• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Melsson skrev 2022-12-20 09:38:31 följande:
    Jag tycker verkligen att du ska beställa hem progestoron eller be att få det utskrivet..Tror det går att testa progestoron med, visst har du gjort det @Vickan31

    Åhh ska sätta mig och googla om det :D 

    Men kan inte krämen ställa till med andra saker eller var det den andra krämen? Vet att det finns två och köpa, men inte läst så mycket om dom. 


    Jag har börjat ta Q10 som ska hjälpa och boosta äggen också, får se om det kan hjälpa. Dock har jag precis börjat ta det så tror inte det kommer hjälpa denna gången men man kan väl alltid hoppas 🙈 sover bättre sen jag började ta dom iaf. 


    Q10 förbättrar även mannens fertilitet men min sambo tar inte det så det är bara jag. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-20 10:48:33 följande:
    Progestoron bildas ju naturligt i kroppen efter ägglossning. Jag har fått ta vagitorer på typ äl+3 fram till BIM. Det som är viktigt är att man inte tar det innan ägglossning för då kan det ställa till...Men är helt ofarligt, men som sagt, fortsätter du ta progestoron trots att du inte är gravid så kan man förskjuta mensen, därför måste man ta gravtest för att ev kunna sluta eller fortsätta. Är man gravid rekommenderas det att ta progestoron fram till v12. 

    Spännande med Q10..Ska läsa på om det. Jag kikade på bidrottninggele nu men verkar som en del fått lite problem med sina cykler, så vet inte om jag vågar det... 
    Ja jag läste lite om det också och hittade detta.

    BIDROTTNINGGELÉ OCH HORMONBALANS

    Eftersom det inte finns någon forskning kring graviditet och bidrottninggelé så går det inte att säga att den ökar fertiliteten. Det finns dock kvinnor som upplever att hormonbalansen påverkas och verkar som ett stöd vid klimakteriebesvär, PMS och fertilitet. Många med problemhy som acne upplever också en förbättring då de använt produkter med bidrottninggelé.

    ??????


    Så jag vet inte riktigt heller, tror jag ska fortsätta på det jag gör och sen hoppas det går vägen någon gång.
    Men det är tungt nu, undrar hur länge man kommer orka med att hålla på såhär? 

    Varför ska det vara så svårt för 🙈

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-20 11:22:22 följande:
    Ja jag blev också lite rädd när jag läste runt...Vill inte ha problem:P Får ju ändå utslag nu osv....

    Vi får kämpa på bara <3 Det händer när det händer...Men man vill ju gärna att det händer så snart som möjligt hehe ;) 
    Exakt så känner jag med, man vill inte riskera och ställa till något när man har en normal cykel nu.
    Och väntar hellre tills vi får komma in i januari på utredning isåfall. Då får man se mer vad som ev kan vara fel.

    Vi får hoppas på det bästa helt enkelt!
    När har du BIM? 
  • MalinJ

    MELSSON OCH VICKAN31: Ska vi se om jag lyckas svara på er båda samtidigt.

    Nej inga blodprover, ingenting utan detta är för att jag haft flera missfall med min partner.
    Ska bli kallad i januari månad sa dom. Så får se helt enkelt vad som kommer hända då för jag vet inte. 


    Okej, men vad tråkigt att du känner av det, alltså att du är säker på att du inte är gravid. Men som vickan också sa så kan det fortfarande finnas hopp. 


    Ja det är som sagt första gången som jag tempar mig för och hålla koll på ägglossningen på det sättet så jag tycker det är kul och spännande.
    Men sen har jag även min monitor som jag ör super nöjd med och som stämmer överens även med det jag känner själv från ägglossningen. 


    Börjat få sekret nu också men inte mycket, krämig.
    Herregud så spännande! hahaha 

    Jag tar Q10 och gjort en liten tid nu, tar även D-vitamin, omega 3 och optimal mamma (folsyra). Och hoppas detta ska hjälpa till. dvitamin och q10 har jag nyss börjat med men det andra har jag ätit länge.

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-21 07:49:50 följande:
    @Vickan31 Ja, jag trodde nog faktiskt inte att man skulle vara sist....Nu ångrar man lite också att man inte började försöka tidigare, men hade nog aldrig trott det skulle vara såhär svårt med babymaking:P 

    Jag brukar alltid ha en 28 eller 29 dagars cykel, slutade med progestoron i måndagskväll (CD26) så den borde komma som vanligt nu...Har mina vanliga nattsvettningar som jag alltid får precis innan mens, lite finnar osv, molvärken börjar komma med tyvärr! Är skönt att IVF finns, även om jag verkligen hoppas att vi kan få till det den vanliga vägen!

    Har du börjat testa för ÄL än??? 

    @MalinJ Vad skönt att ni får komma på utredning iaf, det är ju en väldig trygghet!! Då är du garderad nu med temp och monitor :D Skönt att sekretet börjar komma på intåg :P 

    Ja det är väldigt skönt, en liten trygghet men jag vill verkligen försöka med allt själv. 
    Känns så jobbigt och behöva gå dit och få hjälp på något sätt. 


    Jag är också så himla skör, gråter för minsta lilla och vet inte hur jag ska klara av det där.
    Sist jag gick och undersöktes var innan mina missfall så då var jag mer där för och se så allt såg bra ut osv. 


    Nu blir det för och ta reda på varför jag får mina missfall, det är mer skrämmande. Är livrädd för att jag inte kommer kunna behålla en graviditet. Tänk om det är så?

    Min sambo har sagt det att vi kan alltid adoptera men ja självklart kan vi det men det är inte samma sak som att få uppleva allt från början till slut, att den är jord med kärlek mellan oss föräldrar. 


    Ja ni vet ju säkert vad jag menar. Och jag blir ledsen nu bara av att skriva detta, jävla skit 😭😭 avskyr att jag är så blödig, känner mig så svag alltså..

  • MalinJ

    VICKAN31: Tack för det fina inlägget ❤️ Värmer verkligen och nog började man böla igen!

    Du har verkligen helt rätt i allt du skriver, men jag tror att man ibland bara är kaos i huvudet och allt som kommer där då är fasen inte bra alltså. 


    Jag har en sådan där tycka synd om mig dag idag och så är det snart jul på det, känner inte alls för att fira något som man mår idag.

    Men ja.. Här går det segt, min temp sjönk idag och trodde det skulle ha stigit då jag varit så varm under natten och även morgonen. Men ikke då, monitorn visar hög fortfarande och gör nog det fram till fredag, lördag borde bli maximal om inte ffrda redan.

    Hade lite lite krämig sekret igår men idag har det varit torrt, får se om det händer något under dagen. För övrigt så har jag iaf ont i magen precis som alltid dessa dagar precis innan äl. Så det verkar iaf följa sin väg.

    Du tror inte du kommer få ägglossning någon dag innan då om du redan börjat få lite sekret? 


    Tycker det är svårt och avgöra sekret ibland, den kan liksom vara krämig och lite klibbig samtidigt och så går det inte och skriva in bägge ibland sp det är jobbigt haha 

  • MalinJ

    Glömde nämna att jag tog hem en ny app, min 3e nu hahaha 
    Men tycker den verkar väldigt bra, man ser allt tydligt. 


     

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet