• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    MalinJ skrev 2022-12-14 12:08:48 följande:

    Gaaaah nu blir jag arg, hahaha.. Hade skrivit värsta långa svaret och förklarat och så försvinner skiten för att jag råkade klanta mig med och stänga ner sidan 🤣🤣

    Jösses, men ja tempen är jag inte stressad över direkt mest helgerna som är lite dryga bara. Får se hur det fortgår.

    Monitorn fungerar som jag skrev ovan att man lägger in sin cykel, sin mens, när man har sex, och sen räknar den ut när man ska börja testa sig efter det.
    Som nu, jag ska börja testa med ägglossningstester på dag 8 och det för att man inte ska missa någon ökningsdag.

    Ungefär 3-5 dagar innan LH ökningen så upptäcks östrogenet och den tiden är ju bra om man börjar mysa, sedan visar den när LH ökningen påvisas och den visas som maximal med glad gubbe och då ska man absolut mysa, den visas under två dagar sedan blir det en dag till med hög och vi brukar ha sex iaf en dag efter också I och med lossningen.

    Sen kommer den visa låg fram tills nästa vända.
    Man kan testa graviditetstest tidigast 3 dagar innan mens också tror jag det är. 


    Jag gillar den och läst många som blivit gravida med den inkl mig själv. Jag börjar också tro att jag haft en kemisk denna gång med tanke på hur det varit för mig efter ägglossningen och sen med 4 tester som visat lite Positivt om än knappt synbart.
    Men sen också min ländrygg, aldrig innan liksom. Usch! Haha

    Men jag vet inte, jag trivs med denna och kommer fortsätta med den.
    Såg att det är några som säljer sådana i facebook gruppen också. 


    Jag känner också av min ägglossning då jag får så sjukt ont haha
    Men senast när jag blev gravid kände jag inte av den alls 🙈 det var första gången jag inte känt av den.
    Min ägglossning har blivit mer stark med mina år, alltså hur tydligt jag känner av den, smärtan.

    Okej, då vet jag. Kanske ska köpa D-vitamin också, läst att det ska vara bra Också. 


    Åhh så typiskt :P Stackare som fick skriva om allt!!!

    Ja är ju väldigt spännande att kunna följa en tempkurva iaf, den kan ju ge lite förhandsbesked om en ev grav :D

    Ahaa, så lite som en app typ? Måste googla lite om monitorn känner jag :P Jag kör appen FLO och den fungerar väldigt bra med, har dock betalversionen efter det att jag slutade med NC efter den prenumerationen gick ut! Är ju jättebra att den säger till när man ska testa för ÄL, det gör inte min app så det är lite dåligt. 

    Kan ju mkt väl vara en kemisk grav, i och med alla symptom osv du hade! Säger dom inte också att det är lite "lättare" att bli gravid efter ett missfall? Eller det kanske bara är en skröna, men har för mig det...Så då¨kanske detta är guldmånaden :D 

    Ja D-vitamin är ju bra, speciellt nu på vintern även om man inte försöker bli gravid :D 
  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-14 16:31:29 följande:

    Haha ja, fasen vad trött jag blir på mig själv ibland! 

    Ja men precis, lite lik en app faktiskt men där man stoppar in testerna i monitorn liksom Och sen mäter den av stickan.

    Åh vad kul, jag kör med FLO också men gratisversionen, dock vet jag att jag betalade en månad men det verkade inte ha fungerat för jag märkte ingen skillnad 🙈🤣

    Ja men precis, som du skriver med kemisk. Men det är bara att tänka framåt. Haft en mens mellan mitt förra och denna så ja. Vi får se då.
    Men denna mens var kraftigare och som sagt smärta i länden också.

    Nu vill jag bara få äl igen så man kan börja hoppas lite igen 🙈🤣 sjukt detta egentligen, hur vi snackar om allt möjligt. Men känns också väldigt skönt och få lätta på sitt hjärta.

    Tycker absolut du ska läsa på om monitorn, tycker som sagt det är kalas bra. Och sen om man vill köpa andra älstickor så får man göra det såklart med. Men man behöver inte det. 


    Ska läsa på lite om den då, kanske kan vara något...Man blir ju lätt lite "rastlös" i allt det här och vill gärna prova lite nya saker :P Är det speciella äl-stickor till monitorn?

    Haha jaa jag pratar mer med er om allt det här än med min partner haha. Känns som dom faktiskt har lite svårt att förstå ibland haha. Så är skönt kunna lätta lite på hjärtat inför er <3
  • Melsson
    @MalinJ Jag känner precis som dig nu, typ ALLA mina kompisar är gravida eller har småbarn...Jag har verkligen ingen kompis alls som inte är gravid eller har barn så man känner sig så himla ensam.....

    Det känns som alla andra är på en fest som jag inte är bjuden på....

    Vad skönt att du snart har ÄL iaf, då brukar man ju få upp hoppet rejält ändå <3

    Jag är på CD27 idag och tog ett test imorse (brukar aldrig ta gravtest för blir så besviken men körde ju med sån progestoronkräm denna cykel och den kan skjuta upp mensen och det vill man ju inte, så ville sluta smörja med den).. 

    Såååå blir ytterligare en jul man sitter där och inte är gravid........ 

    @Vickan31 Hur lång tid tog det för er innan ni fick sätta igång med er IVF? Vi är kallade nu till landstinget strax efter nyår...Men man vet ju inte hur dom tänker :P Hur känner din sambo kring IVF osv? Har du varit öppen om dina tidigare IVF:er osv? 

    @AllgoodnamesRgone Åhh stackare, men du kanske blir frisk till jul iaf <3, och som Vickan säger, det kan ju ha tagit sig ändå!!

    Emerald6 Har läst om det....Kanske ska testa, känns som jag testar allt haha. Men det kan väl inte skada tänker jag :P Och du, grattis till graviditeten:)
  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-20 08:44:02 följande:

    Ja visst är det jobbigt? Alla utom en själv lyckas bli gravid/behålla en graviditet. Det är hemskt och man vill bara gå och begrava sig. 


    Ibland undrar jag om jag verkligen kommer lyckas :( 

    Yes! Nu är det igång, min monitor sa hög idag så nu ökar östrogenet i kroppen så det är max 5 dagar till ägglossning nu. Så nervöst alltså!

    Ååh nej, men.. Känner du att mensen är påväg? 
    Jag håller tummarna för dig ❤️


     


    Ja det är såå jobbigt...Jag börjar också få såna jobbiga tankar att "tänk om det aldrig händer"...Man vill ju inte bli det där barnlösa paret....Men man får hålla hoppet uppe <3 Du vet ju iaf att du kan bli gravid så det måste kännas skönt ändå!

    ÅÅHH najs, bara börja mysa på nu då :D Ska tusan kanske köpa en sån där till mig själv i julklapp hihi, ser ju jättesmart ut!
  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-20 09:18:46 följande:

    Eller hur, det är inte kul. Ja visst är det bra och veta att jag kan bli gravid men jag verkar inte kunna behålla dom istället och det är nästan jobbigare. Att bli gravid och förlora det varje gång 😭

    Haha ja men köp! Lätt värt pengarna och som du ser, den är skitsmart. Och man lägger in mens och sex själv och den räknar ut ägglossning hög som maximal osv. Allt skrivs in liksom. 


     


    Jag tycker verkligen att du ska beställa hem progestoron eller be att få det utskrivet..Tror det går att testa progestoron med, visst har du gjort det @Vickan31

    Åhh ska sätta mig och googla om det :D 
  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-20 10:04:05 följande:

    Men kan inte krämen ställa till med andra saker eller var det den andra krämen? Vet att det finns två och köpa, men inte läst så mycket om dom. 


    Jag har börjat ta Q10 som ska hjälpa och boosta äggen också, får se om det kan hjälpa. Dock har jag precis börjat ta det så tror inte det kommer hjälpa denna gången men man kan väl alltid hoppas 🙈 sover bättre sen jag började ta dom iaf. 


    Q10 förbättrar även mannens fertilitet men min sambo tar inte det så det är bara jag. 


    Progestoron bildas ju naturligt i kroppen efter ägglossning. Jag har fått ta vagitorer på typ äl+3 fram till BIM. Det som är viktigt är att man inte tar det innan ägglossning för då kan det ställa till...Men är helt ofarligt, men som sagt, fortsätter du ta progestoron trots att du inte är gravid så kan man förskjuta mensen, därför måste man ta gravtest för att ev kunna sluta eller fortsätta. Är man gravid rekommenderas det att ta progestoron fram till v12. 

    Spännande med Q10..Ska läsa på om det. Jag kikade på bidrottninggele nu men verkar som en del fått lite problem med sina cykler, så vet inte om jag vågar det... 
  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-20 11:07:28 följande:
    Ja jag läste lite om det också och hittade detta.

    BIDROTTNINGGELÉ OCH HORMONBALANS

    Eftersom det inte finns någon forskning kring graviditet och bidrottninggelé så går det inte att säga att den ökar fertiliteten. Det finns dock kvinnor som upplever att hormonbalansen påverkas och verkar som ett stöd vid klimakteriebesvär, PMS och fertilitet. Många med problemhy som acne upplever också en förbättring då de använt produkter med bidrottninggelé.

    ??????


    Så jag vet inte riktigt heller, tror jag ska fortsätta på det jag gör och sen hoppas det går vägen någon gång.
    Men det är tungt nu, undrar hur länge man kommer orka med att hålla på såhär? 

    Varför ska det vara så svårt för 🙈


    Ja jag blev också lite rädd när jag läste runt...Vill inte ha problem:P Får ju ändå utslag nu osv....

    Vi får kämpa på bara <3 Det händer när det händer...Men man vill ju gärna att det händer så snart som möjligt hehe ;) 
  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-20 11:48:15 följande:
    Exakt så känner jag med, man vill inte riskera och ställa till något när man har en normal cykel nu.
    Och väntar hellre tills vi får komma in i januari på utredning isåfall. Då får man se mer vad som ev kan vara fel.

    Vi får hoppas på det bästa helt enkelt!
    När har du BIM? 
    Ja känner lite så med. Jag tycker det funkar bra för mig med inositol som jag tar, så fortsätter med det! 

    Åhh vi ska också dit, om två veckor. Har du tagit några blodprover inför besöket? eller är det pga dina missfall? 

    Jag har BIM på torsdag men för min del kan den få komma nu eftersom jag vet att jag inte är gravid (vanliga PMS-symptomen + neg grav test)...Så segt med mens på julafton liksom. 
  • Melsson
    @Vickan31 Ja, jag trodde nog faktiskt inte att man skulle vara sist....Nu ångrar man lite också att man inte började försöka tidigare, men hade nog aldrig trott det skulle vara såhär svårt med babymaking:P 

    Jag brukar alltid ha en 28 eller 29 dagars cykel, slutade med progestoron i måndagskväll (CD26) så den borde komma som vanligt nu...Har mina vanliga nattsvettningar som jag alltid får precis innan mens, lite finnar osv, molvärken börjar komma med tyvärr! Är skönt att IVF finns, även om jag verkligen hoppas att vi kan få till det den vanliga vägen!

    Har du börjat testa för ÄL än??? 

    @MalinJ Vad skönt att ni får komma på utredning iaf, det är ju en väldig trygghet!! Då är du garderad nu med temp och monitor :D Skönt att sekretet börjar komma på intåg :P 
  • Melsson

    @MalinJ tror absolut du kan behålla ett barn, det kommer ske <3 
    Min sambo har också börjat prata om adoption, men då är jag nog helst faktiskt utan barn helt och hållet. Eller är familjehem eller något.. Men ja, det är psykiskt påfrestande, och det är ju säkert inte heller bra...men HUR ska man inte kunna tänka på detta?? Är ju typ det enda man tänker på!

    Vad heter den appen?

    @Vickan31 Jag håller med dig, tror att den dagen man står med sitt lilla knyte i famnen så kommer man uppskatta det ännu mer <3 

    Spännande med fertilt sekret nu...hehe...Är ni hemma över jul? 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet