker man kanske inte förstår sig på osv. 


    Verkligen tacksam för er ❤️
    Allt stöttande bland annat från er 


    Haha va komiskt med den förra graviditeten i maj. Då skulle december vara perfekt 🥰 När har du bim? 
    Jag har bim 28/3 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet