• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Här kommer min graf för idag, 36.5 i temp idag igen.
    Ryggvärken i länden känns inte lika idag så det känns toppen.

    Tempar ni också??
    Jag började mitt i allt som ni ser, ?bara? för 9 dagar sen men ska bli kul och följa den på detta sätt också.
    Vet inte exakt än vad allt betyder men man kommer väl in i det.

    Extra kul och se hur min temp och sen fertilitetsimonitorn fungerar. Den känner ju av stigning av östrogenet först sen LH ökningen. CD 4 idag och 10 dagar kvar till äl.



     

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-14 08:04:49 följande:

    Malin, ja du är duktig som trotsar och kör på mobilen, heja dig!! Har du tempat länge? Jag tempade dom första månaderna vi försökte, men sen slutade jag. Jag tyckte jag kände sån press av att man skulle ta tempen direkt man vaknade osv, så ibland vaknade jag mitt i natten och bara "M;ÅSTE TEMPAAA", tyckte också det var svårt om man vaknade typ 05 en dag men klockan ringde 06, om man skulle tempa när klockan ringde eller när man småvaknade lite...hmm jaa inget för mig som ni hör haha. Sen en grej med tempen är att jag trodde att jag hade ägglossning (pg.a natural cycles sa att jag hade det) MEN gjorde ju en utredning som visade att jag inte alls hade det....Så litar väl lite halvt om halvt på det :P 

    Skulle dock vilja ha en sån man sätter på armen som mäter ens temperatur under natten, kollade med det samarbete natural cycles hade men tyckte den var lite dyr.... 

    Vickan, förstår verkligen sorgen över mensen, den slår ju lika hårt varje månad..Jag har liksom redan ångest och är ledsen över att jag ska ha mens på julafton i år...USCH. Men en vacker dag så kommer det inte en mens...även om det känns sååå långt borta. Till och med min sambo som alltid varit positiv har typ tappat hoppet nu och börjat prata om adoption typ. Båda vi känner väl lite sisodär för IVF, men visst hade du gjort det? 

    Vi får torka tårarna och tänka att vi får ju hjälp efter årsskiftet iaf <3. 


    Nej jag har precis börjat, snart 2v har jag tempat. Tycker också det är jobbigt med och ta samma tid och innan man går upp men vardagarna går bra för min sambo går upp 06 varje dag så brukar tempa runt 06.07 tiden då, så fort han gått i princip.

    Men helgerna är jobbiga för då vill inte jag väcka min sambo kl 06 men försöker ändå. Hittills bara tempat en helg så, ah det får gå. Vill iaf prova denna cykel så får man se.

    Ah du har NC, jag kikade lite på den innan jag skaffade clearblues fertilitetsimonitor och den är jag faktiskt nöjd med hittills. Den räknar som sagt ut när östrogenet börjar höjas och sen när LH ökningen sker. Tycker den är så kanon!

    Ja det lät verkligen inte dumt med en på armen som räkna ut men frågan är hur exakt det är då. För man vill ju helst tempa i munnen nu tex och inte med en örontemp.
    Jag fick köpa en vanlig nu eftersom jag bara har örontemp hemma vanligtvis. 


    Aah mens på julafton är kanske lite segt men vi hejar på att det blir en bra mens och sen en ännu bättre äl så att det går för er.

    Äter du något extra?

    Jag kör med mamma optimal, omega 3 och har även köpt hem Q10 nu. Får se om det kanske kan hjälpa lite. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-14 11:44:20 följande:
    Ja jag tror egentligen tempa är bra så länge man inte låter det påverka en för mkt, ex missar man en dag är det ju inte hela världen osv!

    Hur funkar en fertilitetsmonitor? Är det något att man kissar varje dag och mäter? Noll koll haha :P 

    Kör du med ägglossningsstickor? Jag har fått ganska bra koll på min kropp och känner igen ÄL-symptom så oftast behöver jag bara ta 1-2 test/cykel nu :)

    Jag äter: Myo inositol från CD1 fram till ÄL, D-vitamin och folsyra hela cykeln. Denna cykel testar jag även progestoronkräm 20 och 100, den med 20 smörjde jag med dag 7-13 och den med 100 har jag kört ett pump om dagen fr.o.m ÄL+2 och ska köra fram till mens :)

    Både inositol och progestoronkräm har jag läst mkt gott om här inne på familjeliv så ville testa :D Inositol tycker jag har hjälpt mig att få mer flytningar vid ÄL exempelvis:)

    Gaaaah nu blir jag arg, hahaha.. Hade skrivit värsta långa svaret och förklarat och så försvinner skiten för att jag råkade klanta mig med och stänga ner sidan 🤣🤣

    Jösses, men ja tempen är jag inte stressad över direkt mest helgerna som är lite dryga bara. Får se hur det fortgår.

    Monitorn fungerar som jag skrev ovan att man lägger in sin cykel, sin mens, när man har sex, och sen räknar den ut när man ska börja testa sig efter det.
    Som nu, jag ska börja testa med ägglossningstester på dag 8 och det för att man inte ska missa någon ökningsdag.

    Ungefär 3-5 dagar innan LH ökningen så upptäcks östrogenet och den tiden är ju bra om man börjar mysa, sedan visar den när LH ökningen påvisas och den visas som maximal med glad gubbe och då ska man absolut mysa, den visas under två dagar sedan blir det en dag till med hög och vi brukar ha sex iaf en dag efter också I och med lossningen.

    Sen kommer den visa låg fram tills nästa vända.
    Man kan testa graviditetstest tidigast 3 dagar innan mens också tror jag det är. 


    Jag gillar den och läst många som blivit gravida med den inkl mig själv. Jag börjar också tro att jag haft en kemisk denna gång med tanke på hur det varit för mig efter ägglossningen och sen med 4 tester som visat lite Positivt om än knappt synbart.
    Men sen också min ländrygg, aldrig innan liksom. Usch! Haha

    Men jag vet inte, jag trivs med denna och kommer fortsätta med den.
    Såg att det är några som säljer sådana i facebook gruppen också. 


    Jag känner också av min ägglossning då jag får så sjukt ont haha
    Men senast när jag blev gravid kände jag inte av den alls 🙈 det var första gången jag inte känt av den.
    Min ägglossning har blivit mer stark med mina år, alltså hur tydligt jag känner av den, smärtan.

    Okej, då vet jag. Kanske ska köpa D-vitamin också, läst att det ska vara bra Också. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-14 15:27:44 följande:
    Åhh så typiskt :P Stackare som fick skriva om allt!!!

    Ja är ju väldigt spännande att kunna följa en tempkurva iaf, den kan ju ge lite förhandsbesked om en ev grav :D

    Ahaa, så lite som en app typ? Måste googla lite om monitorn känner jag :P Jag kör appen FLO och den fungerar väldigt bra med, har dock betalversionen efter det att jag slutade med NC efter den prenumerationen gick ut! Är ju jättebra att den säger till när man ska testa för ÄL, det gör inte min app så det är lite dåligt. 

    Kan ju mkt väl vara en kemisk grav, i och med alla symptom osv du hade! Säger dom inte också att det är lite "lättare" att bli gravid efter ett missfall? Eller det kanske bara är en skröna, men har för mig det...Så då¨kanske detta är guldmånaden :D 

    Ja D-vitamin är ju bra, speciellt nu på vintern även om man inte försöker bli gravid :D 

    Haha ja, fasen vad trött jag blir på mig själv ibland! 

    Ja men precis, lite lik en app faktiskt men där man stoppar in testerna i monitorn liksom Och sen mäter den av stickan.

    Åh vad kul, jag kör med FLO också men gratisversionen, dock vet jag att jag betalade en månad men det verkade inte ha fungerat för jag märkte ingen skillnad 🙈🤣

    Ja men precis, som du skriver med kemisk. Men det är bara att tänka framåt. Haft en mens mellan mitt förra och denna så ja. Vi får se då.
    Men denna mens var kraftigare och som sagt smärta i länden också.

    Nu vill jag bara få äl igen så man kan börja hoppas lite igen 🙈🤣 sjukt detta egentligen, hur vi snackar om allt möjligt. Men känns också väldigt skönt och få lätta på sitt hjärta.

    Tycker absolut du ska läsa på om monitorn, tycker som sagt det är kalas bra. Och sen om man vill köpa andra älstickor så får man göra det såklart med. Men man behöver inte det. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-15 13:50:36 följande:
    Ska läsa på lite om den då, kanske kan vara något...Man blir ju lätt lite "rastlös" i allt det här och vill gärna prova lite nya saker :P Är det speciella äl-stickor till monitorn?

    Haha jaa jag pratar mer med er om allt det här än med min partner haha. Känns som dom faktiskt har lite svårt att förstå ibland haha. Så är skönt kunna lätta lite på hjärtat inför er <3

    Ja precis, det finns så man köper till monitorn, ett paket består av 20 ältest och 4 graviditetstest. Tycker det är helt okej pris på dom också då ett paket räcker för två månader iaf.

    Haha det är lite kul, min sambo brukar skämta med att jag ska hålla mig borta härifrån för jag får för mig för mycket saker från er 🤣🤣
    Och att det bara kommer stressa mig i slutändan, men så tycker inte jag. 

    Min temp för dagen stod på 36.5, den verkar ligga kvar där. Min mens som typ knappt varit något igår kan ibland få lite mer blodskvätt som idag för att sen dö ut igen. Men det är min sista dag idag egentligen vilket jag har svårt och tro denna gång eftersom jag känner ytterst lite värk i magen idag, knappt märkbar, otroligt trött också, känner mig utmattad, febrig. Orkar knappt hålla ögonen öppna just nu. 

    Och sen så kom det som sagt en skvätt blod/flytning mer än jag brukar ha när det är sista dagen då har jag inget utan som mest någon droppe brun flytning.

    Spännande detta! Haha 

  • MalinJ
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-12-15 22:58:07 följande:

    @Melsson
    Rekommenderar verkligen monitorn. Är jättenöjd och har i slutändan sparat pengar på att köpå en sån om man jämför med att köpa digitala ägglossningstester och graviditetstester för
    sig. Dock köpte jag min begagnad på tradera för 200kr, var väldigt noga med rengörning när jag fick hem den. Är väl kanske inget man vill köpa begagnat egentligen. 

    Jag har precis haft ägglossning i förrgår och inatt vakna jag med feber och tog ett positivt covid test så nu lär ju chanserna för en graviditet denna månad vara lika med noll, då kroppen kommer fokusera på att läka ut coviden istället för en befruktning. Klarat mig under hela pandemin så snacka om dålig timing precis efter ägglossningen. Har haft 40 graders feber hela dagen 🥵

    Hur ligger ni till i era cyklar?


    Usch stackare, jag hoppas du snart är på benen och att det går bra ändå 😃

    Jag har långt kvar till äl, ska få den kring jul. ☺️ cd 6 idag 😛

  • MalinJ

    Usch idag har varit en jobbig dag, man läser om alla som plussar och jag blir givetvis glad för deras skull men jag blir så sjukt ledsen också. 

    Det påminner om när jag i mars fick veta att min absolut bästa vän äntligen hade blivit gravid och knappt vågade säga något till mig för att hon vet hur mycket jag vill ha barn. 


    Nej fy, inte alls kul och jag blir så påverkad idag, sjukt påverkad. Nästan så pass så tårarna kommer, det är sjukt vad kroppen är lättpåverkad.

    Cd 8 idag och har börjat känna lite i magen nu, inte mycket men känner av att det är pågång, borde vara ca 6 dagar kvar nu till äl.

    Hur är det med dig VICKAN31: hoppas det är bättre ❤️


    MELSSON: Hur går det för dig?

  • MalinJ

    VICKAN31: Jag hoppas verkligen att vi får oss ett julmirakel ❤️


    Ang tempningen, ja men precis. Det kan vi absolut göra, jag kanske dimper in med det redan under ägglossningen men vi får se.
    Min temp ahönk igår för att idag stiga igen.

    Jag har börjat känna av äl också nu, herregud så ont jag haft. Hoppas på att det är ett bra ägg som blir av nu. Hahaha

    Ang D-vitamin så ska jag ta en tablett dagligen av det jag köpt, är ett tillskott så tänker att jag kommer käka det tills längre framåt iaf. Sen får man se.
    är ju ett tillskott som är bra och ta både innan och efter och under graviditet om jag fattat det rätt. Q10 är jag mer ny på men det ska kunna tas också hela tiden.

    Ja det där med gravidbesked är så jobbigt just nu. Tänker tillbaka på min sista hemska omgång med 3 ultraljud innan dom ens beslutade för att det inte var något som växte i fostersäcken. Andra ultraljudet hade nämligen säcken vuxit på sig från gången innan. 


    Men ja; vi får försöka tänka framåt och hoppas att vi snart är där med ❤️

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-20 07:41:55 följande:
    @MalinJ Jag känner precis som dig nu, typ ALLA mina kompisar är gravida eller har småbarn...Jag har verkligen ingen kompis alls som inte är gravid eller har barn så man känner sig så himla ensam.....

    Det känns som alla andra är på en fest som jag inte är bjuden på....

    Vad skönt att du snart har ÄL iaf, då brukar man ju få upp hoppet rejält ändå <3

    Jag är på CD27 idag och tog ett test imorse (brukar aldrig ta gravtest för blir så besviken men körde ju med sån progestoronkräm denna cykel och den kan skjuta upp mensen och det vill man ju inte, så ville sluta smörja med den).. 

    Såååå blir ytterligare en jul man sitter där och inte är gravid........ 

    @Vickan31 Hur lång tid tog det för er innan ni fick sätta igång med er IVF? Vi är kallade nu till landstinget strax efter nyår...Men man vet ju inte hur dom tänker :P Hur känner din sambo kring IVF osv? Har du varit öppen om dina tidigare IVF:er osv? 

    @AllgoodnamesRgone Åhh stackare, men du kanske blir frisk till jul iaf <3, och som Vickan säger, det kan ju ha tagit sig ändå!!

    Emerald6 Har läst om det....Kanske ska testa, känns som jag testar allt haha. Men det kan väl inte skada tänker jag :P Och du, grattis till graviditeten:)

    Ja visst är det jobbigt? Alla utom en själv lyckas bli gravid/behålla en graviditet. Det är hemskt och man vill bara gå och begrava sig. 


    Ibland undrar jag om jag verkligen kommer lyckas :( 

    Yes! Nu är det igång, min monitor sa hög idag så nu ökar östrogenet i kroppen så det är max 5 dagar till ägglossning nu. Så nervöst alltså!

    Ååh nej, men.. Känner du att mensen är påväg? 
    Jag håller tummarna för dig ❤️


  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-20 09:08:22 följande:
    Ja det är såå jobbigt...Jag börjar också få såna jobbiga tankar att "tänk om det aldrig händer"...Man vill ju inte bli det där barnlösa paret....Men man får hålla hoppet uppe <3 Du vet ju iaf att du kan bli gravid så det måste kännas skönt ändå!

    ÅÅHH najs, bara börja mysa på nu då :D Ska tusan kanske köpa en sån där till mig själv i julklapp hihi, ser ju jättesmart ut!

    Eller hur, det är inte kul. Ja visst är det bra och veta att jag kan bli gravid men jag verkar inte kunna behålla dom istället och det är nästan jobbigare. Att bli gravid och förlora det varje gång 😭

    Haha ja men köp! Lätt värt pengarna och som du ser, den är skitsmart. Och man lägger in mens och sex själv och den räknar ut ägglossning hög som maximal osv. Allt skrivs in liksom. 


     

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet