Inlägg från: Tildasafira |Visa alla inlägg
  • Tildasafira

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2021-09-20 08:54:54 följande:

    Ååh men fina Tilda, jag är verkligen så ledsen för din skull! </3 Jag kan inte ens föreställa mig hur tungt ännu ett missfall måste göra, och det gör ont i mitt hjärta att veta att det här fortsätter att drabba dig. Det är bara så fruktansvärt orättvist. Jag förstår att livet känns riktigt tungt just nu, och kanske mår ni bra av en paus från det här, men jag hoppas att du orkar fortsätta sen för som många andra kloka kvinnor här skriver så finns rätt hjälp att få om man hittar rätt person/klinik till slut. Skickar dig en superstor kram! <3 


    Tack för fint stöd, vet inte vad jag hade gjort utan er att prata av mig hos! Ska pausa och samla lite kraft, förhoppningsvis får vi svar snart på vår remiss för ivf <3 kramar
  • Tildasafira
    Majsan187 skrev 2021-09-20 18:09:45 följande:

    Blir så otroligt ledsen för din skull. Jag har haft två tidiga missfall och nu ett tredje vad jag trodde var ett missfall men visade sig vara utomkveds som jag nu fått cellgiftsspruta mot.

    När jag trodde att detta var det tredje missfallet ringde jag runt i ren panik och aggression och har nu fått påbörja en missfallsutredning trots att jag precis som du inte fått mina missfall registrerade. Nu när jag var på Sahlgrenska så sa hon att hon skulle skicka en remiss men det kan bli svårt för mig att få en då mina missfall inte blivit kollade. Blev så arg då och sa hur ska man kunna få en sån då när ni aldrig ens kollar utan att berätta att jag fått en på ett annat ställe.

    På mitt första läkarbesök så sa hon att troligtvis har du inte brist på progesteron men då frågade jag rakt ut men skadar det med extra och då sa hon nej, så det kändes som att hon kunde skriva ut det bara för att testa.

    Förstår att man inte har kraft och ork och att du behöver pausa men jag förstår också din ilska över att inte få hjälp. Blir så arg och ledsen på att det ska behöva vara såhär. Stor kram till dig.


    Vad glad jag blir av att läsa att ditt driv faktiskt ledde till en missfallsutredning! Det ger mig lite hopp och ork till att kanske faktiskt ta mig i kragen och ringa runt tills någon ger vika!

    Intressant med det att progesteron inte kan skada, har du hunnit testa det någonting? Ska du enbart ta det i samband med graviditet eller innan också?

    Tack för fint pepp, kramar <3
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-09-30 13:26:54 följande:

    Tack alla fina för så fint stöd från djupet av mitt hjärta <3 <3 <3 uppskattar det så enormt mycket!! <3 ja man kan alltid hoppas att det dyker upp en tidigare ivf-tid, men räknar inte med nåt. Tycker bara det är konstigt och dåligt att man inte kan få veta ens på ett ungefär när man kan få komma igång. Dom borde väl ha bokningar framför sig och se vad det finns lediga tider. Även om det är långt fram så vill man ju veta. Ovissheten är bland det jobbigaste. 

    Det dök iallafall upp en tidigare tid på Her Care (från början var det i slutet på oktober) redan på Tisdag, så det är skönt att få komma dit snabbt och påbörja detta, och se om det finns en obalans som behövs "fixas till". Jag tog blodprov idag där massa parametrar ingår, inför besöket. Så blir spännande och se vad dom säger på Tisdag. 

    Kramar <3 


    Hej Soff!

    Såg att du blivit bedömd att få specialistvård på karolinska i Huddinge, visst var det så? Fick svar i fredags på vår remiss på 1177 och tror att vi kommer behöva genomgå detsamma.. känner mig helt vilsen i vad det innebär(förutom längre väntetid), har du fått någon klarhet i det? Om du vill berätta såklart. Usch jag känner mig typ överkörd.
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-10-04 17:14:18 följande:

    Hej! Får jag fråga vilken tidHej!

    Får jag fråga hur lång tid det tog för er att få remissen besvarad? Vi fick den skickad 24 augusti.


    Hej!

    Min skickades den 2/7 och blev besvarad 1/10 :) så typ tre månader!
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-10-04 20:18:10 följande:

    Äre sant!?! :O Ja precis, det stämmer! Först var dom inne på att vi kanske skulle gå igenom en behandling där dom gen-testar våra embryon, för att välja ut de som inte är "sjuka", men så blir det inte tack och lov. Dels så är chanserna mindre med en sådan behandling, sen är det längre väntetid. Men det blir vanlig ivf (som vi måste göra hos dom då), med "specialist"-övervakning skulle man kunna säga, IFALL något skulle hända mig. Det är inte troligt att något händer mig men det räcker att det är något lite "avvikande" i ens journal för att man, efter deras "regelverk", behöver specialistvård. Vet du varför du hamnat där? Du behöver självklart inte svara om du inte vill. Du har säkert också hamnat för vanlig ivf. Tror de flesta hamnar i den kön om det inte handlar om att man har en genetisk sjukdom som kan innebära att barnet kan bli svårt sjukt, då är det en separat kö. Kanske finns fler metoder vad vet jag..men tror iallafall att det är så.

    Åh vet precis vad du känner, blev själv väldigt skärrad när jag fick brevet för jag fattade inte alls vad det innebar. Jag har säkert ringt 10 samtal till dom.. Man orkar liksom inte möta på fler hinder än vad man redan gjort... Kramar till dig <3


    Ja, alltså jag har inte fått hem brevet än, men på 1177 står det att vi kommer erbjudas högspecialiserad vård på karolinska i Huddinge. Jag har faktiskt ingen aning om varför egentligen då ingen av oss har några genetiska sjukdomar eller liknande. Funderar på att ringa dem och ifrågasätta varför. Det enda som kom fram under utredning var att min sambo har reducerat antal simmare men annars såg allting bra ut så blir lite förvånad över detta!

    Vad skönt att ni slipper den biten iallafall! Hoppas att det kommer ett återbud så att ni får en tid tidigare <3 ja gud, kändes som att marken rasade åter igen igår. Ville bara lägga mig ner och gråta. Men nu känner jag mig mest förvirrad, varför då liksom? Vad grundar dom den bedömningen på, aah, så frustrerande när man inte vet varför!
  • Tildasafira
    Msofie skrev 2021-10-06 20:00:30 följande:

    Sitter här och hulk gråter. Jag har fram tills nu varit rätt okej i IVFn, känt att det får gå som det går och är meningen. Förra IVFn fick vi inga embryon till frysen och har tänkt att det inte skulle bli så denna gången. Trodde genuint jag var okej med det. Men nu fick vi brev om att ingen av våra 5 embryon har klarat sig till frysen. Är helt förstörd igen.

    Det är så jävla orättvist. Folk som blir gravida naturligt. folk som får embryon till frysen. Är så jävla trött på att kämpa och vara olycklig. Allt känns nu helt hopplöst, igen, precis som de gick förra gången. Varför skulle detta embryot klara sig om de 9 andra inte gjort det? Får återgå till att hulk gråta och tycka livet är orättvist.


    Åh nej, det är så fruktansvärt orättvist så jag vet inte ens vad jag ska säga <\3 hoppas du kan få något svar i varför det blivit så! Ta hand om er, och hoppas att Lilla grodan vill stanna i magen, styrkekramar <3
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-10-07 16:56:00 följande:

    Ah okey! Ja på 1177 ser man ju info lite tidigare än brevet. Men va konstigt!? För vår del så förstod jag ju (efter ett tag) att det handlade om min sjukdom, men var fortfarande jäkligt förvirrad. Hade aldrig hört om det liksom. Ingen hade nämnt något om det. Men märkligt om ni inte har några sjukdomar eller nåt sånt!? Tycker absolut du ska ringa dom! Då får du svar och behöver inte fundera på det iallafall! <3 Kan tipsa om att ringa så tidigt som möjligt för det tag ett tag att få telefontid hos deras sekreterare. När jag ringt på onsdag morgon t.ex så har jag fått telefontid på fredagen.. 

    Tack <3 hoppas! <3 Förstår verkligen att du blir förvirrad! Och att du blir ledsen!! <3 :(( man vill ju bara att allt ska flyta på nu. Kramar! Ring och prata med dom<3 


    Ja, jag fick hem brevet igår, där det stod minst 8mån väntetid och ev. Fördröjningar på det pga. Personalbrist.. min sambo fick då nog och ringde kliniken vi gått till tidigare och som vi egentligen vill göra vår IVF hos. Läkaren förklarade då att de ibland kan bedöma på det viset vid nedsatt antal spermier. Men vi bestämde då tillsammans med den läkaren att vi betalar privat för tre försök nu då det framgick att vi ändå kommer få behålla vår plats i kön till reproduktionsmedicin i Huddinge! Höll på att sätta i halsen när hon avslutade samtalet med att de ringer upp mig i morgon och att jag får påbörja behandling vid nästa mens (alltså om två veckor)!!!! Är i chock att det går så fort privat, är så pirrig och nervös och glad på samma gång. Nu börjar nästa oro liksom! Men det känns tryggt på något sätt att man inte blir av med sin köplats, som en slags backup om det inte skulle funka utan ?högspecialiserad hjälp? <3
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-10-07 17:19:28 följande:

    Hej!

    Ni som fått remiss via landstinget till IVF, såg det ut såhär när ni hade fått svaret på remissen? Tidigare när jag fått in så har det stått att remiss till reproduktionscentrum Huddinge men nu när jag gick in så stod det såhär på 1177. Kan någon vänlig själ som varit med om detta hjälpa mig tyda vad det här betyder? Har vi fått svar på remissen och läkaren på gynmottagning fått svaret? När skickas brevet ut i så fall? Jag är så nervös.


    Ja! Kika i meddelanden lite högre upp i remissen, där fanns mer info, iallafall för mig! :)
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-10-07 17:19:28 följande:

    Hej!

    Ni som fått remiss via landstinget till IVF, såg det ut såhär när ni hade fått svaret på remissen? Tidigare när jag fått in så har det stått att remiss till reproduktionscentrum Huddinge men nu när jag gick in så stod det såhär på 1177. Kan någon vänlig själ som varit med om detta hjälpa mig tyda vad det här betyder? Har vi fått svar på remissen och läkaren på gynmottagning fått svaret? När skickas brevet ut i så fall? Jag är så nervös.


    Eller ?anteckningar? kanske det heter!
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-10-07 17:19:44 följande:

    En jobbig vecka har snart passerat. Har haft huvudvärk/migrän sen i tisdags, så i princip sängliggandes sen dess, plus att jag fick mens i onsdags med fruktansvärda mensvärkar. Alltså, 19:e försöket ner i toaletten. Fick idag en bild på min brorsas nyfödda som föddes tidigt imorse. Är glad för deras skull, men gör samtidigt ont. Det borde vara vi, också. Livet känns så fruktansvärt orättvist. 

    Det hände dock en positiv sak denna veckan. Jag bokade in möte med Her Care, som jag hade i tisdags, innan mitt huvud började sprängas. Jag tog blodprov förra veckan där dom testar massvis med saker, inför mötet. 

    Hon jag pratade med tyckte det var mycket som tydde på att jag hade för lite progesteron, och lite för högt östrogen. Så nu kommer jag få testa progesteron-kräm denna cykel! (äntligen!!) Med start CD16. Det känns väldigt hoppfullt. Är rädd att jag ska bygga upp för mycket hopp och falla ner i ett svart hål om det inte funkar nu bara, men jag försöker att bara se detta som något bra och att det nu faktiskt händer något nytt!! Känns jättebra. Så nu hoppas jag att det 20:e försöket ska bli det sista.. så vi kan slippa den här helvetesresan, och påbörja en ny bättre sådan <3 

     

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Mimmi44, BIM 25/9, 26 år (ca 18e försöket)

    Hellow0rld, BIM 28/10, 29 år (17:e försöket, remiss till ivf skickas denna månad)

    Carina82, BIM 30/9, 38 år (12e försöket, pågående utredning)

    Mirabilis89, BIM 10/10, 32 år (16:e försöket).

    Janni91, BIM 14/10, 30 år (16:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Vickan31, BIM 21/10, 32 år (17:e försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 27/10, 36 år ( första IVF försöket)

    RH93, BIM 2/11, 28 år (15:e försöket)

    Soff, BIM 2/11, 33 år (20:e försöket, 1:a med progesteronkräm)


    Vad spännande med progesteronkräm! Hoppas att det kan vara er nyckel till varför det inte tagit sig tidigare <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet