• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Mizzi26, BIM 17/6, 27 år (försökt i 9 mån, 6 äl, 1 missfall, långa oregelbundna cykler) 

    ananna, BIM 21/6, 29 år (försökt i 12 månader) 

    Janni91, BIM 22/6, 30 år (12:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar) 

    Mirabilis89, BIM 25/6, 32 år (12 försöket, eller något?) 

    Ericky, BIM 26/6, 33 år (11:e försöket och 1:a försöket efter MF) 

    SoHo84 BIM 27/6, 37 år, 18:e försöket 

    Vickan31, BIM 1/7, 32 år (13:e försöket) 

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - lämnar blodprov och gör VUL denna cykel 

    Stickling, bim 3/7, 33 år (12:e försöket, 2 mf, PCOS) 

    MAKL, BIM 3/7, 27 år (10:de försöket) 

    Carina82, BIM 3/7, 38 år (8e försöket) 

    Memestar, BIM 6/7, 29 år (11e försöket) 

    BoringBrick92, BIM 7/7, 28 år (8:e försöket) 

    Gulgja, BIM 7/7 (10:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden) 

    Idoh, BIM 7/7, 35 år, 10:e försöket, genomgår fertilitetsutredning) 

    Sellcarro, BIM 8/7, 28 år (11:e försöket) 1 MA & 1 MF 

    RH93, BIM 11/7, 28 år (12:e försöket) 

    Längtartillvår, BIM 12/7, 35 år (10e försöket)

    Lisen91, BIM 13/7, 29 år (12:e försöket)


    Soff, BIM 17/7, 33 år (16:e försöket) 

  • Soff
    Vickan31 skrev 2021-06-21 10:10:04 följande:
    Men nej, vad ledsen jag blir för din skull Soff! Man hinner ju alltid hoppas där efter ÄL innan symptomen kommer, och sen hoppas man att symptomen inte ska bero på mens utan på graviditet. Usch, det är så orättvist, vet inte vad jag ska säga :( Tänker på dig och skickar en stor kram! Hjärta
    Janni91 skrev 2021-06-21 10:11:29 följande:
    Åh nej, så jäkla tråkigt!!! Hoppas du kan ta nya tag och försöka njuta av sommaren. Håller tummarna för nästa månad <3 


    Tack fina människor <3 <3 <3 


    Är verkligen tacksam för det stöd jag får här <3 underbara är ni! 


    Ja det är verkligen orättvist och otroligt frustrerande :( jag försöker att, även om det är svårt för har jättejobbig mensvärk dessutom, att ändå njuta av sommaren och inte grotta ner mig för mycket i det. Men klart är man ledsen om man tänker på det. Kramar <3 

  • Soff
    Ericky skrev 2021-06-21 10:25:58 följande:
    Men vafan... hoppades så mycket som vanligt på att det skulle vara din månad. Att jag skulle få gratulera dig idag <3

    Jag tycker det är så märkligt detta med att "allt ser bra ut" på utredningar för många. Jag tror att du skrivit något om detta tidigare. Vet att Jenny Koos också ifrågasätter det och menar att nånting är det. Antingen har man typ en polyp i vägen, näringsbrist (om du typ är vegan eller vegetarian ofta), eller obalans i hormonerna. I dessa fall alltså, när "allt ser bra ut".

    Jag ska skriva en anmälan till IVO här framöver efter den otroligt dåliga hjälp jag fick under perioden som jag sökte hjälp. Mellan augusti 2020 och april 2021 träffade jag 5 olika läkare. Ingen nämnde polypen för mig trots att den fanns i mina journaler PLUS att jag aktivt frågade de om det inte var så att jag hade en polyp och om mina blödningar kunde bero på det. Det var först den 5e (!) läkaren, som dessutom var en allmänläkare (!), som nämnde denna. Och jag blev ju dels gravid direkt efter, men sen är ju mina mellanblödningar också ett minne blott. Efter två cykler utan blödningar nu så inser jag ju att även de berodde på den jävla polypen som hade kunnat tas bort redan i höstas. Och istället ville de sätta mig på hormonmedicin för att symtom-behandla blödningarna. Jag tycker att det är under ALL kritik och jag litar tyvärr inte ALLS på vårdens fertilitets-"utredningar" efter detta.

    Tack, va du e fin<3 


    Det är fullkomligt galet att du gått igenom det där!! Och jag blir också väldigt ifrågasättande. Att man själv ska behöva ta tag i saker, och trycka på om något man själv tror, istället för att dom faktiskt undersöker ordentligt och kommer fram till det. Dom ska ju se detta, och dom ska veta att det kan påverka! Det är väldigt sorgligt faktiskt. Man undrar hur många som egentligen går runt och skulle kunnat fått hjälp för länge sen, men istället går runt i sorg över att det inte går... det är en skrämmande tanke, när det gäller något så pass stort och viktigt som att bilda familj.


    Otroligt skönt att du blivit av med mellanblödningarna!<3 <3 <3 Men återigen, sjukt att du inte fått hjälp tidigare!! och tycker du gör HELT rätt i att anmäla detta!! Sådär ska det inte gå till! Typiskt läkare att bara vilja sätta in medicin direkt utan att göra en ordentlig utredning!!.... sjukt!!


    Har inte heller så mycket förtroende och det gör ju att man undrar väldigt mycket. Jag känner att det definitivt är något som påverkar mig, för annars skulle det blivit något. Så tror helt på Jenny Koos där. Och tanken är oerhört frustrerande att jag inte vet vad och att jag kanske aldrig får reda på det!?..jag kanske liksom inte alls skulle behöva gå igenom IVF egentligen utan kanske bara tillföra något? ta bort något? men vad?


    Kram! 

  • Soff

    Jag har funderat ett tag på att beställa ett progesterontest på werlabs, bara för att kolla. Jag får ju ägglossning men visst kan man ha brist på progesteron efter äl som gör att ägget inte fäster? eller har jag förstått det fel. För ibland har jag undrat just om detta händer mig.. 

  • Soff

     


    Steeph skrev 2021-06-21 15:21:34 följande:
    Jag tog progesterontest via werlabs. Tog det 7 dagar efter äl vilket är den dagen man ska ta, alltså 1 vecka efter bekräftad äl skulle det blir på äl+ 8 så är det inte någon fara men ska helst tas äl+ 7. Jag tog testet på morgonen och fick svar redan dagen efter
    Ericky skrev 2021-06-21 15:58:52 följande:
    Du har förstått det helt rätt. Man kan ha för lågt progesteron. Progesteron produceras enbart genom ägglossning och har du en "dålig" ägglossning (svag), så kommer inte heller tillräckligt mycket progesteron att produceras för att behålla en graviditet, även om du skulle lyckas bli gravid trots det låga progesteronet.

    Precis som Steeph säger ska det tas 7 dagar efter bekräftad äl. Tar du det tidigare än så kommer testet att vara missvisande. Visst, du kan ta det även dag 8, men man vill se resultatet den dag som progsteronet ska vara som högst vilket är dag 7 efter äl :) 

    Om det inte tar sig för mig under sommarmånaderna kommer jag också kolla det själv. Om vi nu inte börjar utredning i augusti då...

    Okey! Tack för svar från er båda! <3 Då får man isåfall börja med tempning och äl-test igen då >< vilket jag inte är så sugen på, men annars blir det ju svårt att veta lite mer exakt. Men det låter ju smidigt! Problemet när det ska tas på en specifik dag är att labbet måste ju vara öppet då, vilket det inte är på helgerna (där jag kommer vara 1 vecka efter nästa äl förstås). 


    Eftersom jag hamnade på soffan med mensvärk idag så har jag legat och forskat lite kring detta. Jag skulle ju allra helst vilja göra ett Labrix-test, då det mäter fler parametrar, även stresshormoner, vilket jag tror kan vara en viktig del för mig och min eventuella obalans. Det är dock väldigt dyrt tyvärr; runt 4000:-... Men då får man verkligen en komplett hormonanalys.. får fundera lite på det.


     

  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-06-21 16:23:22 följande:

    Hej världens bästa gäng!

    Ville bara säga att dagens ultraljud visade bästa tänkbara scenario. Bebis hjärtljud är fortfarande snabba och starka och hen växer som den ska. Fostret som gick under har börjat tillbakabildas och inget blod hittades vilket är fantastiska nyheter. Än kan vi inte luta oss tillbaka dock för vad som helst kan hända ännu. Vila är ordinerat tom 12 fullgångna veckor men from idag är vi utskrivna ifrån gyn och vår bm har ansvaret för oss. Nästa UL blir privat i v12 och sedan KUB v14. Vi håller tummarna och känner oss försiktigt optimistiska.

    I övrigt har jag läst ikapp allt här och blir så ledsen och bedrövad när jag ser hur ni kämpar. Får kämpa er blå för rätt och rättvis vård och hjälp.. Hur ni mår. Och hur jag önskar så att jag kunde göra någonting alls för att hjälpa er. Det är så förbannat orättvist och jag vill inget hellre än att ge er det ni alla vill ha; en bebis! Önskar er alla en lugn, fin sommar med mycket återhämtning och helst spontana graviditeter. <3 kraaaam!


    Men det är ju fantastiska nyheter <3 <3 ! Glad jag blir för din skull!


    <3 kram 

  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-06-21 19:06:14 följande:
    Kram! :( beklagar, man blir ändå besviken trotts att man säger till sig själv att det kommer inte bli något, finns alltid en inre röst som hoppas att den försvarsmetod ska sluta i en surprise graviditet. Hoppas du har lite semester och kan njuta av värmen och livet lite extra <3
    Vickan31 skrev 2021-06-21 10:08:12 följande:
    Men nej, så himla tråkigt att höra!! Jag beklagar verkligen och förstår att det känns tungt :( Håller med om att det låter som en bra idé att försöka tänka på annat och förhoppningsvis njuta av en fin sommar! Er tur kommer, och jag är så ledsen att ni ska behöva vänta och kämpa så länge Hjärta  Skickar en stor kram!
    Hej gumman! Hur går det för dig denna cykel? :) tror att jag har precis haft äl igår eller idag, kul att ?bli av med jobbet? (schemalagd sex) hehe!
    Ja eller hur?! Kan de inte utöka utredningen litegrann, tydligen är det saker som missas när ?allt ser bra ut? det behöver inte betyda att varenda person som ?ser bra ut? har oförklarlig barnlöshet, tror att de bara inte tänker outside the box, deras box är verkligen liten när man tänker på allt som kan påverka i kroppen! Fan vad bra att du orkar kämpa med anmälan, helt löjligt att du behövde kämpa länge, det är ju vanligt att ta bort polyper och är en super mini ingrepp också! Jag var t.o.m TVUNGEN att göra det, trots att mina polyper var så små att kirkurgen såg inte ens meningen att ta bort de :/ så frustrerande hur vården kan bli annorlunda runt om i landet. Har du planer att gå privat någon gång?

    Kram <3 och tack för ditt stöd. Ja, hur mycket hopp man än tappat så finns är det ju ändå lite hopp om att man har fel :( <3 jobbar tack och lov som lärare vilket innebär att jag nu är ledig hela sommaren. Underbart. Så ska försöka bara njuta av det <3 


     


    Emmalucy skrev 2021-06-21 19:10:50 följande:
    Är inte det märkligt att vården kollar progesteronvärden vid mensen? Ska man inte se hur kroppen producerar progesteron efter äl? Har också funderat på testet, men jag tror inte vården skulle göra något med infon. Jag har dock precis fått recept på progesteron från en privat klinik, så jag kunde slippa tjafsa med vården.
    NatMar005 skrev 2021-06-21 16:23:22 följande:

    Hej världens bästa gäng!

    Ville bara säga att dagens ultraljud visade bästa tänkbara scenario. Bebis hjärtljud är fortfarande snabba och starka och hen växer som den ska. Fostret som gick under har börjat tillbakabildas och inget blod hittades vilket är fantastiska nyheter. Än kan vi inte luta oss tillbaka dock för vad som helst kan hända ännu. Vila är ordinerat tom 12 fullgångna veckor men from idag är vi utskrivna ifrån gyn och vår bm har ansvaret för oss. Nästa UL blir privat i v12 och sedan KUB v14. Vi håller tummarna och känner oss försiktigt optimistiska.

    I övrigt har jag läst ikapp allt här och blir så ledsen och bedrövad när jag ser hur ni kämpar. Får kämpa er blå för rätt och rättvis vård och hjälp.. Hur ni mår. Och hur jag önskar så att jag kunde göra någonting alls för att hjälpa er. Det är så förbannat orättvist och jag vill inget hellre än att ge er det ni alla vill ha; en bebis! Önskar er alla en lugn, fin sommar med mycket återhämtning och helst spontana graviditeter. <3 kraaaam!


    Meeeeen <3 det är verkligen the best of a bad situation :) hur mår du nu? Så bra att du har ordinerat vila, betyder det att du är ?sjukskriven? så du faktiskt kan vila? Då låter det som det tas verkligen på allvar nu <3

    Jättemärkligt tycker jag. Det är ju högst relevant!!?... det borde ju ingå i utredningen tycker jag, eftersom det såklart påverkar!? Tror inte heller det, utan isåfall får man väl ta saker i egna händer och gå till någon privat, precis som du! Sjukt egentligen att man ska behöva det.. men tyvärr är läget så i detta landet. Hoppas det kommer hjälpa dig <3
  • Soff
    Janni91 skrev 2021-06-22 18:44:14 följande:

    Och idag började mina spottings så mensen är på gång. Hade en förhoppning om att jag fick en nidblödning men kroppen jävlas med mig precis som alltid. Är så besviken och började dagen med att gråta. Nu ska jag hämta ut antibiotika för att bli av med något jäkla virus vi har, så kommer slå ut tarmfloran till på köpet. Så besviken på min kropp :(


    Usch, det är så tufft:(( Känner så med dig, och vet ju precis hur det känns... :(( <3 besvikelsen på sin egen kropp är hemsk.. finns inget mer att säga än att detta suger!! och kram till dig!! <3 
  • Soff
    Steeph skrev 2021-06-23 20:29:02 följande:

    Med en stor sorg i hjärtat så försvinner jag härifrån nu på obestämd tid. MA igen i vecka 9. Jag var i vecka 8+1 idag och fostrets hjärta slutade slå 8+0. Vet inte varför det händer då det hände exakt samma sak för 1 år sen i samma vecka. Vill inte ge upp drömmen om att bli mamma en dag, men helvete vad orättvist livet är. Lycka till alla ni andra!


    Åh jag blir så ledsen när jag läser detta. Det gör riktigt ont i hjärtat, så kan bara föreställa mig hur det känns för dig. Fruktansvärt. Jag beklagar verkligen detta. Det är verkligen så fruktansvärt orättvist att det ska behöva vara såhär. Skickar en stor kram till dig <3 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet