• Bx3

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2021-10-18 13:10:26 följande:

    Ååh vad glad jag blir att höra det! Vilken lättnad att det inte gjorde så ont som du hade trott! Jag har ju bara hört om dem som tyckt att äggplock varit den värsta smärtan någonsin och en total mardröm, så det känns lite lugnande att veta att det inte behöver vara så hemskt för alla. Samma var det ju med spolning, att jag bara hört skräckhistorier och det gör ju superont för många, men för mig kändes spolningen knappt. Så spännande med äggen de fått ut! Kommer du att få veta mer imorgon då om hur det gått för dem? Håller tummarna SÅ hårt! <3 


    Samma här! Har nästan bara läst att det är värsta smärtan man varit med om så jag utgick från att det var så för dom flesta. Men som min läkare sa så gör det inte ont alls på dom flesta men de som får ont har ett större behov att berätta det och det är ju också dom man minns. Min äggledarspolning gjorde dock extremt ont! Så det känns väldigt individuellt hur allt känns. Smärtan som jag fick i magen efter äggplocket var som en extrem mensvärk, men det var uthärdligt. Det jag var rädd för var ju att få den där smärtan under själva ingreppet, när smärtan kommer efteråt känns det lättare att stå ut med. Jag är inte rädd för att göra om det nu iaf om det skulle behövas och det är ju otroligt skönt. Har mått dåligt över detta i flera veckor :P den senaste veckan försökte jag tänka att jag kan ju inte påverka någonting och att om det gör ont så är det tillfälligt och alla som gått igenom det har ändå tagit sig igenom det. <3
  • Bx3
    Vickan31 skrev 2021-10-18 13:10:26 följande:

    Ååh vad glad jag blir att höra det! Vilken lättnad att det inte gjorde så ont som du hade trott! Jag har ju bara hört om dem som tyckt att äggplock varit den värsta smärtan någonsin och en total mardröm, så det känns lite lugnande att veta att det inte behöver vara så hemskt för alla. Samma var det ju med spolning, att jag bara hört skräckhistorier och det gör ju superont för många, men för mig kändes spolningen knappt. Så spännande med äggen de fått ut! Kommer du att få veta mer imorgon då om hur det gått för dem? Håller tummarna SÅ hårt! <3 


    Nu var jag för snabb, glömde svara på din fråga :D

    Ja dom ska ringa innan lunch imorgon och berätta om något blivit befruktat och isåfall bestämma insättningsdag (antingen dag 2, 3 eller 5 beroende på mängd ägg och hur starka dom är). Tack snälla du! <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-18 18:29:20 följande:

    Det händer så mycket i gruppen, så fint att alla vill dela med sig och att man får följa så mångas resor. Jag hoppas så det ska gå bra för er alla som nu testar något nytt (ivf, creme etc)

    Idag har jag fått en fin blastocyst insatt. En till frysen och imorgon ska de ringa och uppdatera om de två sista embryorna klarar sig eller inte.

    Allt gick smidigt och de var så trevliga, och snacka hela tiden. De visade hur/när de förde in blastocysten, och fick med mig kort på embryot, då min partner inte var med i rummet.

    Nu är det lång dryg väntan som gäller för min del innan vi får veta om det här funkade eller inte.


    Gud så spännande! :) va skönt att veta att minst ett är till frysen! Håller tummarna även för de sista två <3 ja den eviga väntan.. usch, ivf är väntan, väntan och åter väntan. Först väntan på mensen, sen väntan på att få veta om man kan börja med sprutorna, sen väntan på VUL och se hur det ser ut, sen väntan på ÄP, väntan på hur många ägg de fått, väntan på hur många ägg som befruktats, väntan på insättning, väntan på hur många som klarat sig, hur många som tagit sig till frysen och sen den sista nog värsta väntan - väntan på gravtest.

    Håller alla tummar och tår för dig stenhårt!!! <3
  • Bx3
    El1995 skrev 2021-10-18 23:26:04 följande:

    Hej kloka människor! Gravid eller ej?

    Oregelbunden mens pga slutade med minipiller i juli/augusti.  Haft kanske 2 menstruationer.

    Senast mensen var 23 september(första dagen). Hade typ vanlig mens!

    Samlag med sambon !!16 september!!

    Visade plus på stickan 6 oktober.??!!!

    Bekräftat av bm och besökt gyn pga mensvärk i livmodern.

    Gjort väldigt ont i vänstra äggstock.

    Massa mensvärk i nedre delen av magen. Ont i ländryggen.

    Hcg test taget flera gånger.

    Hcg första gången- 200

    Hcg andra gången- 150

    Hcg tredje gången - 250

    Bm tror utomkvedshavandeskap MEN fick även (tror det) nidblödning i lördags(17okt)!!!

    Blodigt LITE LITE (torkar på papper, ser lite blod) haft så sedan första pluset.

    Gravid??

    Tankar någon??


    Hej! Ingen kan säga till dig hur du ska göra eller känna. Men jag hade nog lyssnat på bm och fortsatt med hcg-prov för att se hur stegringen fortsätter. En normal graviditet ska ju dubblas varannan dag, som allra minst kan den höjas 60% sa dom till mig, höjs den mindre än så så är det antagligen ett X/utomkveds.

    Om du plussade 6 okt så har jag tyvärr svårt att tro att det var en vanlig mens du hade 23 sept.. isåfall ska du hunnit haft ägglossning och att ägget hunnit fästa och ge utslag på stickan på mindre än 2 veckor vilket låter osannolikt. Men jag är ingen läkare så lyssna på vården, dom har oftast väldigt bra koll.

    Jag har själv haft ett utomkveds i våras och trodde att jag fick min mens bara att den var någon dag kortare än vanligt. När den slutade tvärt så tog jag ändå gravtest och det visade svagt plus, då var jag ändå på cykeldag 42, så testet borde varit mycket starkare. Även clearblue digitalt borde ha visat längre gången än den gjorde. Se till att dom har koll på dig och undersöker dig med regelbundna hcg och/eller tidigt VUL för att se vart graviditeten sitter. Mitt utomkveds gick så långt att min äggledare brast och det vill man undvika då det kan vara livsfarligt. Får du en extrem smärta som inte avtar så måste du åka in akut, det är superviktigt!

    Många utomkveds tar kroppen hand om själv, en nära vän till mig hade det strax efter mig och hon behövde inte ta någon spruta eller operation utan hcg gick stadigt nedåt och hon fick lämna blodprov tills det visade att graviditeten var borta.

    Håller tummarna att det löser sig på bästa sätt för dig <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-19 18:07:06 följande:

    Ja men eller hur. Och den långa väntan tills vi ens får påbörja IVF! Vi fick svar idag att vi fick 1 till frysen. De två andra klarade sig tyvärr inte. Men känns ändå okej.

    Har du hört något om dina fina ägg idag? Hoppas på bra nyheter <3


    Förstår det, bara något går till frysen så känns det bättre tycker jag också! Nu hoppas vi på den i magen och att det frysen kanske är ett framtida syskon.. :)

    Ja dom ringde idag och berättade att 5 av 7 ägg var mogna och alla dom 5 äggen hade blivit befruktade. Har insättning på lördag kl 10.15 om allt går som det ska. Är sååå pirrig! Första gången jag vågat hoppas lite på detta. Men det är ju många väntan/hinder man ska ta sig förbi först. När är din testdag?
  • Bx3
    Tildasafira skrev 2021-10-19 18:28:06 följande:

    Så läskigt att skriva detta, och vet inte riktigt hur jag ska tänka.. jag ska ju som sagt börja med ivf-sprutorna så snart min mens dykt upp. Fick ett infall imorse och testade med ett gravtest (äl+11). Det dyker upp ett svagt men tydligt sträck inom tiden. Blir galen, hur ska jag tänka nu? Jag får ju alltid tidiga missfall så vågar inte säga något till kliniken. Än. Men hur långt kan jag egentligen dra ut på det? Vore ju såklart en dröm om detta gick vägen, och jag vet att jag borde ?bli glad?, men som många av er vet så har jag kastats mellan hopp och förtvivlan fler gånger än vad jag kan räkna till.

    Hur hade ni gjort i min situation? Dvs. Om mensen inte dyker upp på torsdag ändå? Hade ni sagt något till kliniken eller hade ni dragit ut på det tills man vet mer säkert?

    Ps. Varje gång jag berättat om mina återkommande missfall för olika läkare har de bara viftat bort det. Som om jag skulle ljuga. Varför vet jag inte, men har iallafall aldrig blivit tagen på allvar. Kanske på grund av att det aldrig gått så långt att de blivit registrerade i vården.


    Oj va svårt :/ först och främst så håller vi ju självklart tummarna att detta inte är som de tidigare utan faktiskt håller sig kvar! <3 förstår din rädsla, eftersom jag har haft ett utomkved så kommer jag aldrig direkt kunna glädjas över ett gravtest innan jag vet vart graviditeten sitter någonstans.. så förstår känslan att du inte vågar bli helt glad <3

    Hur tidigt har dina missfall varit? Jag tänker att du ska ju inte ta sprutorna förrän mensen kommer ändå så du kan nog säkert vänta någon vecka innan du pratar med dom.. men jag själv skulle nog ta och prata med dom direkt för att höra vad dom säger. Men jag är så nojig för att göra fel när det kommer till detta. Om det skulle bli ett nytt missfall (peppar peppar) så kanske det inte är så bra att ta sprutorna direkt efter, ingen aning men det måste ju läkarna kunna avgöra. Så det inte blir fel för dig..

    Jag hoppas innerligt att detta är ditt Plus med stort P, den som stannar och blir det du väntat på <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-20 15:08:19 följande:

    Men wow, gud vad kul att höra, det är ju jättebra resultat! Kommer de höra av sig med uppdateringar tills lördag? Hoppas allt går som det ska. Förstår att det är pirrigt, det var det för mig också. Och nu har jag ett litet embryo där inne känns nästan lite overkligt. Känner ju inte av något direkt så ingen aning om den fortsätter att utvecklas.

    Jag kommer nog testa nästa helg. Intr bestämt vilkendag än. Tror officiell testdag är typ 2 november -16 dagar efter insättning. Men det känns sjukt sent


    Nej de hör bara av sig om ingen embryo klarat sig.. på lördag behöver vi åka ca 06.30 för att hinna till insättningen 10.15 så om något händer så kommer dom antagligen ringa när vi redan är påväg i bilen, känns lite jobbigt för då är man liksom på väg både fysiskt och psykiskt. Men jag har ändå en bättre inställning och känsla än någonsin innan, känns ändå som goda chanser!

    Du fick också ett 5dagars insatt va? Jag tänker att då är väl hcg högre tidigare än om man får ett 2 dagars t.ex.. jag kommer också testa tidigare! Jag har inga problem med negativa test när jag vet att jag tar för tidigt, så det positiva med att kanske få ett positivt några dagar tidigare gör valet lätt för mig. :)

    Det är nog bra att inte överanalysera symptom heller eftersom medicinen man tar ofta ger gravidsymptom. Har läst om jättemånga som inte känt något alls förrän vecka 7-8 <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-20 17:48:57 följande:

    Glömde förresten fråga (tror jag) vad du tar för medicin efter äggplock? Och om du vet på ett ungefär vad du ska ta efter insättning?


    Dagen efter insättningen började jag med Lutinus (vaginaltabletter) 3 ggr om dagen och det ska jag ta fram tills testdagen oavsett om mensen kommer innan eller inte. Fick du olika mediciner innan och efter insättningen? Om man bortser från att du bytte för att du inte reagerade bra på medicinen.
  • Bx3
    Ericky skrev 2021-10-20 11:10:30 följande:

    Hej på er,

    Några namn här är nya för mig, men många av er är ju gamla vänner så jag vill berätta för er vad som hänt. I lördags eftermiddag gick mitt vatten i vecka 17. Det konstaterades på UL att det inte fanns något vatten kvar. Vatten behövs för att bebis ska kunna utveckla sina lungor och träna rörelser mm. Förhoppningen var att vattnet skulle fyllas pp, vilket det i vissa fall kan göra. I mitt fall så verkade det gått hål helt och hållet på hinnan runt bebis och i måndags var vi tvungna fatta det oerhört tunga beslutet att avbryta graviditeten, trots att bebis var helt frisk. Utsikterna var små och risken för mig att drabbas av infektion för hög. Så i måndags eftermiddag fick jag föda fram vår lilla, lilla bebis på sjukhuset.

    Vi trodde med vår otur (försökt ett år och under den tiden brottats med mellanblödningar), och sedan ett missfall, att det var vår tur nu. Allt såg toppen ut på KUB. Men livet funkar ju inte så tyvärr, att det finns någon slags universell rättvisa. Livet är oerhört tungt just ny men tillslut kommer en annan dag hoppas vi. Och ett annat barn som får leva med oss <3


    <3 mitt hjärta brister när jag läser detta.. beklagar så enormt! Ingenting man säger kan göra det bättre.. Stor styrkekram och ta hand om varandra <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-21 17:54:44 följande:

    Gud vilken härlig anledning ni har att vakna tidigt på lördag med en lång mysig biltur ihop <3 hoppas din kille får vara med i rummet på lördag, hade önskat att min fick vara med, men han satt i väntrummet och vänta på oss (mig och embryot) när vi kom ut. Jag har en känsla av att det kommer gå bra för er, du fick ju så många befruktade!

    Ja jag fick ett femdagars, så egentligen följer den väl min vanliga cykel när de tog ut den på dag 14, insättning fem dagar senare. Min vanliga mens borde komma 27 oktober, så om jag testar någon gång mellan 29-31 oktober så borde det ju testen stämma tänker jag.

    Jag har inte ens några symptom av medicinerna jag tar så finns inget att analysera ens, haha! Tar samma mediciner nu som vid äggplock. Tar cyclogest (progesteron) som är som lutinus tror jag, progynova tabletter, ska hämta ut progesteron tabletter idag då jag behöver mer tydligen och så tar jag en blodförtunnande spruta (Arovi). Så fullt upp på medicinfronten. Hoppas man inte tar allt i onödan!


    Ja det blir en bra lördag förhoppningsvis :) nej min sambo kommer också få vänta i väntrummet tyvärr. Hoppas jag kan få med en bild iaf som jag läst att många får! :)

    Ja jag tänker också så, gjorde äggplock på den dagen jag skulle ha min vanliga ägglossning och ska ha mens ca den 30e.. får se om jag börjar testa då, beror nog på hur det känns. :)

    Så konstigt ändå att det kan vara så annorlunda mellan olika länder.. att du får en hel bunt med medicin och en annan får en tablett (dock 3 ggr om dagen då). Nej nu håller vi tummarna att det blir glada besked om någon vecka eller två :) <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet