• Bx3
    Sat 23 Oct 2021 18:16
    365501 visningar
    3955 svar
    3955
    365501

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Längtartillvår skrev 2021-10-23 13:57:59 följande:

    Bx3 - har tänkt på dig idag. Hoppas att allt gått bra och du fick ett fint litet embryo insatt. Hoppas du fick med dig bilder till din kille också <3

    Ta det lugnt idag och resten av helgen. Viktigt att vila!


    Men tack fina du! <3 Det har gått jättebra! Ett till mig och 3 till frysen så är supernöjd! ?Riktigt snygga? var dom alla fyra enligt läkaren haha! Jag fick ta ett kort på skärmen så sambon fick känna sig lite mer involverad :)

    Jag fick testdag 2/11, du hade också då va? Har BIM nästa helg.. tror jag kommer börja testa redan då också. :) ja jag somnade direkt när jag kom hem hehe, var en lång dag! Och att hålla sig från att kissa 5h var jobbigt haha (blev ju så länge pga bilresan och fick inte kissa precis innan insättningen).

    Hur känner du att ruvardagarna är rent psykiskt? Bergochdalbana eller hur går tankarna? <3
  • Bx3
    Sat 23 Oct 2021 18:21

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Janni91, BIM 14/10, 30 år (16:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 27/10, 36 år (första IVF försöket)

    Carina82, BIM 27/10, 38 år (12ish försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

    Hellow0rld, BIM 28/10, 29 år (17:e försöket, remiss till ivf skickas denna månad)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    RH93, BIM 2/11, 28 år (15:e försöket)

    Soff, BIM 2/11, 33 år (20:e försöket, 1:a med progesteronkräm)

    Mirabilis89, BIM 3/11, 32 år (17:e försöket)

    Vickan31, BIM 16/11, 32 år (18:e försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

  • Bx3
    Mon 25 Oct 2021 21:09
    Längtartillvår skrev 2021-10-24 15:15:35 följande:

    Wow vilket resultat! Måste kännas så skönt med tre snygga till frysen! Jag är lite stressad över att bara ha en i frysen, för jag är så osäker på att det här försöket ska gå vägen.

    Ja jag har också testdag 2 november. Men kommer testa på fredag eller lördag tror jag. Läst att många plussar efter ruvardag 10, så det känns lagom då. Har du känt av någonting. Jag har känt lite stick då och då, och lite annat som är svårt att förklara och är extremt trött sen två dagar tillbaka men tror det beror på all medicin jag tar. Tog en liten siesta på soffan precis :)

    Haha ja det där med att vara kissnödig är ju en plåga. När jag låg där och bresa och de stoppat in spekulumet så började de trycka på min mage med ultraljuds apparaten för att se på skärmen och jag var tvungen att spänna mig så mycket för att inte kissa på mig så hela spekulumet flög ut och ramla i golvet, haha det tyckte alla var lite kul :)

    Ruvardagarna har inte känts annorlunda från vanliga dagarna mellan äl och bim. Bara mer medveten om att jag förmodligen har större chans att lyckas. Sambon och jag pratar om vad som förhoppningsvis blir en bebis och drömmer, men försöker verkligen att tänka på annat. Veckorna är lättare då vi båda jobbar mycket, helgerna är lite värre -hänger nog lite mer på familjeliv än vanligt :)

    Hur känner du?


    Ja jag är jättenöjd med resultatet, hade inte alls förväntat mig det så blev en chock nästan. Men en i frysen är ju ändå skönt istället för att direkt börja om med sprutorna och nytt äggplock! <3 men hur fungerar det hos er, får ni några försök gratis eller måste ni betala för varje omgång?

    Spännande! Ja jag har läst folk som testat positivt ruvardag 4 med blastocyst så rd 10 låter bra! :) Jag tror också jag kommer testa på fredag, är bara på ruvardag 6 då men tycker om att testa tidigt och då har det gått 13 dagar sen ägglossningssprutan så borde inte ge falskt svar.. läst att det kan påverka gravtesten fel i 10 dagar.

    Ååå hoppas SÅ att det tar sig för dig! Detta kommer bli världens längsta vecka hehe! Jag känner ingenting, är ju bara på rd 2 idag. Trött är jag dock, men det har jag varit sen jag äggplocket. Och extra kissnödig har jag varit sen jag började med vaginaltabletterna. Har börjat jobba idag efter 7mån sjukskrivning så känns väldigt bra och tänker att det är bättre för fertiliteten kanske att återgå till det mer normala så kropp och knopp mår bra. :) det kanske också för att veckan går snabbare, hoppas jag iaf! :P

    Haha ja det måste ha sett roligt ut när du spände dig såpass att den flög! :D

    Vi drömmer också om vad som komma kan och för första gången tillåter jag mig att tänka positivt och det känns faktiskt väldigt skönt och befriande. :) skönt att vi kan börja testa innan en ny låååång helg kommer!
  • Bx3
    Tue 26 Oct 2021 14:03
    Steeph skrev 2021-10-26 13:09:07 följande:

    Äggplock avklarat. 16 ägg blev utplockade och nu ska jag hem och vila. Imorgon får vi veta om några blir befruktade eller inte. Tack för all pepp <3


    Men WOW va många! <3 håller tummarna stenhårt att det går bra även med befruktningen. Har dom sagt något om risk för överstimulering när du hade så många ägg? <3 vilken spruta och dos tog du för äggblåsorna? Jag tog gonal-f 162,5 och fick ut 7 ägg. Funderar på om de kanske kommer höja den dosen om det blir en omgång 2.. Hur kändes äggplocket för dig? Vila nu och unna dig något gott att äta! Stor kram!
  • Bx3
    Tue 26 Oct 2021 14:18
    apan95 skrev 2021-10-25 21:12:00 följande:

    Hej tjejer!

    Ville bara säga att jag är kvar här i bakgrunden! Har inte övergett er. Hejjar så mycket på er som är mitt i ivfen nu och så tråkigt Vickan31 att de inte hade möjlighet för er denna månaden, men klyschiga jag tror på ödet och därför blir det säkert tusen gånger bättre nästa månad <3

    På måndag ska jag tillbaka till kliniken och kolla om det ens är något litet liv i magen som jag tvivlar på i bland. Men illamåendet blir allt mer påtagligt.

    Kram tjejer, jag finns kvar här för er!!! <3


    Va fin du är! <3 vad spännande på måndag! Hehe enda gången man verkligen vill må illa är väl när man vill vara gravid, känns ändå som ett tydligt och säkert symptom vad jag förstått det som. :) Är SÅ glad för din skull! Det är verkligen jobbigt att höra när folk ska ha barn i min omgivning men så fort jag får veta att det är några som haft svårt att bli gravida så försvinner allt det jobbiga och jag bara glädjs! Låter kanske konstigt, jag unnar ju självklart alla som vill ha barn att få barn men på något sätt så förstår man vad de i liknande situation som sin egen har gått igenom och då finns det ingen plats för jobbiga känslor :) håller tummarna hårt för dig på måndag! Kram på dig <3
  • Bx3
    Thu 28 Oct 2021 22:04
    Steeph skrev 2021-10-26 17:54:17 följande:

    Tror inte jag blir överstimulerad då jag fick ovitrelle och Suprefact. Suprefact ges i förebyggande syfte för överstimulering och ge äggen en sista boost. Jag tog 225 menopur men ökade upp till 400 sista dagarna för att få med de minsta. Om det blir en till runda så kommer jag köra 300 menopur direkt, då jag har massa ägg men som är lite trögstartade.

    Äggplocket kändes ändå okej. Fick ta 2 Alvedon när vi kom dit och sa nej till lugnande. Sen fick jag morfin direkt in i blodet under äggplocket. Först en startdos och då kände jag inte alls när läkaren bedövade mig i underlivet, sen fick jag mer morfin när jag bad om det (en follikel gjorde jäkla ont). Var klart på typ 5 min och hörde hur de ropade hur många ägg de hittade sen tillbaka till rummet, äta frukost och vila sen åka hem så absolut en positiv upplevelse för mig!


    Jaha vad intressant, aldrig hört talats om suprefact. Oj vilket snabbt äggplock med tanke på hur många ägg du hade! Jag pratade nog för mycket med min läkare under plocket haha, det tog nog 10min för 7 ägg haha. Men jag var så nervös så pratade hål i huvudet på henne. Sen fick jag ju inte ont så kunde ju prata utan problem. För mig ropade dom bara när dom hittade första ägget sen sa dom inget mer så jag frågade till slut varför och fick veta att deras rutin i Falun iaf var så att dom bara säger till vid första ägget.

    Håller tummarna nu för dig inför insättningen! <3
  • Bx3
    Thu 28 Oct 2021 22:40
    Längtartillvår skrev 2021-10-27 17:39:54 följande:

    Hoppas det tar sig för dig också.

    Tror tyvärr inte det gått vägen för mig, känns som att min tapp öppnat sig och väntar på att blodet ska kommar. Jag tar så mycket progesterone så tror mensen blir uppskjuten av det. Bim är ju egentligen idag. Ska testa på fredag har jag tänkt så får vi se då. Kul att vi testar samma dag!! :) Känner du någonting än?

    Skönt att kunna fokusera på jobbet på dagarna, det hjälper ju en hel del.


    Men nej vad ledsen jag blir, vet hur jobbig den känslan är! Men jag håller tummarna stenhårt för testet imorgon och att din magkänsla är fel. <3

    Jag känner absolut ingenting. Men det räknar jag inte riktigt med heller, vissa känner ju inte något förrän i v.8 ibland senare.. men man hoppas ju såklart på tidiga symptom! :) Har inte kunnat hålla mig så har tagit gravtest igår kväll och imorse, superblanka båda två. Jag pendlar så sjukt mycket i mina tankegångar.. å ena sidan tänker jag att inget är säkert innan testdagen 2e nov.. å andra sidan så tänker jag att jag har läst att blastocyst fäster sig inom 48h efter insättning och testen jag tagit är testlagrets extra känsliga så tycker hcg borde vara inom deras gräns 5 dagar efter insättning. Man blir ju verkligen koko av ivf! :P

    Nej man får nog ta tidiga test med en nypa salt och vänta in testdagen för att vara säker.. eller mensen då.. men om det inte tar sig så har vi ju frysen iaf <3 det känns ju som bättre odds än att bli gravid spontant för mig iaf.. får försöka leta efter de positiva sakerna i allt detta! <3
  • Bx3
    Thu 28 Oct 2021 22:52
    Soff skrev 2021-10-28 21:30:33 följande:

    Hej på er. Idag 5 dagar innan bim fick jag en liten brun/röd blödning/flytning. Har ju tidigare fått så och det har aldrig betytt nåt... men det var länge sen jag hade det såhär tidigt innan mensen. Och tycker det är lite märkligt att jag får det när jag nu tar progesteron? Det borde snarare motverka mellanblödningar tänker jag? Usch, man bygger ju upp förhoppningar och är så van vid att det aldrig betyder nåt så är så rädd för dom här förhoppningarna. Igår spydde jag, och idag detta. Jag har dessutom varit otroligt konstig/uppblåst i magen, och mått illa.. >< men intalar mig själv att jag bara ätit något konstigt. För aldrig någonsin har ju något av dessa symptom betytt något alls...


    Ååå vad jag håller tummarna för att det är din tur nu <3 att aldrig veta och bara få vänta hela tiden är det jobbigaste av allt så förstår hur du mår verkligen! SÅ många gånger som man hoppats så mycket. Men att spy och få blödning är ju inget man kan inbilla sig riktigt? Hoppas verkligen att det beror på att ett ägg har fäst sig! Har du läst någonstans ifall andra har kräkts i samband med att ägget fäst? <3
  • Bx3
    Thu 28 Oct 2021 22:56
    Tildasafira skrev 2021-10-28 09:24:04 följande:

    I förrgår var detta negativt, det måste väl tyda på att hormonerna ökar? <3

    Orolig att det är för få veckor såklart, känns som en olidlig väntan tills jag får ta blodprov?


    Åå gud va jobbigt att behöva vänta tills på måndag :( <3 men hoppas SÅ att det är värt väntan och du får ett bra svar! Förstår att du inte kan tänka på något annat nu, måste vara såå förvirrande. <3
  • Bx3
    Fri 29 Oct 2021 20:50
    Längtartillvår skrev 2021-10-29 09:06:03 följande:

    Godmorgon! Den där känslan att tappen är öppen och mensen är på väg har försvunnit, satt i en dag bara. Men tror fortfarande att det är pga all progesteron jag tar som mensen håller sig borta.

    Skulle ju egentligen ta gravtest imorse, men min pojkvän har årets viktigaste dag på jobbet idag så han sa att är det bra nyheter kommer han inte kunna fokusera 100% på jobbet och inte njuta av nyheten, och är det dåliga nyheter så vill han vara hemma med mig. Så vi bestämde att vi testar imorgon istället. Då är detta RD 12 med en 5dagars, det borde visa rätt på testen då.

    Jag känner fortfarande ingenting, precis som du. Och det är ju inte helt ovanligt iof, men man vill ju gärna känna något.

    Jag tänker att du har testat för tidigt, testa igen efter bim så är det nog mer pålitligt tror jag. Hoppas vi båda får positiva test, men som du säger så har vi ju frysen annars. Har fått för mig att jag läst att frusna embryon har större chans att bli graviditet, så håller mitt hopp till det:)


    Shit helt sjukt egentligen att du är på RD 12! Jag håller ju på att få spel av ovetskapen och är på RD 6! :P vill bara spola fram tiden.. fast ändå inte. Det är lite som innan man skrapar sin trisslott så kan man leva lite i en bubbla med hopp/tro att man kanske snart är miljonär..

    Jag läste här om dagen att frysta har ungefär lika stor chans som färska så det är inte sämre med frysta iaf! Sen är det ju blastocyster vilket är superbra så jag tror och hoppas att det är vår tur nu <3 jag ska försöka hålla mig tills på söndag med att testa igen, har BIM imorgon..
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet